elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

The Ring on japanilaisen, paljon kehutun kauhumysteerin Ringun amerikkalainen remake, joka perustuu Kôji Suzukin romaaniin. Koko elokuvatiimi oli minulle täysin tuntematonta mm. Mulholland Drivessa...

The Ring on japanilaisen, paljon kehutun kauhumysteerin Ringun amerikkalainen remake, joka perustuu Kôji Suzukin romaaniin. Koko elokuvatiimi oli minulle täysin tuntematonta mm. Mulholland Drivessa näyttelyttä Naomi Wattsia lukuunottamatta.

On olemassa videonauha, jonka katsoja saa puhelun, jossa kerrotaan hänellä olevan enää viikko elinaikaa. Toimittajana työskentelevän Rachelin (Naomi Watts) pojan (David Dorfman) serkku on kuollut ja muistotilaisuudessa Rachel kuulee mystisestä videonauhasta, jonka sitten myöhemmin saa käsiinsä ja katsoo poikansa kanssa. Soppaan sekoitetaan myös Rachelin ex-mies Noah (Martin Henderson) ja alkaa kisa aikaa vastaan kolmikon yrittäessä ratkaista videonauhan arvoitusta.

The Ringissä oli käytetty tehokkaasti hyödyksi kauhuelokuvien tärkeimpiä elementtejä eli valaistusta ja musiikkia. Näyttelijätyötä on vaikea haukkua tai kehua sillä varsinkin sivuosiin olisi käynyt melkein kuka tahansa. Elokuva lähtee liikkeelle nopeasti ja etenee kokoajan varmasti pitäen katsojien mielenkiintoa yllä. Juonesta ei kannata sanoa muuta kuin, että se on erinomainen ja onnistuu yllättämään vielä aivan lopussakin. Mitä pidemmäksi elokuva etenee sen mielenkiintoisemmaksi se tulee.

The Ring on ahdistava, taitavasti toteutettu ja kaavasta poikkeava moderni kauhuelokuva joka pitää silmät kiinni valkokankaassa lopputeksteihin asti. Ensimmäinen ajatus, joka heräsi mieleeni elokuvan jälkeen oli: Mistä saisin käteeni alkuperäisen version, Ringun.

  • 90%
    Ring - 90%
90%

Tiedot

Genret: kauhu
Kesto: 115 min
Ohjaaja: Gore Verbinski
Pääosissa: Naomi Watts,Martin Henderson,David Dorfman
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Japani
Valmistusvuosi: 2002

Sending
User Review
0 (0 votes)

Jaakko Honkala

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments