elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Harvinaisen huono elokuva, joka kuuluisi vuokraamon (jos sellaisia vielä olisi) hyllylle homehtumaan. Day Shift

Stunt-koordinaattori J.J. Perryn ihan ensimmäinen ohjaus, Netflixiin hiljattain ilmestynyt Day Shift, on ihan hirvittävää kuraa, joka olisi menneinä aikoina mennyt suoraan vuokraamon hyllylle homehtumaan. Sen sijaan, että se olisi kadonneiden vuokraamojen hyllyillä kuolemassa, se löytyykin jostain syystä Netflixin katsotuimpien elokuvien TOP-10-listalta. Tämä on yksiselitteisesti kerrottuna totaalisen väärin, sillä Perryn ohjaama elokuva on niin puuduttavaa veritoistoa, ettei siitä saa järkevää elokuvaa aikaan vaikka kuinka yrittäisi. Toisaalta vika ei ole täysin Perryssä itsessään, sillä käsikirjoittajiksi valikoituneelta märkäkorva-kaksikolta kokemusta löytyy ainoastaan Shay Shattenilta, joka on ansioitunut pölhöilytoiminnan takuumiehenä.

Ja voi vain ihmetellä, että miksi pääroolissa on Jamie Foxx? Voi vain miettiä, että miehen mielessä on ollut, kun agentin kautta tullut roolitus on osoittaunut farssiksi yhdessä Dave Francon kanssa. Foxx näyttelee elokuvassa vampyyrinmetsästäjä Budia, joka tietysti saa palkkionsa kulmahampaita keräilemällä ja niitä myymällä salaperäiselle organisaatiolle, joka haluaa valvoa Foxxin hahmon työskentelyä mukahauskan Dave Francon hahmon, Sethin, avulla. Kun mukaan sotketaan vielä Budin ex-vaimo (Meagan Good), vittuuntunut (varmaan ihan oikeasti) Karla Souza vanhana vampyyrina ja jotenkin hassusti elokuvan touhun ainoana tajuava Snoop Dogg, on vauhdissa sellaisen viisikko, että mitään en anna anteeksi. Elokuva on kuin lukiokurssin lopputyöstä ellei loputonta ampumista ja verellä mässäilyä hassulla twistillä lasketa mukaan. One-lineritkin on varmaan keksitty samalla kun on pelattu jotain verikekkeriä PC:llä vanhoissa kalsareissa.

Day Shift on kuin olisi otettu pussi, joka on tarkoitettu ranskalaisille perunoille; oksennettu siihen, lisätty Jamie Foxx ja verta mukaan ja sekoitettu. Oikeasti koko touhu vaikuttaa niin päättömältä (lähes kirjaimellisesti) ja järjettömältä, että en löydä tästä elokuvasta edes viihteellistä puolta. Ainakin omissa papereissani olisi suoranainen ihme, mikäli J.J. Perry jatkaa ohjausuraansa tämän sekoilun jälkeen. Itseasiassa veikkaisin, että hänen kannattaisi jatkaa stunt-koordinaattorin hommia. Lisäksi kysyisin ihan aidosti Netflixiltä, että mitä järkeä on laittaa 100 miljoonaa euroa tällaiseen kuraan ja ottaa ohjaajaksi ja käsikirjoittajiksi todellisia untuvikkoja? High risk, high reward? Älkää tehkö enää tällaisia elokuvia.

1

Poiminta

Ohjaus: J.J. Perry
Näyttelijät: Jamie Foxx, Dave Franco, Meagan Good, Natasha Liu Bordizzo, Karla Souza, Snoop Dogg
Genre: toiminta, komedia, kauhu
Vuosi: 2022
Kesto: liian kauan

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments