elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Lähdin katsomaan Mullholland driveä pikkaisen pelon sekaisin tuntein, että mitähän tuli taas vuokrattua. Alkuun ruutuun lävähtää iloista tunnelmaa ja oikea psykedeelinen maailma 70-luvun hippiväreineen....

Lähdin katsomaan Mullholland driveä pikkaisen pelon sekaisin tuntein, että mitähän tuli taas vuokrattua. Alkuun ruutuun lävähtää iloista tunnelmaa ja oikea psykedeelinen maailma 70-luvun hippiväreineen. Iloiset tunnelmat kestävät jonkin aikaa ja pian kaikki on ohi. Tummanpuhuva, piinaava ja pehmeä musiikki alkaa tunkeutua tajuntaan: happy days are over.

Uuuh. MD on painostava elokuva. Se oikein riistää sisintä ja pidättää hengitystä tehokkaasti. MD ei ole oikeastaan pelottava elokuva, mutta elokuvan tummat värit kuin erittäin osuva musiikki tekevät elokuvasta varsinaisen piinapenkin katsojalle, jonka alitajunta ei jaksa edes ihmetellä juonen omituisuutta.

Näyttelijät ovat kertakaikkiaan loistavia MD:ssä. Mikään ei mene vikaan: kaikki näyttelevät "kuten pitääkin". Lynch on ottanut käskytettävistään kaiken mahdollisen irti ja vetää heidät välillä äärirajoille; ehkä ylikin.

Mullholland driveä on pakko suositella kaikille. Se ei ole mikään lämmin elokuva, mutta vaikuttavuudessaan se vetää vertoja mille tahansa elokuvalle. MD on ehdottomasti elokuvien ystävien merkkitapaus, joka kannattaa hankkia kotihyllyyn pölyttymään.

5

Summary

Genret: draama,kauhu,mysteeri
Kesto: 146 min
Ohjaaja: David Lynch
Pääosissa: Naomi Watts,Laura Elena Harring,Justin Theroux,Robert Foster
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Ranska
Valmistusvuosi: 2001

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
16 years ago

5p

Kiesus
Kiesus
18 years ago

Leffan ekat 2/3 on unta ja loppu ihan vaan raakaa ja julmaa todellisuutta… Tämä on eräs parhaista pätkistä ikinä.

The Wolf
The Wolf
17 years ago

Yksi kaikkien aikojen täydellisimmistä elokuvista. Lynch on aina mies paikallaan.

Jansson Vorhees
Jansson Vorhees
16 years ago

Perkutan hyvä leffa.