elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Hui helvetti! Tämä on ehdottomasti ensimmäinen lause, mikä mieleeni juolahti nähtyäni tämän elokuvan. Ringu on oikeastaan sama kuin tämän vuoden paras amerikkalainen kauhuelokuva Ring....

Hui helvetti! Tämä on ehdottomasti ensimmäinen lause, mikä mieleeni juolahti nähtyäni tämän elokuvan. Ringu on oikeastaan sama kuin tämän vuoden paras amerikkalainen kauhuelokuva Ring. Ring onkin miltei identtinen kopio tästä Ringusta, joten arvosteluni on lähes samankaltainen kuin Ringissä.

Minulla ei oikeastaan ole mitään uutta sanottavaa. Se kuitenkin pitää mainita, että amerikkalainen versio on syystä tai toisesta hivenen parempi, vaikkakin Ringu pelästyttää pari kertaa oikein kunnolla. Minun täytyy myöntää, että kylmät väreet kulkivat koko kehon läpi ja sydän löi muutaman kerran tyhjää parissakin kohdassa. Oikeastaan en tajua, miksi pelottelen itseäni näin.

Ringu on todellakin alkuperäinen "Ring". Se vain valitettavasti on minun mielestäni huonompi kuin amerikkalainen seuraajansa. Ringu ei sisällä niin paljon pelottavia kohtia ja Ringun juoneen jää muutamaan otteeseen harmittavan suuria aukkoja, joita ei edes yritetä paikata. Ringu vaikuttaakin jostakin syystä välillä keskeneräiseltä tuotokselta, jolta katsoja odottaa huomattavasti enemmän.

Ringun näyttelijät ovat japanilaisittain kerrankin laadukkaita. Yhtään huonoa roolia en mielestäni elokuvasta löytänyt, vaikka yritin etsiä niitä täikamman kanssa. Näyttelijät ovat todellakin paikallaan.

Juoni lienee kaikille selvä. Niille, joille juoni ei ole selvä, voivat lukea Ringin arvostelun.

Ringu ei onnistu seuraajaansa paremmin. Parista kolmesta erittäin piinaavasta ja pelottavasta kohdasta huolimatta Ringusta puuttuu loppujen lopuksi jotain, mikä tekisi Ringusta loistavan elokuvan. Ringussa on paljon hyvää kuten esimerkiksi mahtava äänimaailma ja musiikki, joka soi juuri oikeissa kohdissa, mutta loppujen lopuksi tunnelma jää pelkäksi hikoiluksi. Ringussa on myös enemmän mystisyyttä kuin Ringissä, joka tekee Ringulle aivan uuden ulottuvuuden Ringiin verrattuna. Toivottavasti ette menneet kovin sekaisin, sillä se olisi valitettavaa. Mutta kuitenkin: suosittelen lämpimästi!

4

Summary

Genret: kauhu
Kesto: 96 min
Ohjaaja: Hideo Nakata
Pääosissa: Nanako Matsushima,Miki Nakatani,Hiroyuki Sanada,Yuko Takeuchi,Hitomi Sato,Yoichi Numata
Valmistusmaa: Japani
Valmistusvuosi: 1998

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments