Faculty -Kauhun oppitunnit

Raah! Kävin tässä kesähelteillä katsomassa mainoksen uhrina Facultyn eli Kauhun oppitunnit -nimisen elokuvan ja se säväytti ja ei säväyttänyt. Ai että miksikö? No tuota…

Voisin aloittaa vaikka näistä huonoista puolista. Ensinnäkin Faculty on elokuva, missä jälleen kerran söpöt nuorilta näyttävät aikuiset näyttelevät taas pienen pientä lukiolaista ja tekevät urotekoja, mitä ei voisi kenenkään kuvitella tekevän…paitsi Amerikassa tietenkin…Tuota, tuota…lisäksi tätä elokuvaa vaivaavat joissain kohdin pahat elokuva-kliseet ja jotain yhtäläisyyksiäkin on huomattavissa. Lisäksi elokuva on loppujen lopuksi helvetin tylsä aina paikoin (näin suoraansanoen)! Mitään ei tapahdu, ja näyttelijät senkun lässyttävät jotain puppua. Ja niin…se mielikuvituksettomuus…se paistaa läpi kuin kevätaurinko ikkunasta aamulla.

Hyviä puolia löytyy myös. Juoni on yllätyksellinen, mutta elokuva ei tosin saa kertaakaan hyppäämään tuolista ylös. Tosiaan…hienoja käänteitä on elokuvassa kiitettävästi ja pahis pysyy piilossa aika tehokkaasti. Se on yhtä plussaa. Lisäksi näyttelijät hoitavat hommansa pääosin mallikkaasti ja osa heistä on luultavasti nousevia tähtiä. Näyttelijöiden nimiä en nyt taas tiedä yhtään, mutta onko sillä edes väliä? Lisäksi elokuvassa on hienoa mahdottomuuksia, kuten luokka, jossa jokainen viittaa…

Juoni lyhyesti. Pieni kaupunki ja lukio. Pääosin lukio. Siinä ovat tapahtumapaikat tälle elokuvalle. AAAARG! Taas nuo muukalaiset valtaavat maata. Tällä kertaa on olemassa sellainen kuningatar (vrt. alien) ja sitten sellaisia “jälkeläisiä”, jotka ottavat isäntäkehoja, ihmisiä, haltuunsa ja kontroilloivat niitä mielin määrin. Onhan se hienoa…ja sitten, kun koulu on vallassa, niin jäljellä on enää pieni liuta tavallisia ihmisiä…joo. Ja arvaatte varmaan, mitä nämä ihmiset päättävät tehdä? Kyllä…vetää muukalaisia lättyyn. Henkilökohtaisesti minusta ainakin tuntuu siltä, että tätä elokuvaa ei kannata mennä katsomaan, ellei ihan välttämättä sitä halua tehdä.

3

Summary

Genret: kauhu
Kesto: 104 min
Ohjaaja: Robert Rodriguez
Pääosissa: Jordana Brewster,Clea DuVall,Laura Harris,Josh Hartnett,Shawn Hatosy,Elijah Wood,Salma Hayek
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1998

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments