elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Tositapahtumiin perustuva, isoin harppauksien etenevä Veronica Guerin -Totuuden puolesta -elokuvan siivet eivät jaksaneet kantaa tarpeeksi pitkälle. Yritystä on kyllä ollut ja pääosaan onkin saatu...

Tositapahtumiin perustuva, isoin harppauksien etenevä Veronica Guerin -Totuuden puolesta -elokuvan siivet eivät jaksaneet kantaa tarpeeksi pitkälle. Yritystä on kyllä ollut ja pääosaan onkin saatu aina hyvä Cate Blanchett ja ohjaajaksi kaikille tuttu Joel Schumacher. Tuottajanakin häärii Jerry Bruckheimer, joten rahan kanssa tätä elokuvaa tehtäessä ei tullut varmaankaan koskaan ongelmia. Toisin sanoen ohjaaja Schumacher on saanut elokuvaansa juuri ne asiat, jotka hän on nimenomaisesti siihen halunnut. Valitettavasti lopputulos on kuin kasaan lätsähtänyt pannukakku, joka maistuu pari päivää vanhalta.

Näyttelijät ovat Veronica Guerinissa pääosin hyviä. Cate Blanchett itse Guerinina astunut suuriin saappaisiin: onhan kyse todellisesta henkilöstä, eikä fiktiivisestä. Blanchettin rooli on varmasti vaatinut näyttelijättäreltä paljon, mutta ohjaaja Schumacher ei ole ottanut tähdestään kaikkea irti: Blanchettin näyttelemät kohtaukset jäävätkin ikään kuin puolitiehen ja niiden potentiaalia ei hyödynnetä kunnolla edes varsinaisissa kliimakseissa, joita elokuvassa on muutamia kappaleita. Valitettavasti tämän takia Blanchettin näyttelijänlahjat valuvat miltei täysin hukkaan. Blanchettin heikkouden näennäisen heikkouden takia katsoja alkaakin etsimään jotain toista vahvaa näyttelijää, joka veisi elokuvaa eteenpäin. Näitä löytyykin kaksi kappaletta: Gerard McSorley ja Ciarán Hinds. McSorley onkin pääpahiksen roolissa kivikova. McSorleyn roolihahmo, Gilligan, on äkkipikainen ja väkivaltainen paskiainen, jota oppii vihaamaan miltei alkumetreiltä asti. Tämä on tehty tietenkin tarkoituksella ja yhtymäkohtia oikeaan Gilliganiin on vaikea nähdä (varsinkaan, kun katsoja ei tiedä tositapahtumista mitään). Hindsin roolihahmo, John Traynor, liikkuu jossain pahiksen ja symppiksen välimaastossa. Hindsin Traynorin silmissä välkehtii samalla niin epätoivo kuin kieroilija samalla kun hän käy taistelua oman minänsä hallinnasta. Parista hyvästä roolista huolimatta näyttelijäkaarti lerpahtaa silti jonnekin keskitason vaiheille.

Elokuva kertoo Veronica Guerinin tarinan, joka oli toimittaja. Hän teki Irlannissa useita kohujuttuja mm. politiikoista ja kirkosta sekä paljasti järjestäytyneen rikollisuuden kiemuroita. Tätä kautta hän sai lukuisia vihamiehiä ja itselleen paljon vaikeuksia. Elokuva kertookin Veronican tarinan sen kummemmin kiertelemättä, kuitenkin elokuvan luonteen takia typistettynä ja suoraviivaisena kokonaisuutena.

Veronica Guerin -Totuuden puolesta -elokuvaa voi helposti pitää videovuokraamon tuotteena, joka on suunnattu massoille. Sitä elokuva onkin, sillä se yrittää kosiskella katsojikseen niin nuoria kuin vanhempiakin ihmisiä. Se sopii molemmille ikäpolville mainiosti ja ottaa sulavasti paikkansa keskiverto-leffojen harmaassa massassa. Se ehkä loistaa tovin himmeänä tähtenä muiden joukosta, mutta sitten se häviää. Hyvä yritys kuitenkin.

3

Summary

Genret: draama,jännitys
Kesto: 102 min
Ohjaaja: Joel Schumacher
Pääosissa: Cate Blanchett,Gerard McSorley,Ciarán Hinds
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Iso-Britannia,Irlanti
Valmistusvuosi: 2003

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments