elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Senkin uhalla, että Ringun jatko-osa olisi huono, aloitin katsomaan Ringu 2:sta yömyöhällä. Fiilikset olivat suhteellisen korkealla ja siellä ne pysyivätkin elokuvan jälkeenkin, sillä Ringu...

Senkin uhalla, että Ringun jatko-osa olisi huono, aloitin katsomaan Ringu 2:sta yömyöhällä. Fiilikset olivat suhteellisen korkealla ja siellä ne pysyivätkin elokuvan jälkeenkin, sillä Ringu 2 onnistui pelästyttämään muutaman kerran kunnolla. Lisäksi pari piinaavaa hetkeä, jotka nostivat ihokarvani pystyyn, tekivät Ringu 2:sta yhtä hyvä elokuvan kuin edeltäjästään.

Aivan! Kerrankin jatko-osa ei ole huonompi kuin ensimmäinen elokuva! Sanoisin, että elokuvia toisiinsa verrattaessa puntit menevät noin pyöreästi tasan. Ringu 2:ssa on samanlaiset ainekset kuin trilogian ensimmäisessä osassa. Tosin Ringu 2 ottaa hieman erilaisia ulottuvuuksia mukaan kuin edeltäjänsä, mikä tekee elokuvasta yhä kiinnostavamman kokonaisuuden.

Ringu 2:n on ohjannut sama heppu (Hideo Nakata) kuin ensimmäisen osan, joka on hyvä asia, sillä se tekee elokuvasta johdonmukaisen Ringuun verrattuna. Pääasiassa voi sanoa, että elokuva alkaa siitä, mihin Ringu jäi eli 1:ssä kuolleet ovat kuolleet (…) ja nyt muutama 1:ssä mukana ollut henkilö haluaa selvittää, että mihin professori ja teinit kuolivat. Kaiken lisäksi Sadako (se paha akka) ei ole vieläkään saanut kostettua, vaan kirous jatkuu piinaavana kaikille videon nähneille. Tämä vie katsojan painostaviin hetkiin, yliluonnollisiin tapahtumiin ja hyytävän kauhun kokemukseen, jonka onnistumisesta pitää huolen laadukas ja asiansa osaava tekijä-tiimi.

Ringu 2:ssa ei ole jätetty mitään sattuman varaan. Elokuva suorastaan välttelee kliseitä, ei toista itseään ja tuo ensimmäiseen osaan syvyyttä lisäämällä uusia tietoja ja paljastamalla lisää tästä mystisestä Sadakosta. Elokuva säilyttää myös salaperäisyytensä, sillä katsojan mielikuvituksen varaan jätetään moni sellainen asia, kuten onko Sadako ihminen vai ei. Lisäksi Ringu 2:n äänimaailma on saatu taas kerran juuri oikeanlaiseksi, eikä siitä todellakaan voi pahaa sanaa sanoa.

Pahaa sanaa ei voi sanoa näyttelijöistäkään, sillä jälleen kerran näyttelijät suorituvat rooleistaan yllättäen erittäin hyvin. Muutaman näyttelijän suoritus on erinomainen ellei jopa loistava.

Ringu 2:sta voi lämpimästi suositella kaikille kauhuelokuvien ystäville ja eritoten niille, jotka ovat nähneet Ringun. Jos ette ole nähneet vielä Ringua, niin suosittelen ensin katsomaan sen ensin ennen kuin kajoatte Ringu 2:seen.

4.5

Summary

Genret: kauhu
Kesto: 95 min
Ohjaaja: Hideo Nakata
Pääosissa: Miki Nakatani,Hitomi Sato,Kyôko Fukada,Fumiyo Kohinata,Kenjiro Ishimaru,Yuurei Yanagi,Rikiya Otaka
Valmistusmaa: Japani
Valmistusvuosi: 1999

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments