elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Mainoslause : There Is No Gene For The Human Spirit. Gattaca on Andrew Niccolin vuonna 1997 valmistunut Sci-Fi-elokuva. Varsin tuntemattoman ohjaajan ensimmäinen elokuva, ja...

Mainoslause : There Is No Gene For The Human Spirit.

Gattaca on Andrew Niccolin vuonna 1997 valmistunut Sci-Fi-elokuva. Varsin tuntemattoman ohjaajan ensimmäinen elokuva, ja täytyy sanoa että kyllä oli aivan mahtava. Nykyään Niccol onkin sitten tunnetumpi mm. Truman Shown ansiosta.

Gattacan juoni on simppeli. Eletään kaukaista tulevaisuutta jossa lapsia ei pahemmin tehdä sillä tavallisella, ‘kivalla’ tavalla, vaan nyt voit ostaa lapsen ja hankkia siihen ominaisuuksia, joka tietenkin maksaa rahaa. Freemanin perhe on päättänyt hankkia lapsen tällä ‘kivalla’ tavalla eli pano@backseat. Vincent Freeman(Ethan Hawk) syntyy, mutta heti vauvana hänellä todetaan vakava sydänvika joka tietenkin rajoittaa hänen menestymistään uudessa, kierossa maailmassa. Vincentin unelma on lentää joskus avaruuteen, maksoi mitä maksoi. Vincent tapaa auto-onnettomuudessa vammautuneen Jerome Eugene Morrowin(Jude Law) joka lupaa auttaa Vincentin määränpäähänsä. Gattacalla Vincent tapaa naisen, Irenen (Uma Thruman) johon hän tulisesti rakastuu. Alkaa kutkuttava ja itseasiassa hyvin onnistunut elokuva josta ei itseasiassa puutu mitään.

Olin aikaisemmin kuullut Gattacan vain nimeltä, mutta ajattelin että on niitä muitakin elokuvia joita voi katsella. No silloin olin väärässä, olisi pitänyt katsoa tämä silloin, kun sen aika oli. Oli mukava nähdä Training Dayn Hawk jossain toisessakin elokuvassa.

Nimi Gattaca kuulosti korvilleni jotenkin ihmeelliseltä, mutta ajattelin että ihan hyvä nimi se on. Keskustelin nimestä Reijon kanssa ja hän kertoi mistä nimi tulee (?). DNA:n neljä emästä ovat adeniini (A), guaniini (G), tymiini (T) ja sytosiini (C) = G A T T A C A. Varsin simppeli jos älykkyysosamäärä on suurempi kuin kengännumero.

  • 95%
    Gattaca - 95%
95%

Tiedot

Genret: draama,sci-fi
Kesto: 101 min
Ohjaaja: Andrew Niccol
Pääosissa: Ethan Hawke,Uma Thurman,Jude Law
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1997

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments