elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Ensiksi täytyy sanoa että hävettää kirjoittaa arvostelu kyseisestä elokuvasta vasta nyt. Olisi kyllä ollut vaiketa kirjoittaa se silloin kun se ilmestyi, sillä elokuva ehti...

Ensiksi täytyy sanoa että hävettää kirjoittaa arvostelu kyseisestä elokuvasta vasta nyt. Olisi kyllä ollut vaiketa kirjoittaa se silloin kun se ilmestyi, sillä elokuva ehti pokata kaikki palkintonsa ennenkuin minä edes synnyin.

Ilmiömäisestä ohjauksesta vastaa huikea James Cameron joka näyttää miten suurleffoja oikeasti tehdään. Näyttelijät ovat huolella valittu. Kuka olisikaan sopinut paremmin pahiksen rooliin kuin Iso-Arska. Kyseinen herrahan on lähes jääkaapin kokoinen.

No nyt sitten asiaan. Vuonna 2029, koneet hallitsevat maapalloa tehtävänään tuhota ihmisrotu. On kuitenkin mies, peloton sellainen, joka kouluttaa ihmisiä tuhoamaan ja taistelemaan koneita vastaan. Saadakseen täyden vallan koneet päättävät lähettää voittamattoman kyborgin, Terminaattorin (Arnold Schwarzenegger) kauas menneisyyteen tuhoamaan Ihmisrodun johtajan John Connorin äidin, Sarah Connorin (Linda Hamilton). Terminaattoria vastustamaan ihmiset lähettävät kokeinemman sotilaansa, Kyle Reesen (Michael Biehn). Saadaanko Sarah tapetuksi, vai onnistuuko Reese pysäyttämään voittamattoman tappokoneen?

Terminatorista on varmasti ilmestynyt monia erilaisia DVD-julkaisuja joissa jokaisessa uusia extroja. Omani on extroiltaan varsin runsas, mukana on mm. uudelleen muokatusta ääniraidasta maskeerauskuviin. Eli varsin loistava elokuva myös extrojensa puolesta.

Jos et syystä tai toisesta ole elokuvaa vielä nähnyt, suosittelen että ostat kyseisen leffan ja katsot sen. Sanottakoon vielä että visuaalisesti Terminator on loistava leffa, ja sen katsoo vielä lukuisia kertoja vuosituhannen vaihteen jälkeenkin.

Kuten kerran sanoin, näyttelijät ovat omaa luokkaansa, Arska näyttelee pahiksen roolinsa niin uskottavasti, että heikompaa heikottaa. Linda Hamilton puolestaan omaa pelokkaan ja samalla viehättävän naisen roolin. Elokuvan kiistaton tähti on kuitenkin Michael Biehn jonka roolisuoritus on varmasti yksi elokuvahistorian parhaimmista.

  • 85%
    Terminator - 85%
85%

Tiedot

Genret: toiminta,sci-fi
Kesto: 108 min
Ohjaaja: James Cameron
Pääosissa: Arnold Schwarzenegger,Linda Hamilton,Michael Biehn
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1984

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
marius de romanus
marius de romanus
14 years ago

klassikko 😀

Jansson Vorhees
Jansson Vorhees
16 years ago

Hemmetin hyvä leffa! Täyttä rautaa!!!

Termiittinaattori
Termiittinaattori
18 years ago

1019 on todella hyvä elokuva vaikka kakkos osa on papempi.

Jnenator
Jnenator
17 years ago

Kyllä 1019 on helposti yksi kaikkien aikojen parhaita elokuvia. Armoton ja ahdistava tunnelma! Ei mitään nynnyilyä niinkuin T2 ja T3!