elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Tuli katsottua tämä tsekkiläinen elokuva Pilviin piirretty, joka oli kyllä suoraan sanoen sellainen elokuva, jonka katsoo vain ja ainoastaan kerran. Se oli niin irtonainen...

Tuli katsottua tämä tsekkiläinen elokuva Pilviin piirretty, joka oli kyllä suoraan sanoen sellainen elokuva, jonka katsoo vain ja ainoastaan kerran. Se oli niin irtonainen leffa, joka oli huonolla leikkauksella onnistuttu pätkimään palasiksi.

Näyttelijät elokuvassa olivan tuikituntemattomia näyttelijöitä, joiden naamaa en ollut aikaisemmin missään sarjassa tai elokuvassa ennen nähnyt. He suorittivat roolinsa kohtuullisen hyvin, vaikkakin he kaikki olivat välillä jotenkin rutinoituneita. Jotenkin elokuvan rikkinäisyys vaikutti roolitöihinkin: siitä jäi vain tyhjä olo.

Juoni oli tyypillinen ja osaksi historiallinen. Kaksi tsekki-lentäjä-toverusta pakenevat maastaan natsien miehittäessä sen. He liittyvät RAF:aan ja sotivat sitä kautta tovereidensa kanssa saksalaisia vastaan. No kuvioon tulee sitten nainen, johon toinen kaveruksista rakastuu, mutta nainen taas rakastuu siihen toiseen. Tästä tuleekin siis monimutkainen kolmen kauppa, jota pistetään välille jäähylle näyttämällä ilmasotaa, joka sekään ei kuvauksellisesti vaikuta kovin hyvältä, vaikkakin elokuvassa on käytetty aitoja koneita.

PP on turhanpäiväinen elokuva, joka on saanut lehdissä liikaakin palstatilaa. Muistan varsin hyvin esimerkiksi, kun Bio Rex mainosti valtavalla lakanalla tätä elokuvaa… PP on myös keskeneräiseltä vaikuttava draama, joka jättää kaikki kylmäksi. PP on siis huono elokuva, mutta pesee silti mennen tullen mm. Tomb raiderin ja Triple-X:n. Älkää kuitenkaan katsoko, jos parempaa on tarjolla.

2

Summary

Genret: draama,sota
Kesto: 112 min
Ohjaaja: Jan Sverák
Pääosissa: Ondrej Vetchý,Krystof Hádek,Tara Fitzgerald,Charles Dance,Oldrich Kaiser
Valmistusmaa: Iso-Britannia,Saksa,Tanska,Italia,Tsekki
Valmistusvuosi: 2001

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
tarza
tarza
14 years ago

lapsellinen, mutta yllättävän oikeaan osunut arvostelu