White chicks

Voin vain arvailla, mitä on pyörinyt White Chicksin rahoittajien mielessä, kun elokuva on viimein saatu valmiiksi. Wayansin veljesten käsikirjoittama, ohjaama ja pääosin näyttelemäkin komedia on ihan oikeasti hirveätä katsottavaa. Pelkkä ohjauskin on Keenen Ivory Wayansin käsissä kuin hallitsematonta hulabaloota helvetin liekeissä, eivätkä pääosissa ääliöivät Shawn Wayans ja Marlon Wayans saa minkäänlaista otetta mistään muusta kuin omasta peruukistaan koko elokuvan aikana. Niinkin laadukkaassa elokuvassa kuin Unelmien sielunmessussa loistavasti onnistunut Marlon Wayans on kuin varjo entisestään. Ilmeisesti vääränlainen seura on tässä tapauksessa tylsyttänyt hänenkin parhaimman teränsä tasolle, josta alemmas ei pääse.

Pelkkä White Chicksin perusidea tuntuu ensiajatuksella hauskalta, mutta tarkemmin mietittynä leffan teema osoittautuu jo monesti käytetyksi ideaksi. Hei Wayansit! Monet ovat tehneet huumoria miehistä, jotka pukeutuvat naisiksi, 100 kertaa paremmin! Olisitte katsoneet vaikka Sydney Pollackin Tootsien, Stephan Elliottin Priscilla, Aavikon kuningattaren tai edes Wallace Wolodarskyn Sorority Boysin, niin olisitte oppineet jotain. Mutta kun ei: mustat miehet esittämässä valkoisia, vieläpä blondeja, naisia on niin järisyttävän hauskaa, että Steven Seagalinkin ilme hyytyy.

Kenellä tahansa olisi suunnattomia vaikeuksia kuvata White Chicksiä, enkä minäkään löydä sanoja kuvaamaan elokuvan teineilyä tai pikemminkin lapseilua, joka on ilmeisesti suunnattu lähinnä ala-astelaisille tai muille lapsenmielisen huumorin omaaville ihmisille. On vaikeaa keksiä ainuttakaan järkevää syytä, miksi maksavan yleisön pitäisi katsoa tai ylipäätänsä sietää tälläisiä elokuvia, joiden huumorille ja näyttelemiselle voi nauraa vain säälistä. White Chicks on suoraan sanoen sisällötön Wayansin veljesten hupiretki, jonka krapulaa katsoja potee vielä seuraavana päivänäkin mieletön morkkis päällä.

  • 10%
    White chicks - 10%
10%

Tiedot

Genret: komedia
Kesto: 109 min
Ohjaaja: Keenen Ivory Wayans
Pääosissa: Brittany Daniel, Busy Phillipps, Eddie Velez, Jaime King, Jessica Cauffiel, Lonchlyn Munro, Marlon Wayans, Shawn Wayans, Terry Crews
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2004

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
paras leffa aikoihin
paras leffa aikoihin
17 years ago

😀

Gaiffa
Gaiffa
18 years ago

Täähä oli siis just tykki leffa!

näppäimistö
näppäimistö
18 years ago

saatanan hyvä leffa !

Antti Tuisku
Antti Tuisku
18 years ago

pisteet poliittiselle epäkorrektiudelle

MetalizeR
MetalizeR
18 years ago

juu-u ihme tusina tavaraa…