elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Gunnin Suicide Squadia ei kannata välttämättä teatteriin saakka mennä katselemaan. The Suicide Squad

Uskaltauduin takaisin elokuvateatteriin katsomaan James Gunnin jonkun verran kehuttua (tämä oli ainakin mielikuvani), vuonna 2021 valmistunutta elokuvaa, The Suicide Squadia, joka on luonnollisesti jatkoa David Ayerin 2016 ohjaamalle Suicide Squadille. Elokuvassa oli nostettu edellisestä esityksestä ikärajaa kolmestatoista vuodesta kuutentoista, mutta itselle käteen jäi ainakin osittain tyhjä arpa. Gunnin elokuva kun verimaratoniltaan jaksanut hirveästi naurattaa, vaan elokuvan kulku ja tapahtumat olivat kuin ennalta sovittua putkijuoksua kohti vääjäämätöntä lopputaistelua. Olo olikin elokuvan jälkeen puolelta toiselle ailahteleva: “tästäkö minä juuri maksoin 16,90€?“.

Ajattelen tätä elokuvaa siinä kontekstissa, jonka korona on meille oikeastaan lopullisesti lyönyt ja suoratoistopalvelut tuoneet. Ja kun Gunnin The Suicide Squadia vertaa normaaliin “Netflix-elokuvaan”, ei eroja juurikaan ole löydettävissä muuten kuin hahmojen näyttelijöiden nimissä, jotka ovatkin suuren yleisön kesken hyvin tunnettuja. Niinpä katsoja saakin nähdä Margot Robbien tekevän uusinnan Harley Quinnista, tosin sellaisena versiona, joka on entistäkin tylsempi. Minusta on aidosti sääli, että studio ja ohjaaja ovat hukanneet Robbien lahjat vain typerään hymyilyyn ja sketsien tekoon, jotka eivät jaksa naurattaa ketään. Kun mukaan laitetaan karismaattinen Idris Elba raivoamaan lähinnä kaikille ja kisailemaan kalsareissa viihtyvän John Cenan kanssa, niin tuloksena on “hauska” elokuva, jossa ei tietenkään ole mitään syvempää ulottuvuutta.

Gunn onkin marssittanut monia näyttelijöitä Guardians of Galaxysta: Sylvester Stallone ääninäyttelee humanoidin muotoista haita, Michael Rooker on omassa sekopäisyydessään elokuvan järkevimpiä hahmoja, Sean Gunn ääninäyttelee mäyrää vai mitä helvettiä, niin kasassa on lähinnä hyvää ainesta seuraavaan elokuva-aiheiseen pubi-visaan. Itse tarinassa ei ole mitään järkeä, kun Viola Davisin näyttelemä Amanda Waller lähettää itsemurharyhmän lyhentämään vankilatuomiotaan Corto Maltesen saarelle, jossa tapahtuu eriskummallisia asioita. Ammuskelun, räjähdyksien, ihmisten syömisten ja juopottelun jälkeen ryhmä päätyy ottamaan mittaa jättisuuresta meritähdestä, joka on DC-universumissa esiintynyt nimellä Starro.

Mitä Gunn on sitten tuonut Suicide Squadiin verrattuna Ayeriin? Mielestäni rentoutta ja sitä, ettei elokuva missään vaiheessa ota itseään liian tosissaan. Kontrollerit lyövät vetoa, ketkä itsemurharyhmästä kuolevat ensin, typeriä hahmoja tapetaan liukuhihnalta ja ilmiselvät, normaalisti traumatisoivat, ongelmat kuitataan olan kohautuksilla. Tuloksena on siitä huolimatta puuduttava kaksituntinen, jota olisi voinut rehellisyyden nimissä tiivistää hieman. Teknisesti elokuva on hienohkosti tehty, mutta katsojalle mieleen tulee Playstation-peli, jonka kanssa olisi voinut muutaman tunnin viihtyä. Muuten elokuva on tyypillistä sontaa, mutta tarpeeksi hyvällä kuorrutuksella ja nonparelleilla DC:n miltei jo mokaamaan elokuvamaailmaan.

2.5

Poiminta

Genret: toiminta, seikkailu, sci-fi
Kesto: 132 min
Ohjaaja: James Gunn
Pääosissa: Margot Robbie, Idris Elba, John Cena, Joel Kinnaman, Viola Davis, Daniela Melchior, David Dastmalchian
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2021

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments