elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Minun mielestäni Isku Mogadishuun on realistinen. Sillä on sellainen aito ote, joka ei mielestäni ole mikään ihme, sillä elokuvahan perustuu -kyllä- Bowdenin kirjaan, joka...

Minun mielestäni Isku Mogadishuun on realistinen. Sillä on sellainen aito ote, joka ei mielestäni ole mikään ihme, sillä elokuvahan perustuu -kyllä- Bowdenin kirjaan, joka taas perustuu tositapahtumiin. Siksipä elokuvaan on saatu sellainen realistinen ote, mikä siitä suorastaan huokuu.

Näyttelijät IM:ssä ovat höttöä: mukana on suuria nimiä Josh Hartnettista Ewan McGregoriin, mutta nämä suuret tähdet sekoittuvat siihen samaan harmaaseen massaan, jollaista IM kaikista näyttelijöistä tekee. Mielestäni on suuri yllätys esimerkiksi nähdä McGregorilta niin vaatimaton suoritus kuin se onkin. Ainoa mieleenpainuva näyttelijä on sitten Tom Sizemore, joka karismallaan ja ehkä myös sotaelokuva-kokemuksellaan (olihan hän mukana Ryanissa) ottaa taistelukentän haltuunsa. Muut näyttelijät suoriutuvat rooleistaan hyvin, jos sitä suoriutumiseksi voi sanoa, koska kaikki näyttävät univormuissaan ja kypärissään samanlaisilta.

IM on realistinen kuvaus nykyajan sodasta, muttei kuitenkaan mikään mestarillinen teos. Sitä voi sanoa öh. -nyt tulee toistoa- nykypäivän moderniksi leffaksi. Harmi vain, että amerikkalainen patriotismi kukkii taas niin värikkäästi, että oikein oksettaa. Lisäksi elokuva on jälleen kerran aikamoista pintaliitoa, joten ei siitä mitään syvällistä irti saa. Eli aivotonta viihdettä olisi taas tarjolla….kuitenkin: suosittelen.

3.5

Summary

Genret: sota
Kesto: 139 min
Ohjaaja: Ridley Scott
Pääosissa: Josh Hartnett,Eric Bana,Tom Sizemore,Ewan McGregor,Sam Shepard
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2001

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments