elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Yleensä näin nyrkkituntumalta voi sanoa, että Jennifer Lopezin tähdittämästä elokuvasta ei ole juuri mihinkään. Onneksi tämä nyrkkituntuma on menneen talven lumia, sillä The Cell...

Yleensä näin nyrkkituntumalta voi sanoa, että Jennifer Lopezin tähdittämästä elokuvasta ei ole juuri mihinkään. Onneksi tämä nyrkkituntuma on menneen talven lumia, sillä The Cell oli onnistunut sci-fi/kauhu/fantasia/thrilleri. Se oli punottu yhteen nimenomaan katsojaa hemmottelevalla tavalla eli kiinnostavasti.

Näyttelijät Cellissä olivat kerrankin ajan tasalla ja osuvasti valittuja. Lopez sopii pääosaansa kuin nyrkki silmään (olisikohan aika jo lopettaa sanontojen viljeleminen? Lopez näyttelee lapsi-psykologi Catherine Deanea, joka auttaa potilaitaan aiva uudella tavalla: tunkeutumalla heidän mieleensä. Kaikki sujuu näennäisen hyvin kunnes poliisi saa kiinni sarjamurhaajan, jonka viimeisin uhri on vielä elossa; harmi vain, poliisi ei tiedä missä. Tässä tarvitaan Catherinen apua ja matka kieroutuneen mielen syövereihin voi alkaa. Cellissä on mukana myös muutamia tuttuja naamoja, mutta en nyt heihin pahemmin paneudu: sanotaanko vain, että he suoriutuvat rooleistaan hyvin.

Cell on (kuten sanottu) onnistunut elokuva. Se on hyvä sekoitus kauhua, sci-fiä/fantasiaa ja thrilleriä. Kuvaus on Cellissä esimerkillisen hyvin tehty (ainakin minä pidin siitä), eikä puvustuksessakaan ole todellakaan mitään valittamista. Puvut ovat todella kauniisti tehty ja en yhtään yllättyisi, jos taustalta löytyisi jokin maineikas pukusuunnittelija. (Ei, en ole “muodissa”) Ai niin: unohtaa ei myöskään sovi elokuvaan hyvin sopivaa musiikkia, joka luo tunnelmaa erinomaisesti. Celliä ei tosin voi suositella ihan kaikille. Cell on nimittäin aika ahdistava ja ehkä jopa pelottavakin elokuva. Se ei siis sovi heikkohermoisille. Muille: suosittelen!

  • 80%
    The Cell - 80%
80%

Poiminta

Genret: kauhu,sci-fi
Kesto: 107 min
Ohjaaja: Tarsem Singh
Pääosissa: Jennifer Lopez,Vincent D`Onofrio,Vincent D Onofrio
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Saksa
Valmistusvuosi: 2000

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments