elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Mainoslause : Family isn’t a word, its a Sentence The Royal Tenenbaums on erilainen elokuva, mutta hyvällä tavalla. Itse ostin elokuvan hetken mielijohteesta luettuani...

Mainoslause : Family isn’t a word, its a Sentence

The Royal Tenenbaums on erilainen elokuva, mutta hyvällä tavalla. Itse ostin elokuvan hetken mielijohteesta luettuani kotelon takakannen, ja vielä sitä katsomaan aloitellessani luulin Tenenbaumsin olevan jonkinlainen Ben Stiller “kreisikomedia”. Ja tässä vaiheessa voinkin siis rehellisin mielin ilmoittaa, että sitä tämä elokuva ei ole.

Royal Tenenbaums on kuvitteellisen Tenenbaumsin perheen tarina. Tenenbaumsit olivat aikoinaan kuuluisia kolmesta lapsestaan, jotka kaikki olivat jonkinlaisia lapsineroja : Chas (Ben Stiller) oli jo erittäin varhaisessa iässä finanssinero, Richie (Luke Wilson)puolestaan oli erittäin lahjakas tennispelaaja ja Margot (Gwyneth Paltrow) erittäin lupaava näytelmäkirjailija. Vuosien varrella Tenenbaumsien perheen maine ja loisto on kuitenkin karissut pois. Royal (Gene Hackman) joka on siis Chasin, ja Richien isä (Margot on adoptoitu) mm. kavalsi Chasin omaisuuden ja erosi Ethelistä (Anjelica huston) joka on tietenkin lasten äiti.

Elokuva alkaa siitä kun Royal saa kuulla Ethelin harkitsevan naimisiinmenoa assistenttinsa Henryn (Danny Glover) kanssa. Royal päättää hankkia kauan kadotetun perheensä takaisin keinoja kaihtamatta, ja kertookin kaikille olevansa kuolemansairas, jolla on enää muutama viikko elinaikaa. Perhe ottaa Royalin pienen niskuroinnin jälkeen takaisin ja tällä tavalla hän onnistuukin “soluttautumaan” takaisin perheen pariin, ikään kuin käärme Edenin puutarhaan. Tenenbaums on kuitenkin uskomattoman paljon pieniä sivutarinoita ja pieniä yksityiskohtia sisältävä elokuva, joten jätän kertomatta itse tarinasta sen enempää.

Tenenbaumsin näyttelijäkaarti on uskomattoman nimekäs, ja käytännössä katsoen kaikki näyttelijät tekevät epätavallisen hyvää työtä. Erityisesti täytyy mainita sivuosassa oleva Bill Murray sekä yleensä kreisi-komedioista tuttu Ben Stiller joka todistaa osaavansa tehdä edes hieman vakavampia rooleja. Owen Wilson (joka on myös osittain käsikirjoittanut elokuva) tekee myös mainitsemisen arvoisen työn.

Elokuvan musiikki on erinomaisen retro-tyylistä ja se sopiikin Tenenbaumsiin kuin nyrkki silmään. Useassa kohdassa musiikin ja kauniin kuvauksen avulla on saatu aikaiseksi jotakin niin kaunista ettei sitä voi oikeastaan sanoin lähte kuvailemaan (esim. Luke Wilsonin kohtaus vessassa). Ja kuten jo edellä mainitsinkin kuvaukseen on saatu myös tietynlaista retro-henkistä pontta, ja tästä voikin antaa täydet plussat kameramies Robert D. Yeomanille.

The Royal Tenenbaums on todellakin hieman raskas soutuisempi elokuva kuin moni muu, ja älä missään nimessä odota elokuvalta mitään “huikeita nauruja” vaikka se ajoittain onkin komediallinen. Ajoittain elokuva myös sortuu hieman omaan nokkeluuteensa, mutta pääasiallisesti Tenenbaums on kuitenkin erittäin toimiva elokuva.

  • 80%
    Royal Tenenbaums - 80%
80%

Tiedot

Genret: draama,komedia
Kesto: 109 min
Ohjaaja: Wes Anderson
Pääosissa: Ben Stiller,Owen Wilson,Luke Wilson,Gene Hackman,Anjelica Huston,Gwyneth Paltrow
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2001

Sending
User Review
0 (0 votes)

Ville Tarkiainen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
16 years ago

3p.

Akateemikko
Akateemikko
17 years ago

Erinomainen pettymys. Keskihelpolla tv-sarjamaisella tyylillä varustettu draama(näytelmä) ei jaksa herättää mielenkiintoa koomisista kulisseistaan huolimatta.

Anonymous
Anonymous
18 years ago

Ai tämäkin oli jo arvosteltu. Yksi parhaista komedioista. Pirun tyylikäs, hauska vaan ei kertakäyttöisen kevyt.

Anonymous
Anonymous
17 years ago

Keskihelppo tv-sarjamainen tyyli on aika kaukana Andersonin elokuvien estetiikasta.