elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Halloween H20 jatkaa nimensä mukaisesti 20 vuotta ensimmäisen Halloween-elokuvan tapahtumista ja jälleen on Myersin aika aloittaa veripippalot. Donald Pleasencen kuoltua piti saada joku linkki...

Halloween H20 jatkaa nimensä mukaisesti 20 vuotta ensimmäisen Halloween-elokuvan tapahtumista ja jälleen on Myersin aika aloittaa veripippalot. Donald Pleasencen kuoltua piti saada joku linkki alkuperäisistä elokuvista tähän mukaan, jotta voitaisiin puhua Halloween-elokuvasta, ja Jamie Lee Curtis tekeekin komean paluun tämän elokuvasarjan pariin. Jostain kumman syystä toisen elokuvan jälkeiset tapahtumat on täysin unohdettu, sillä elokuvassa viitataan vain vuoden 1978 tapahtumiin ja edes halaistua sanaa ei mainita siitä, että Myers teki vielä kolme vierailua Haddonfieldin verikekkereisiin. Toki selitys voi piillä siinä, että tämän elokuvan sankari Laurie lähti koko kylästä tuon vuoden -78 jälkeen lavastaen kuolemansa, sekä muuttaen nimensä, eikä näin ollen tiedä, mitä sen jälkeen on tapahtunut. Käsikirjoittajan mukaan Halloween-elokuvat 3-6 haluttiin unohtaa sen takia, että nyt keskityttäisiin vain Laurien hahmoon ja elokuva olisi tavallaan Halloween-sarjan 20-vuotis juhlaelokuva.

Elokuva alkaa siitä kun Myers on taas mystisesti herännyt Halloweenin aikaan ja lähtee jälleen jahtaamaan sukulaisiaan. Heti alussa tapahtuva verilöyly uinuvassa pikkukylässä tuntuu aluksi oudolta, mutta saa hetken kuluttua järjellisen selityksen. Myers tietenkin murtautui jo poismenneen tohtori Loomisin entiseen asuntoon saadakseen vihjeitä Laurien olinpaikasta. Loomisia hänen viimeisinä päivinään kaitsenut sairaanhoitaja osuu tietenkin paikalle ja lopputuloksen voivat kaikki arvata. Laurie eli nykyisin Keri Tate on muuttanut poikansa kanssa Kalifornian lämpöön yksityiskoulun rehtoriksi ja yrittää edelleen 20 vuoden jälkeen unohtaa Michael Myersin siinä kuitenkaan onnistumatta. Tämän kuudennen jatko-osan käsikirjoitus on valehtelematta mahtunut yhdelle A4:lle, sillä juoni on kaikessa yksinkertaisuudessaan melko vaisu.

Aina yhtä ärsyttävä Josh Hartnett näyttelee Kerin poikaa Johnia, jonka ainoa tehtävä tässä leffassa on toimia niin sanottuna aikamittarina sille, että Laurie/Keri on vanhentunut 20 vuotta. Johnin ja hänen kavereiden idea juhlia Halloweenia koulun kampuksella muun oppilaskannan lähdettyä ulos kaupungista, on suorastaan kliseisyyden multihuipentuma. Katsojan ei tarvitse todellakaan jännittää mitä näille kavereille tulee käymään. Myersin päästyä kampukselle vartija-Ronnyn ohi (jota näyttelee todella aneemisesti LL Cool J), alkaa tuttu kaura. Myers tuntuu suorastaan haistavan nuorten kiiman, sillä kauaa ei mene kun Johnin kaverit saavat kokea mitä mielenkiintoisimpia lähestymistapoja ison veitsen kanssa ja ainoa harmi on, että John ei itse heitä veiviään. Kauan ei tarvitse myöskään Kerin pelätä tulevansa hulluksi painajaisista, joita hän Myersistä näkee, sillä vihdoin hän tapaa pelkojensa kohteen.

Michael Myers vs. Laurie Strode: erä kolme, alkaa hyvin perinteisesti kiljumisella ja pakenemisella, mutta sitten tapahtuukin jotain odottamatonta. Myers saa huomata siskostaan sen tosiasian, minkä koko muu maailma jo nykyään tietää. Mikään ei ole niin vaarallinen kuin kyrpiintynyt nainen. Ensimmäistä kertaa koko Halloween-elokuvien sarjassa Myers kohtaa vertaisensa ja kuinkas ollakkaan se on hänen siskonsa! Suku siis todella on pahin! Kun Laurie nappaa palokirveen seinältä, kävelee pihalla kuunvalo takanaan ja huutaa “MICHAEL, COME HERE!” katsoja ei voi muuta kuin hymyillä. Alkaa uskomaton taistelu, joka on ehkäpä intensiivisintä mitä tämän sarjan elokuvissa on nähty ja jossa Laurie selvittää välinsä Myersin kanssa lopullisesti… Siis aikuisten oikeasti lopullisesti.

Tämä järjestyksessään seitsemäs Halloween-elokuva tavallaan uudelleenkäynnistää koko Halloween-sarjan ja tuo juonenkin taas lähelle ensimmäistä elokuvaa. Tämä on myös hengeltään hyvin lähellä alkuperäistä ja Jamie Lee Curtis on vanhentunut roolissaan arvokkaasti. Luotuaan lähes maagisen uran ensimmäisen elokuvan jälkeen, hän jaksaa silti näytellä vakuuttavasti tässä jatko-osassa ja voisi sanoa, että ainoastaan Curtisin ammattitaito kantaa tämän elokuvan onnellisesti loppuun asti.

Alkuperäisessä käsikirjoituksessa tämän piti olla suoraa jatkoa Halloween 6-elokuvalle ja viittauksia elokuviin 4-6 olisi esiintynyt pitkin elokuvaa, mutta juonen yksinkertaistamiseksi tästä luovuttiin. John Carpenterin piti myös alunperin ohjata tämä 20-vuotis juhlaelokuva, mutta hän kieltäytyi siitä viime hetkellä.

2

Summary

Genret: jännitys,kauhu
Kesto: 83 min
Ohjaaja: Steve Miner
Pääosissa: Jamie Lee Curtis,Josh Hartnett,Adam Arkin,Michelle Williams,LL Cool J,Chris Durand
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1998

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Halloween H2O
Halloween H2O
15 years ago

Halloween-sarjan paras. 1451 on erittäin hyvä Musiikki on hyvä, näyttelijät kaikki ok. Halloween-sarjan ei pelottava elokuva, mutta musiikki osaa pelottaa. Loppumusiikki on tosiiii hyvä. 1451:ssa Michael Myers on nopea ja hänellä on valtava veitsi. Halloween-sarjan historissa suurin veitsi. Mahtava elokuva. Kattokaa ite, niin huomaatte. Tämänkin pitäisi olla kaupoissa!

dead xxxxxx
dead xxxxxx
16 years ago

hyvä elokuva kattokaa pienet penikat se ilman lupaa nii mäki tein

halloweenfan94
halloweenfan94
15 years ago

toooosi hyvä leffa!vaik oonki kattonu halloweenist vasta 1,4,5 ja tän H20 niin silti oon sitä mieltä että 1 kaikkein parhaimmista kauhuleffoista. 🙂 jos näit sais ostettuu jostai, nii varmasti ostaisin,mutta näyttää pahasti siltä, että ne on poistunut valikoimista. -.- 🙁