elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Kertaviihdyttävä hulluttelu kaveruksista, jotka leikkivät aikuisena poliisia. Let’s Be Cops

Luke Greenfieldin (The Girl Next Door) ohjaama “kreisi”komedia, Let’s Be Cops (suoratoistossa inhimillisemmin Valekytät) on suoraviivainen kahden miehen hassuttelu, jossa Jake Johnson ja Damon Wayans Jr. esiintyvät poliiseina, vaikkeivat heidän roolihahmonsa niitä missään nimessä ole. Seurauksena on rentoa veljeilyä äijien kesken, jossa omaa egoaan pumpataan isommaksi esiintymällä viranomaisina milloin missäkin tilanteissa. Kun sitten väistämätön ihastuminen ja todellisten rikollisten kiinnostus miehien toimintaan herää, nousee parivaljakko käytännössä puskista pelastamaan päivän tässä viihdyttävässä, mutta keskinkertaisessa, elokuvassa.

Elokuvan näyttelijät ovat ihan hyvässä vedossa: pääroolissa heiluva Jake Johnson tunnetaan varmasti ylivoimaisesti parhaiten sarjasta New Girl, jota hän muuten elokuvan toisen päätähden, Damon Wayans Jr., kanssa tähditti vuosina 2011-2018. Siinä mielessä Greenfieldin elokuva näyttäytyykin omanlaisena yhden elokuvan pakona toisesta todellisuudesta, missä Jake Johnson näyttelemä Ryan ja Justin (Wayans Jr.) löytävät itsestään lisää vaihteita keski-iän lähestyessä. Eikä siinä mitään, sillä ukot ottavat roolinsa rennosti sen kummempia yrittämättä; Greenfield antaa ohjauksellaan ja käsikirjoituksellaan miehille tilaa ja kenties jopa vapauksia, joka iskeytyy katsojan verkkokalvolle hupailuna, jonka jaksaa jopa kerran katsoa läpi haukottelematta.

Elokuvan muut näyttelijät ovat Greenfieldin meiningissä mukana suhteellisen hyvin: jostain kumman syystä pääpahiksen roolissa nähdään karismaattinen Andy Garcia ja veteraani vetääkin roolinsa läpi sen kummempia yrittämättä. Muissa rooleissa nähtävät Nina Dobrev onnistuu kohtuullisesti, sekä aina suhteellisen kummallisia rooleja tekevä Rob Riggle saa minulta jälleen kerran puhtaan suorituksen papukaijamerkin. Teknisesti elokuva on peruskamaa, eikä sen juoni ole kovinkaan omalaatuinen muun kuin perusajatuksen pohjalta. Greenfield kuitenkin onnistuu pitämään paketin kohtuullisen hyvin kasassa, eikä turhautumista ehdi muodostua katsojan kasvoille; sen sijaan minäkin naurahdin jopa pari kertaa. Let’s Be Cops ei ole mikään “buy it and keep it”-elokuva, vaan tylsän illan piristäjä, jonka katsottuaan elokuvan voi sellaisenaan helposti ja nopeasti unohtaa. Ehkä jättäisin jopa katsomatta, jos parempaa on tarjolla.

2.5

Poiminta

Let’s Be Cops
Genret: toiminta, komedia, rikos
Kesto: 104 min
Ohjaaja: Luke Greenfield
Pääosissa: Jake Johnson, Rob Riggle, James D’Arcy, Andy Garcia, Damon Wayans Jr., Nina Dobrev, Keegan-Michael Key
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2014

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments