elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Tällä kertaa valitsin katsottavakseni Dinan, joka on aikamoisen yhteistyön tulos. Mukana on ollut peräti viisi maata (Ruotsi, Tanska, Norja, Ranska ja Saksa) ja siksipä...

Tällä kertaa valitsin katsottavakseni Dinan, joka on aikamoisen yhteistyön tulos. Mukana on ollut peräti viisi maata (Ruotsi, Tanska, Norja, Ranska ja Saksa) ja siksipä minulle oli pieni yllätys, että elokuvassa puhutaankin englantia. 😀 Tapahtumat kuitenkin sijoittuvat Norjaan, mutta hällä viis. Ilmeisesti tuolla saarella ollaan kansainvälisiä ja puhutaan englantia. 🙂 No, ei se elokuvaa pahenna, sillä Dina oli oikein kelpo elokuva.

Näyttelijät ovat minulle jälleen kerran tuntemattomia. Ainoat, jonka tunsin oli Gerard Depardieu Jacobina, joka on rikas kauppias ja Pernilla August, jonka muistan mm. Star Warsseista ja Lasinpuhaltajan lapsista. Näyttelijätyö on tässä elokuvassa erittäin laadukasta ja mieleenpainuvaa. Yhtään heikkoa roolia ei minun mielestäni elokuvassa ole.

Juoni on mielenkiintoinen. Dina on 6-vuotias, kun vahingossa aiheuttaa onnettomuuden, jossa tappaa äitinsä. Tällä on luonnollisesti suuri vaikutus Dinaan ja Dinan isäkin sulkeutuu sisäänpäin. Pelastuksen tuo kotiopettaja Lorch, joka saa Dinan takaisin nauttimaan elämästä ja vieläpä soittamaan selloa. Kuitenkaan Lorch ei saa arpia pois Dinasta. Sitten vanhahko ja rikas kauppias pyytää Dinaa vaimokseen ja kuolema ei jätä Dinaa rauhaan, vaan seuraa…

Dina on hyvä elokuva, jossa on aika painostava tunnelma. Mitään pahaa sanottavaa siitä minulla ei oikeastaan aika yllättäen ei ole. Joo: suosittelen.

4

Summary

Genret: draama
Kesto: 125 min
Ohjaaja: Ole Bornedal
Pääosissa: Maria Bonnevie,Gérard Depardieu,Christopher Eccleston,Pernilla August,Bjørn Floberg
Valmistusmaa: Saksa,Ranska,Ruotsi,Tanska,Norja
Valmistusvuosi: 2002

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments