elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Joulu ja rakkaus ovat olleet usein kantavia teemoja pirteille rakkauskomedioille, jotka esittäytyvät kuluttajille valkopunaisissa DVD-kuorissa. Muun muassa Perheen jalokiven ja Rakkautta vain-elokuvan joukkoon onkin...

Joulu ja rakkaus ovat olleet usein kantavia teemoja pirteille rakkauskomedioille, jotka esittäytyvät kuluttajille valkopunaisissa DVD-kuorissa. Muun muassa Perheen jalokiven ja Rakkautta vain-elokuvan joukkoon onkin eksynyt What Women Want-elokuvan ohjanneen Nancy Meyersin ohjaama ja käsikirjoittama hyvän mielen elokuva, The Holiday. Hyviksi tiedettyjen brittinäyttelijöiden ja Cameron Diazin, sekä Jack Blackin tukemana tehty elokuva onkin suhteellisen viihdyttävä ja hyvää mieltä aiheuttava elokuva, jota voi huoletta suositella kaikille katsojille iästä riippumatta.

The Holidayn perussynopsis on normaalia rakkaushuttua, jota keitellään parisen tuntia sekä Englantilaisessa pikkukaupungissa, sekä Los Angelesissa. Varsinainen elokuva puolestaan kehittyy kahden rakkaudessa epäonnistuneen naisen, Amandan (Diaz) ja Iriksen (Kate Winslet) ympärille, jotka omissa sydänsuruissaan vaihtavat asuntoja päikseen ja lähtevät uuteen ympäristöön rentoutumaan. Seurauksena on tietenkin lähes salamarakkaus, jonka kautta kaikkien romantikko-naisten ihailemat roolihahmot löytävät elämiinsä uudet miehet (Amanda Grahamin (Jude Law) ja Iris Milesin (Black)). Runsaan kaksituntisen aikana sitten käydäänkin läpi tyypilliset vaiheet kieltämisestä, riidasta ja ongelmasta asian hyväksymiseen ja onnelliseen joulujuhlaan lumen keskellä ja kuusen ympärillä.

The Holidayn näyttelijät ovat elokuvan yllätyksettömyydestä huolimatta melkoisen hyvässä vedossa. Vaikka Meyersin elokuva ei tarjoakaan juonensa puolesta mitään uutta ja ihmeellistä, niin pienet sivuheitot ja oivallukset saavat hymyn syttymään varsin herkästi katsojan suupieliin. Cameron Diaz:kin onnistuu pitkästä aikaa näyttelemään kelvollisesti ja Kate Winsletkin onnistuu tuomaan elokuvaan valtavan määrän sympatiaa sivuosassa loistavan Eli Wallachin tuella. Elokuvan varsinaiset tähdet ovat kuitenkin miespääosissa olevat Jude Law ja Jack Black, jotka tuovat elokuvaan oman persoonallisen lisänsä. Varsinkin Law on lähestulkoon omiaan tämänkaltaiseen romanttiseen komediaan ja Jack Blackin rento, sekä musiikille omistautuva ote saa kenet tahansa hyvälle tuulelle.

The Holiday on siinä mielessä hyvä elokuva, että se on katsojalle äärimmäisen helppo ja viihdyttävä. Meyersin elokuvaa onkin vaivatonta katsella kotisohvalta ajan kuluessa kuin siivillä. Edes ennalta-arvattava juoni ei särje elokuvaelämystä, kun rakkauden vaikeuksia käydään jälleen kerran läpi. The Holiday onkin malliesimerkki siitä, miten perinteiseen sapluunaan isketty elokuva onnistuu kaikeasta huolimatta viihdyttämään katsojaansa, vaikka kaikki juonenkäänteet näkyvät läpi jo DVD:n kansista lähtien. Tämä ei kuitenkaan haittaa, sillä pareille ja romantiikan nälkää poteville naisille tämä elokuva on oikein onnistunut pala.

4

Summary

Genret: draama,komedia,rakkaus
Kesto: 138 min
Ohjaaja: Nancy Meyers
Pääosissa: Cameron Diaz,Kate Winslet,Jude Law,Jack Black,Eli Wallach,Edward Burns,Rufus Sewell
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2006

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments