elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Anne Fletcherin (27 Dresses) uusin rakkauskomedia, Odottamaton ehdotus (The Proposal), on kohtalaisen huonoista ennakko-odotuksista huolimatta melko mukavaa katseltavaa. Se on samalla myös osa Sandra...

Anne Fletcherin (27 Dresses) uusin rakkauskomedia, Odottamaton ehdotus (The Proposal), on kohtalaisen huonoista ennakko-odotuksista huolimatta melko mukavaa katseltavaa. Se on samalla myös osa Sandra Bullockin uutta tulemista, jossa yli 40-vuotias näyttelijätär tekee itselleen palveluksia esiintymällä edukseen. Vaikka Bullock on yrittänyt viime vuosina tehdä vähän laajempaa skalaa elokuvissa esiintymällä muun muassa kauhuelokuvassa ja vakavasti otettavissa draamoissa, on silti Bullockin eräänlaiseksi spesialiteetiksi tulleet rakkauskomediat, joissa luonnollisesti ohjaaja Fletcher on myös parhaimmillaan. Eikä elokuva ole muutenkaan menestynyt hullummin: onhan tilillä jo yksi Golden Globe-ehdokkuus.

Elokuvan perussynopsis on rakkauskomedioille uskolliseen tapaan melko kekseliäs: Bullockin näyttelemää kanadalaista Margaretia uhkaa karkoitus Yhdysvalloista, joissa hän on kyennyt rakentamaan menestyksekkäästi uraa. Tilanne on vaikea, mutta ratkaisu löytyy yllättävän läheltä assistentista Andrew:sta, jonka on lopulta pomon käskystä mentävä naimisiin tämän kanssa. Tyypillinen kissa-koira-parivaljakko löytää kuitenkin itsensä Alaskasta ja huomaa perinteiseen tapaan rakastuvansa… Yhdessä viikonlopussa. Ja mikäpä romanttisempaa kuin se, että ennalta kahdesta täysin sopimattomasta ihmisestä muodostuu toisistaan välittävä pariskunta.

Voitte vain kuvitella kuinka Fletcher sitten herkuttelee tällä oivalluksella. The Proposal rakentuu Fletcherin edellisen ohjauksen tapaan täysin yhden asetelman ympärille, eikä muita teemoja juurikaan tuoda esille perheen merkitystä lukuunottamatta. Herkullisimmat tilanteet elokuvasta löytyvät kuitenkin huumoriosastolta, jossa katsojan huumorihermoja kutkutellaan muun muassa melko hauskan miesstripparin (Oscar Nuñez), hieman pölhön mummon (Siskokultien Betty White!) ja tietenkin epätodennäköisen parivaljakon naljailun voimalla. The Proposal onnistuukin naurattamaan katsojaansa aika ajoin makeasti, joskin vain harvakseltaan.

Elokuvan näyttelijät ovat suhteellisen hyvässä vedossa. Sandra Bullockin rooli itsekkäänä uranaisena, joka tietenkin pehmenee Ryan Reynoldsin käsittelyssä on omalla tavalla hellyttävää ja itsestään selvää katseltavaa. Bullock on tosin omiaan itselleen tutussa genressä, eikä aiheuta mitään suunnattomia ali- tai ylilyöntejä. Kun Reynoldsin rooli jää The Proposalissa pääosin haahuiluksi, jää tilaa mielenkiintoisille sivuosille, jossa valokeilaan nousee miltei itseoikeutetusti Betty White. White tuokin elokuvaan tarvittavan hömppähuumorin, joka entisestään keventää elokuvan katsojalle helpompaan suuntaan.

Objektiivisesti tarkasteltuna The Proporal on hyvinkin genrelleen konservatiivinen elokuva. Sen voima on kuitenkin katsojalle kevyessä tunnelmassa, sekä muutamassa hyvällä huumorilla maustetussa kohtauksessa. Kun elokuvan näyttelijät ja juoni eivät aiheuta minkäänlaisia negatiivisia reaktioita, on helppo todeta, että Fletcherin elokuva on osunut hieman valkokantisten DVD-elokuvien tasaisen massan yläpuolelle rentona ja kertakäyttöisenä viihteenä.

  • 70%
    Odottamaton ehdotus - 70%
70%

Poiminta

Genret: komedia,rakkaus
Kesto: 108 min
Ohjaaja: Anne Fletcher
Pääosissa: Oscar Nuñez,Betty White,Craig T. Nelson,Malin Akerman,Mary Steenburgen,Ryan Reynolds,Sandra Bullock
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2009

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments