elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Jaahas, Marc Lawrence: Miss Koviksien luoja, näyttää jatkavan komedian saralla. Nyt vain Lawrence ottaa askeleen hieman vakavampaan suuntaan ohjaamallaan ja käsikirjoittamallaan Sävelillä ja sanoilla...

Jaahas, Marc Lawrence: Miss Koviksien luoja, näyttää jatkavan komedian saralla. Nyt vain Lawrence ottaa askeleen hieman vakavampaan suuntaan ohjaamallaan ja käsikirjoittamallaan Sävelillä ja sanoilla (Music and Lyrics). Tällä kertaa Lawrence sukeltaa brittihurmuri Hugh Grantin siipien kannattelemana kevyen draaman ja rakkauden maailmaan, jossa 80-luvun unohdettu tähti yrittää tehdä uutta tulemista uuden kappaleen kautta. Vain sanojen keksiminen on Grantin näyttelemän Alex Fletcherin suurin heikkous, joten mukaan tarvitaan verbaalisesti (ja tietenkin sattumalta tavattu) lahjakas Sophie, jota näyttelee monista rakkauskomedioistakin tuttu Drew Barrymore. Lopputuloksena on ihan kohtalainen videovuokraamon hyllystä löytyvä elokuva, josta ei ainakaan hyvää mieltä puutu.

Niin, Lawrence ei todellakaan ole tehnyt elokuvasta mitään nyyhkyä, jossa suuret tunteet vellovat taustalla, sillä ohjaaja on keskittynyt pääosanesittäjänsä (Grantin) parhaimpiin puoliin, jotka tulevat hyvin esiin nk. hyvänmielen elokuvissa. Grant tekeekin taas perin laadukasta jälkeä, sillä miehen hurmuri-ego, brittiaksentti ja rento asenne tekevät katsojallekin mukavan ja “helpon” olon. Valitettavaakin toki jää: Grantin rooli on kuin sekoitus About a Boy:ta, Two Week Notice:a ja miksei myös Bridget Jonesia. Toisin sanoen Grant on valitettavasti taas toistamassa itseään, vaikkakin erittäin onnistuneesti.

Myös Grantin vastaparina oleva Drew Barrymore onnistuu elokuvassa tutunlaisesti: katsojille varmasti erittäin tutun näyttelijättären ilmeet ja eleet ovat oikeastaan toistoa ja tutun kaltaista söpöilyä 50 first datesista. Muttei Barrymoressakaan ole varsinaisesti mitään vikaa: hän tekee työnsä tyypillisessä genressä elokuvassa onnistuneesti ja kevyesti hassutellen ja tietenkin hymyillen satunnaisesti oikein herttaisesti. Muut roolit ovatkin sitten kertakaikkisen hirveitä: tahallisesti Britney Spears-kopiolta näyttävä ja kuulostava Haley Bennett on roolissaan äärimmäisen ärsyttävä. Samaan kategoriaan kuuluu myös “3rd Rock from the Sun”-sarjalla läpilyönnin tehnyt Kristen Johnston, jonka naamaa ei jaksa katsella tai ääntä edes kuunnella. Johnston ampuu muutenkin roolinsa niin yli, että kilpailu Bennetin kanssa surkeimmasta roolista on todella tiukka ratketen kuitenkin kaakattavan Johnstonin niukkaan voittoon.

Sävel ja sanat on perusluonteeltaan hyvä mielen elokuva, mutta silti äärimmäisen ennustettava. Elokuvan alusta saakka on hyvin selvää, että Alex ja Sophie tulevat saamaan lopussa toisensa alkuihastuksen, riidan ja riidan selvittelyn jälkeen. Taustalle ei myöskään ole keksitty mitään elämää suurempaa ongelmaa, vaan elokuva on tehty nimenomaan suurempaa yleisöä viihdyttämään. Taide-elokuvien ystäville Sävel ja sanat on luultavasti melkoista pakkopullaa, sekä monen kertaan nähtyä rakkautta, mutta massalle sekä ainakin allekirjoittaneelle elokuva toi hyvää mieltä, rennon illan puolison kanssa sekä ihan onnistuneen elokuvan fiiliksen jo senkin takia, että 80-luvun pop-video on omassa korniudessaan jo melkoisen hauska.

3.5

Summary

Genret: draama,rakkaus
Kesto: 96 min
Ohjaaja: Marc Lawrence
Pääosissa: Hugh Grant,Drew Barrymore,Brad Garrett,Kristen Johnston,Haley Bennett
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2007

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments