elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Menin yhdessä mielitiettyni kanssa katsomaan Ruotsissa paljon katsojia kerännyttä "kohuleffaa". No, ei se mitenkään ollut mikään erikoinen, vaan kohtalainen elokuva muutamaa loisto-oivallusta lukuunottamatta. Juoni...

Menin yhdessä mielitiettyni kanssa katsomaan Ruotsissa paljon katsojia kerännyttä "kohuleffaa". No, ei se mitenkään ollut mikään erikoinen, vaan kohtalainen elokuva muutamaa loisto-oivallusta lukuunottamatta.

Juoni on aika erikoinen. Tai ainakin minun mielestäni elokuvaa kertoo tarinaa monelta kantilta ja monen eri ihmisen silmin. Valitettavasti tarina jää kaikkien ihmisten osalta yllättävänkin pinnalliseksi. Tarina itsessään sijoittuu Tillsammans nimiseen kommuuniin, jossa asuu (tietenkin) erilaisia ihmisiä. On homoa, on eronnutta, on lapsia, on vaikka minkälaista ihmistä. Lisäksi tarinasta tulee hyvin esiin elokuvan ajankohta: näyttelijöitten päälle on puettu hassun näköisiä vaatteita.

Näyttelijät onnistuvat rooleissaan joko hyvin tai kohtailaisesti. "Pääosissa" on niin paljon ihmisiä, että en rupea sen tarkemmin erittelemään ketään. Jotkut näyttelijät eivät saa rooliinsa minkäänlaista otetta ja suorittavat roolinsa eräänlaisena pintaliitona. Jotkut näyttelijöistä ovat löytäneet jotain syvempääkin, mutta hyvin usein näyttelijät ampuvat roolinsa mielestäni yli. Ehkä tarkoituksella?

Tillsammans on elokuva, joka kannattaa silti käydä katsomassa. Siinä on jotakin omituista rentoa meininkiä, mikä saa hyvälle tuulelle. Tarkempaa selitystä en kykene antamaan. Mutta joo, jos haluatte nähdä hassuja vaatteitta, vapautunutta meininkiä, kinastelua tiskeistä ja televisiosta ja elämänkohtaloita, niin tämä on teidän elokuvanne.

3

Summary

Genret: draama,komedia
Kesto: 106 min
Ohjaaja: Lukas Moodysson
Pääosissa: Lisa Lindgren,Michael Nyqvist,Emma Samuelsson,Sam Kessel,Gustav Hammarsten,Anja Lundkvist,Jessica Liedberg,Ola Norell,Axel Zuber
Valmistusmaa: Ruotsi,Tanska,Italia
Valmistusvuosi: 2000

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
elian
elian
18 years ago

Onpa hyvä elokuva. Pirullisen hauska. Lukas Moodysson on hyvä käsikirjoittaja ja leffa on jopa parempi kuin 760. Vaikka elokuva esitettiin Helsingissä vain Kinopalatsissa, eisenväliä. Onhan sellaisia myös muita, kuten esim. mainio elokuva Adaptation.