elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Elokuva Maailmaa salassa avaruusolioilta suojelevista ja järjestyksessä pitävistä pukumiehistä kertova Men in black oli yksi taloudellisesti menestyneimpiä elokuvia 90-luvulla. Vanhaan kunnon jörö konkari/suupaltti tulokas-kemiaan...

Elokuva

Maailmaa salassa avaruusolioilta suojelevista ja järjestyksessä pitävistä pukumiehistä kertova Men in black oli yksi taloudellisesti menestyneimpiä elokuvia 90-luvulla. Vanhaan kunnon jörö konkari/suupaltti tulokas-kemiaan luottava perusasetelma on toimiva ja viihdyttävä: Tommy Lee Jones ja Will Smith (ärsytti yllättävän vähän) ovat oikeissa rooleissa ja tukevat toisiaan oivallisesti. Barry Sonnenfeldin luoma maailma on epänormaalisti normaali ja ehdottomasti katsomisen sekä seuraamisen arvoinen, Danny Elfmanin musiikki jälleen kerran erinomaista. Runsaat erikoistehosteet olivat elokuvan teon hetkellä huippuluokkaa, tänä päivänä tosin jo oletusarvo. Elokuvassa on lapsekasta energiaa, joka vetoaa moniin.

Kuva

Egmontin DVD-julkaisut ovat kuvanlaaduiltaan tasaisesti vahvaa keskitasoa. Satunnaista rakeisuutta esiintyy, mutta kuva on kaikenkaikkiaan puhdas ja suhteellisen terävä. Anamorfisuus ja alkuperäinen kuvasuhde on aina plussaa.

Ääni

Toimintaa sisältävälle elokuvalle ääniraita on tärkeä. Men in blackin Dolby digital 5.1 on elävä ja äänekäs, mutta ei tarjoaa mitään ennennäkemätöntä. Hyvää keskitasoa, siis. Kommenttiraitaa lukuunottamatta kaikki ääniraidat ovat 5.1-miksattuja. Elokuvan ääniraita itsessään sisältää muutaman loistavan yksinkohdan.

Ekstrat

Lisämateriaalia tällä yhden levyn painoksella löytyy mukavasti.
Arvostelijan mielestä herkullisin ekstra on Barry Sonnenfeldin ja Tommy Lee Jonesin kommenttiraita. Kaverukset puhuvat elokuvasta ja työkumppaneistaan lämmöllä, he ovat selvästi ylpeitä työnsä jäljestä ja jopa innoissaan elokuvan kulusta. Monet kommenttiraidat on tehty otsa rypyssä pelkkiä faktoja ladellen. Men in blackin kommenttiraita puolestaan on informatiivinen ja samalla viihdyttävä, keskustelu on rupattelunomaista . Jonesin harvoin kuultava nauru on vilpitön ja äärimmäisen tarttuva. Lisäksi visual commentary-osio tuo kuvan alareunaan Sonnenfeldin ja Jonesin reaaliajassa liikkuvat silhuetit ja tuovat kommenttiraidan vallankumouksellisesti esille. Kommenttiraitaa on kaiken lisäksi tukemassa pienet merkinnät kuvaruudulla. Loistavaa!

Eriskoistehoste-elokuvalle sopivasti DVD sisältää runsaasti efektien suunnittelua ja toteutusta esitteleviä minidokumentteja kuvakulmavaihtoehtoineen. Mainosfeaturette on jälleen kerran täysin turha ja jää puolituntisen ”Metamorphosis of MIB”-dokumentin jalkoihin. Mukana myös Will Smithin musiikkivideo, trailereita, kuvia elokuvan teon eri vaiheista ja puolista, storyboardeja.
Valikot ovat hieman sekavat, dokumentteja ja muuta infomateriaalia on riepoteltu moninaisten otsikoiden alle. Materiaali on melko nopeasti katsottu; kommenttiraita ja ”pitkä” dokumentti kestävät useampia katselukertoja, muutoin keskivertohuttua.

Elokuvan näköinen kokonaisuus, viihdyttävä ja kiinnostava. Löytyi jo vuosia sitten R-Kioskin alekorista kympillä! Erinomainen hintalaatusuhde.
Elokuvasta on myös niin ulkoa kuin sisältä kauniimpi kahden levyn deluxe edition, mutta eroina on vain muutama DVD-ROM-ekstra ja DTS-raita.

  • Ääni
  • Extrat
  • Kuva
  • Elokuva
3.4

Summary

Genret: komedia,toiminta,sci-fi
Kesto: 94 min
Valmistusvuosi: 1997
Aluekoodi: 1
Ääniraita: Dolby digital 5.1 (Englanti, Ranska, Saksa)
Kuvaformaatti: 16:9
Tekstitys: 18 kieltä, mm. kaikki pohjoismaiset
Extrat: Kommenttiraita, dokumentteja, kuvia elokuvan tuotannosta, musiikkivideo, trailereita, jne.
Ikäraja:
Julkaisija: Egmont entertainment

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments