elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Hui helvetti! Tämä on ehdottomasti ensimmäinen lause, mikä mieleeni juolahti nähtyäni tämän elokuvan. Ringu on oikeastaan sama kuin tämän vuoden paras amerikkalainen kauhuelokuva Ring....

Hui helvetti! Tämä on ehdottomasti ensimmäinen lause, mikä mieleeni juolahti nähtyäni tämän elokuvan. Ringu on oikeastaan sama kuin tämän vuoden paras amerikkalainen kauhuelokuva Ring. Ring onkin miltei identtinen kopio tästä Ringusta, joten arvosteluni on lähes samankaltainen kuin Ringissä.

Minulla ei oikeastaan ole mitään uutta sanottavaa. Se kuitenkin pitää mainita, että amerikkalainen versio on syystä tai toisesta hivenen parempi, vaikkakin Ringu pelästyttää pari kertaa oikein kunnolla. Minun täytyy myöntää, että kylmät väreet kulkivat koko kehon läpi ja sydän löi muutaman kerran tyhjää parissakin kohdassa. Oikeastaan en tajua, miksi pelottelen itseäni näin.

Ringu on todellakin alkuperäinen "Ring". Se vain valitettavasti on minun mielestäni huonompi kuin amerikkalainen seuraajansa. Ringu ei sisällä niin paljon pelottavia kohtia ja Ringun juoneen jää muutamaan otteeseen harmittavan suuria aukkoja, joita ei edes yritetä paikata. Ringu vaikuttaakin jostakin syystä välillä keskeneräiseltä tuotokselta, jolta katsoja odottaa huomattavasti enemmän.

Ringun näyttelijät ovat japanilaisittain kerrankin laadukkaita. Yhtään huonoa roolia en mielestäni elokuvasta löytänyt, vaikka yritin etsiä niitä täikamman kanssa. Näyttelijät ovat todellakin paikallaan.

Juoni lienee kaikille selvä. Niille, joille juoni ei ole selvä, voivat lukea Ringin arvostelun.

Ringu ei onnistu seuraajaansa paremmin. Parista kolmesta erittäin piinaavasta ja pelottavasta kohdasta huolimatta Ringusta puuttuu loppujen lopuksi jotain, mikä tekisi Ringusta loistavan elokuvan. Ringussa on paljon hyvää kuten esimerkiksi mahtava äänimaailma ja musiikki, joka soi juuri oikeissa kohdissa, mutta loppujen lopuksi tunnelma jää pelkäksi hikoiluksi. Ringussa on myös enemmän mystisyyttä kuin Ringissä, joka tekee Ringulle aivan uuden ulottuvuuden Ringiin verrattuna. Toivottavasti ette menneet kovin sekaisin, sillä se olisi valitettavaa. Mutta kuitenkin: suosittelen lämpimästi!

4

Summary

Genret: kauhu
Kesto: 96 min
Ohjaaja: Hideo Nakata
Pääosissa: Nanako Matsushima,Miki Nakatani,Hiroyuki Sanada,Yuko Takeuchi,Hitomi Sato,Yoichi Numata
Valmistusmaa: Japani
Valmistusvuosi: 1998

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Allan
Allan
15 years ago

Hyvä elokuva, mutta samaa mieltä olen arvostelijan kanssa siitä, että amerikkalainen versio on pelottavampi.

kulie
kulie
15 years ago

Kauhuelokuvien aatelia. Pelottaa oikeasti, ja on parempi, kuin amerikkalaisversio. 5p

Anonymous
Anonymous
15 years ago

No hollywoodhan nyt tekee kaikista loistavista japanilaisista kauhuleffoista halvan kopion ja vahinko on, että ihmiset eivät aina tiedä sitä että alkuperäinen on paljon parempi.

Sami
Sami
15 years ago

Hyvä elokuva! Nerokas juoni, karmivat musiikit, sekä hyvät näyttelijät 5p

MetalizeR
MetalizeR
18 years ago

Juu loistava elokuva jonka hollywood roska väki pilas tekemällä The Ringin…

Jansson Vorhees
Jansson Vorhees
16 years ago

Hieno kauhuleffa! Tässä ei liikoja selitellä eikä kevennetä tunnelmaa toimintakohtauksilla. Klassikko. (2723n jälkeen on tullut näitä “tukka-viemärissä”-leffoja enemmän kuin laki sallii, joista lähes kaikki olleet onnettomia tekeleitä).

-iiva-
-iiva-
17 years ago

siis ihan sairaan hyvä elokuva. pari kertaa otti oikeen syvältä ku sitä katto pimeessä huoneessa, ja kylmät väreet meni kokoajan pitkin selkää. suosittelen lämpimästi katsomaan. paitsi ei sovellu herkkänahkasille.pakko nähä uudestaan !