elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

R.I.P.D. R.I.P.D.
Joskus elokuva pääsevät yllättämään hyvyydellään ja joskus paskuudellaan. Kovilla näyttelijänimillä ladattu R.I.P.D. (Rest In Peace Department) pääsee kuitenkin valitettavasti siihen jälkimmäiseen karegoriaan. Vaikka näyttämöllä... R.I.P.D.

Joskus elokuva pääsevät yllättämään hyvyydellään ja joskus paskuudellaan. Kovilla näyttelijänimillä ladattu R.I.P.D. (Rest In Peace Department) pääsee kuitenkin valitettavasti siihen jälkimmäiseen karegoriaan. Vaikka näyttämöllä nähdäänkiin siis niin Ryan Reynoldsia, Jeff Bridgesiä, Kevin Baconia kuin Mary-Louise Parkeria niin lopputulos ei todellakaan ole mitenkään mairitteleva. Yritystä ei kuitenkaan puutu vaikka ohjaajana hääriikiin RED elokuvalla maailman tietoisuuteen noussut Robert Schwentke niin jotenkin lopputulos vain lässähtää omaan mahdottomuuteensa. Tästä saadaan sitten taas syyttää käsikirjoittajia joilla leffa-historia ei sitten niin mairitteleva olekaan. Phil Haylla nimittäin on ollut sormensa pelissä niin Titaanien taistelussa, Smokkimiehessä kuin Aeon Fluxissa joten laatu ei näytä nyt ainakaan parantuneen vuosien saatossa.

R.I.P.D ei kuitenkaan ole ihan niin kalkkuna ole etteikö sitä läpi katsoisi. Ajatus kuoleman poliisivoimista on vähintäänkin kutkuttava jos uskoo siis kuolemanjälkeiseen elämään. Tämähän siis varmasti putoo paljon paremmin amerikkalaisiin katsojiin monesta muustakin syystä. Jeff Bridges on vääntänyt urallaan loistavia elokuvia, mutta myös niitä vähän huonompiakin. Miehen uusi tuleminen kuitenkin lässähtää tähän teokseen kuin kananmuna stestsoniin. Mies toki vetää roolinsa niin alta lipan että kuka tahansa joka on nähnyt True Gritin pudistelee varmasti päätään. Bridges nimittäin vetää ehkäpä stereotyyppisimmän lännensheriffi roolin ikinä. Mutta valitettavasti Bridges ei ole tämän elokuvan heikoin lenkki. Siitä pestistä pitää huolen lähes aina ärsyttävä Ryan Reynolds. Aloin jo pitämään miehestä Haudattu elokuvan jälkeen mutta nyt kiristysruuvi päässä alkaa taas painamaan.

Muut näyttelijät vetävätkin roolinsa sitten ihan muuten vaan vasemmalla kädellä tai ehkpä jonkun tv.sarjan kuvaustauolla sillä heihin ei saa mitään otetta. Mary-Louise Parkerin hahmo R.I.P.D osaston ”päällikkönä” on niin mautonta ja hajutonta että ihan sama kuka tämän olisi esittänyt. Kevin Bacon taas vetää jälleen yhden pahisroolin joka on yhtä mielenkiintoinen kuin kuivuva kaurapuuro. Mutta missäs ne hyvät puolet? No se idea tosiaan ja juonellinen sapluuna joka noudattelee aika paljon vuosien takaista Miehet Mustissa elokuvaa. Uusi tulokas erikoiseen lainvalvonta yksikköön jota vanha pieru kouluttaa. Matkalla kaikki on uutta ja alun kohelluksen jälkeen homma alkaa luonnistua ja maailma pelastetaan yhteisvoimin. Kuulostaa varmasti tosi uudelta idealta.

Juoni etenee poukkoillen ja kliseisesti, ja elokuvan ainoaksi hyväksi puoleksi nousee oikeastaan alku. Reynoldsin esittämän Nickin ensimetrit takaisin maan päällä aiheuttavat muutamia naurunrohahduksia kun mies näkyy muiden silmissä vanhana kiinalaisena miehenä. Vieläkin hauskempaa on ehkä kuitenkin se että Bridgesin näköishahmo on hemaiseva blondi jota esittää Marisa Miller. Mutta siihen ne hauskuudet sitten jäävätkin. Elokuva menee välillä lähes yksi yhteen M.I.B:n kanssa ja se jos joku ärsyttää. Muutenkin menossa ei ole päätä eikä häntää ja mikään ei oikein vaikuta mihinkään. Kun mitään pohjaa ei ole niin homma lässähtää. Hienot tehosteet ja huono huumori kun ei vain riitä enään tänä päivänä.

R.I.P.D.
  • 35%
    Elokuva - 35%
35%

Poiminta

Genret: fantasia, komedia, rikos, sci-fi, toiminta
Kesto: 96 min
Ohjaaja: Robert Schwentke
Pääosissa: James Hong, Jeff Bridges, Kevin Bacon, Marisa Miller, Mary-Louise Parker, Reynolds
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2012

Sending
User Review
1 (2 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tero Niemenpää
Admin
2 years ago

Hirvittävän huono elokuva, joka ihan oikeasti muistuttaa Men in Black elokuvaa vain erilaisella twistillä. Ei tällaista mihinkään kiitos. 1.5/5p