elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Ballistic: Ecks vs. Sever on kummallinen keitos. Toisaalta kiinostava ja lähtökohdiltaan munakas digitaalitehosteeton toimintaelokuva, mutta kolikon toiselta puolelta pinnallinen, oudon sieluton ja teknisesti harvinaisen...

Ballistic: Ecks vs. Sever on kummallinen keitos. Toisaalta kiinostava ja lähtökohdiltaan munakas digitaalitehosteeton toimintaelokuva, mutta kolikon toiselta puolelta pinnallinen, oudon sieluton ja teknisesti harvinaisen keskeneräisen tuntuinen PG-13 pläjäytys.

Elokuva kertoo kompaktissa puolessatoistatunnissa tarinan kahdesta toisiaan vastaan usutetusta agentista Jeremiah Ecksistä (Antonio Banderas) ja agentti Severistä (Lucy Liu), jotka tulevat toistensa kanssa pelehtiessään tietoisiksi heidän pomojen juonimasta suuresta maailmanlaajuisesta bioterrorismista.

Kuten jo alussa mainitsin on elokuvan lähtökohdat harvinaisen herkulliset ja toteutuksessa on ainakin yritetty nähdä vaivaa hienon scifittömän scifielokuvan luomisessa. Tuntuu oudolta sanoa näin mistään elokuvasta, mutta tämä elokuva todellakin kaipaa tietokoneella luotuja tehosteita. Elokuvan takaa-ajot ovat kuin pikkulasten mikroautokilpailuista, kuvaus yhtä energistä kuin mongoloidien jääkiekkomatsissa ja koko komeus tuntuu olevan parkinsonin taudista kärsivän eunukin yhteen neulomaa paskaa. Mukavan sinisävyinen maailma on täysin yhdentekevä kun sitä ei ole osattu hyödyntää. Miljööt jäävät pelkiksi kulisseiksi missä esitellään väkisin turboahdettuja hylsyoopperoita joiden vaikutukset eivät ole realistisia saatika sitten hienoja. Jopa äänitehosteet tuntuvat jäävän pelkäksi kuvauspaikalla jälkiäänitetyksi keskiäänipelleilyksi eikä elokuvasta tunnu irtoavan yhtäkään alle 300 hertsin tunnelmallista alaääntä.

Elokuvan iljettävyydet eivät lopu pelkkään teknisiin harhalaakeihin vaan näyttelijäntaitojaan huomattavammissa elokuvissa esitelleet Antonio Banderas sekä Lucy Liu ovat yksi-ilmeisissä ja paperinohuissa rooleissaan melko kammottavia. Liu saa heilutella kauniita hiuksiaan hidastuskuvissa ja esitellä oivia taistelutaitojaan melko tiuhaan, mutta kaikki pohjustamaton pauke ja ruutiriemu alkaa risomaan muutaman harvinaisen pitkältä tuntuvan tovin jälkeen. Banderas tulkitsee vaimonsa menettänyttä Jeremiah Ecksiä pelkkä tilipäivä mielessä. Vettä sataa, menneisyys vainoaa, vettä sataa lisää ja ketään ei kiinosta.

Olen vihainen siitä, että tämä epävalmis rähnä on nähnyt päivänvalon. Ballistic: Ecks vs. Sever on kaikin puolin harvinaisen huono elokuva.

  • 20%
    Ballistic: Ecks vs. Sever - 20%
20%

Tiedot

Genret: toiminta
Kesto: 91 min
Ohjaaja: Wych Kaosayananda
Pääosissa: Antonio Banderas,Lucy Liu,Gregg Henry,Ray Park,Talisa Soto
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2002

Sending
User Review
0 (0 votes)

Matti Mikkonen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments