Iron Fist -Season 2

Minulle oli osittainen yllätys, että Netflix päätti tehdä omasta mielestäni epäonnistuneesta Iron Fististä toisen tuotantokauden (10 episodia), sillä ensimmäinen oli kutkuttavasti niin huonoa juonenkuljettamista ja tappeluita täynnä oleva sekasikiö. Tavallaan oletin, että ensimmäisellä tuotantokaudella selkeästi epäonnistunut Finn Jones olisi otettu jäähylle ja keskitytty muihin sarjoihin, mutta olin väärässä: yhtäkkiä toinen tuotantokausi sähellystä ja tietenkin loputonta ihmisten pätkimistä oli käsillä tarjoten muutaman ihan mielenkiintoisen roolityön, sekä Finn Jonesin hieman keskittyneemmän hahmon, joka yrittää löytää omaa punaista lankaansa sarjan kaaoksesta. Toisen tuotantokauden tuloksena on kaaos, jonka keskiössä on se, että missä episodissa kullakin on itse Iron Fist.

Tällä tuotantokaudella on kyse siitä, kenelle Iron Fist todella kuuluu, sillä Sacha Dhawanin hahmo, Davos, palaa kehiin vaatimaan itselleen tätä kunniaa. Tämä ei tietenkään Dannylle (Finn Jones) käy, sillä hän kiertelee joka ilta kaupungilla mätkimässä rikollisia joko Iron Fistillä tai ilman. Kun mukaan lyödään kilpailevat rikollisjengit ja verinen sota Chinatownissa, on kasassa pitkähköltä hakkausmaratonilta kuulostava tuotantokausi, jossa ei oikeastaan juurikaan ole järkeä. Yleensä sarjat elävät vahvasti päähenkilöidensä kautta, eikä hillityn Davosin ja eksyksissä olevan Jonesin toilailuja jaksa hirvittävän paljon katsella karisman puutteen vuoksi. Mystisyyttä toki hiotaan ja katsauksia menneeseen näytetään, mutta todellisuudessa mitään uutta tai mullistavaa ei katsojalle esitellä.

Yllättäen sarjan toinen tuotantokausi esitteli vain yhden uuden hahmon, Alice Even näyttelemän Tyfoidi-Maryn, joka on itseasiassa yksi omista suosikeistani sarjakuvien puolelta. Ja kyllä: Eve onnistui roolissaan mielestäni kohtuullisen hyvin, vaikkakin hahmoa ikäänkuin tasapäistettiin vähemmän sekopäiseksi tapaukseksi. Tyfoidihan on tuttu sarjakuvien puolelta enemmänkin Daredevilin vastustajana, mutta kyllä hän sellaisena toimii myös Iron Fistin maailmassa. Toki käsikirjoitus lähti keksimään vähän turhan paljon omaa, eikä John Romita Jr:n kuvittamasta Marysta ollut hirvittävän paljon alkuperäistä jäljellä. Lopputuloksena onkin oman itsensä kanssa kamppaileva Mary, joka oikeastaan alleviivaa koko sarjan hahmojen tarinaa.

Ajatellaan vaikka Jessica Stroupin näyttelemää Joyta, jonka hahmo edelleen taistelee itsensä kanssa pitäen Dannya (Finn Jones) syyllisenä kaikkeen mahdolliseen. Hänen hahmonsa häilyy erilaisten ääritunteiden parissa kuin nuorallatanssija. Samalla tasolla hajalla on myös jälleen kerran erinomaisesti onnistuvan Tom Pelphreyn hahmo, Ward, jonka hahmo taistelee kiitettävän oloisesti oman addiktionsa, ystävänsä ja vastuidensa kanssa. Herkimmät hetket Iron Fistin toisella tuotantokaudella eivät olekaan Jessica Henwickin ja Finn Jonesin keskustelut, vaan sivuhahmojen kamppailu oman itsensä kanssa ja rehellisesti sanoen katselisin näiden tarinoiden kehittymistä paljon mieluummin kuin Finn Jonesin hahmon varjomiekkailua tappelusta toiseen.

Hyvistä sivuosista huolimatta Iron Fistin toisen tuotantokauden perisynti on sama kuin ensimmäisellä kaudella; se on aivan liian sekava, eikä pääosissa olevilla näyttelijöillä ole tarpeeksi karismaa kantaa huonohkosti käsikirjoitettua (ei koske sivuhahmoja) tarinaa eteenpäin. Finn Jones ei nouse missään vaiheessa alustalle ja ota hommaa haltuunsa, eikä Jessica Henwick kykene muuta kuin henkisesti huokailemaan ja fyysisesti potkimaan vieressä. Ei olekaan mikään ihme, että huhujen mukaan kolmatta tuotantokautta sarjasta ei olisi tulossa ja tämä on itseasiassa suuri helpotus, koska viimeisen episodin lopussa nähtävä epilogi on jo korniudessaan melkoisen huvittavaa katseltavaa. Tavallaan se on myös harmi, sillä melkoisen hyvin onnistunut Luke Cage edelleen kaipaa sidekick-hahmoaan, eli Iron Fistiä, mukaan toimintaan.

2

Poiminta

Genret: toiminta, rikos, draama
Kesto: 10 episodia
Ohjaajat: David Dobkin, Rachel Talalay, Toa Fraser, M.J. Bassett, Mairzee Almas, Philip John, Stephen Surjik, Julian Holmes, Sanford Bookstaver, Jonas Pate
Pääosissa: Finn Jones, Jessica Henwick, Jessica Stroup, Tom Pelphrey, Sacha Dhawan, Alice Eve, Simone Missick
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2018

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments