elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Tällä kertaa valitsin katsottavakseni Dinan, joka on aikamoisen yhteistyön tulos. Mukana on ollut peräti viisi maata (Ruotsi, Tanska, Norja, Ranska ja Saksa) ja siksipä...

T√§ll√§ kertaa valitsin katsottavakseni Dinan, joka on aikamoisen yhteisty√∂n tulos. Mukana on ollut per√§ti viisi maata (Ruotsi, Tanska, Norja, Ranska ja Saksa) ja siksip√§ minulle oli pieni yll√§tys, ett√§ elokuvassa puhutaankin englantia. ūüėÄ Tapahtumat kuitenkin sijoittuvat Norjaan, mutta h√§ll√§ viis. Ilmeisesti tuolla saarella ollaan kansainv√§lisi√§ ja puhutaan englantia. ūüôā No, ei se elokuvaa pahenna, sill√§ Dina oli oikein kelpo elokuva.

Näyttelijät ovat minulle jälleen kerran tuntemattomia. Ainoat, jonka tunsin oli Gerard Depardieu Jacobina, joka on rikas kauppias ja Pernilla August, jonka muistan mm. Star Warsseista ja Lasinpuhaltajan lapsista. Näyttelijätyö on tässä elokuvassa erittäin laadukasta ja mieleenpainuvaa. Yhtään heikkoa roolia ei minun mielestäni elokuvassa ole.

Juoni on mielenkiintoinen. Dina on 6-vuotias, kun vahingossa aiheuttaa onnettomuuden, jossa tappaa √§itins√§. T√§ll√§ on luonnollisesti suuri vaikutus Dinaan ja Dinan is√§kin sulkeutuu sis√§√§np√§in. Pelastuksen tuo kotiopettaja Lorch, joka saa Dinan takaisin nauttimaan el√§m√§st√§ ja viel√§p√§ soittamaan selloa. Kuitenkaan Lorch ei saa arpia pois Dinasta. Sitten vanhahko ja rikas kauppias pyyt√§√§ Dinaa vaimokseen ja kuolema ei j√§t√§ Dinaa rauhaan, vaan seuraa…

Dina on hyvä elokuva, jossa on aika painostava tunnelma. Mitään pahaa sanottavaa siitä minulla ei oikeastaan aika yllättäen ei ole. Joo: suosittelen.

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

Ei kommentteja

Ole ensimmäinen, joka jättää kommentin!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.