elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Trevor (Tim Roth, Reservoir Dogs, Pulp Fiction) on 16-vuotias nuorisorikollinen rasisti/skini. Hän on ylimielinen, keskittymishäiriöinen, jääräpäinen ja aggressiivinen. Viimeisimpänä tempauksenaan trevor on jäänyt kiinni...

Trevor (Tim Roth, Reservoir Dogs, Pulp Fiction) on 16-vuotias nuorisorikollinen rasisti/skini. Hän on ylimielinen, keskittymishäiriöinen, jääräpäinen ja aggressiivinen. Viimeisimpänä tempauksenaan trevor on jäänyt kiinni heitettyään kiven erään ulkomaalaisen ikkunaan.
Trevor pitää vapauttaan itsestäänselvänä, mutta nyt hän on jäänyt vihaamansa järjestelmän kouraan. Tämä tekee hänet luonnollisesti entistä vihaisemmaksi.

Huhun mukaan Tim Roth eksyi vahingossa koe-esiintymiseen etsiessään pyörän pumppua. Jaa tai ei, hän sisäisti erinomaisesti tässä esikoisroolissaan hahmonsa välinpitämättömyyden mitään asiaa kohtaan. Trevor ei ole vain viihteellinen roolihahmo, vaan edustaa tiettyä ihmisryhmää Britaniassa.

Alan Clark (Scum, Elephant) ohjasi tämän kultti-tv-elokuvan vain noin tuhannella punnalla.
Kuten yleensä, hän kuvaa realistisesti brittiläisen työväenluokan, sekä auktoriteettien käyttäytymistä ja elämää. Erinäiset tahot tylyttävät Trevorille turhautuneena ja rutiininomaisesti hänen lukuisista menetetyistä mahdollisuuksistaan päästä pois rikollisuusputkesta. Trevoria ei kiinnosta niin sanottu ”yhteiskuntakelpoisuus”.

Kuten muutkin Clarken elokuvat, Made in Britain on objektiivisesti esitetty tarina . Trevorin käyttäytymistä ei kuvata yltiöpäisesti paheksuen, muttei myöskään sympatisoiden. Kameratyöskentely mukailee tätä linjaa, pitkät kohtaukset ovat kikoittaan toimivia. Kamera on, kuten pitääkin, huomaamaton sivustakatsoja.

4

Summary

Genret: draama
Kesto: 76 min
Ohjaaja: Alan Clarke
Pääosissa: Tim Roth,Christopher Fulford,Vass Anderson
Valmistusmaa: Iso-Britannia
Valmistusvuosi: 1982

Sending
User Review
0 (0 votes)

Markus Heinonen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments