elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Millennium – Season 2 Box Set Millennium – Season 2 Box Set
“This is who we are.” “The time is near.” Millennium-sarjan motot tulevat näkyviin jokaisen jakson alussa, jossa sarjan tunnusmusiikki pauhaa mieleenpainuvan teemansa. Samalla nämä... Millennium – Season 2 Box Set

“This is who we are.”

“The time is near.”

Millennium-sarjan motot tulevat näkyviin jokaisen jakson alussa, jossa sarjan tunnusmusiikki pauhaa mieleenpainuvan teemansa. Samalla nämä motot: “This is who we are” ja “The time is near” lyövät hurjan lähtölaukan Millenniumin toiselle tuotantokaudelle, joka on ehdottomasti (ja helposti) koko tv-sarjan paras tuotantokausi. Millenniumin ensimmäinen tuotantokausi (joka oli lähes täysin Salaisten kansioiden luoneen Chris Carterin käsialaa) oli verinen, jopa gorea sisältävä matka pahuuden kukkuloille, jossa Frank Black jahtasi kaikenlaisia sarjamurhaajia lähinnä konsulttina salaperäiselle Millennium Groupille. Kun Carter sitten keskittyi sarjan toisen tuotantokauden alkaessa Salaisten kansioiden viidenteen tuotantokauteen, jätti hän työkalut kahdelle miehelle, Glen Morganille ja James Wongille, jotka loivat toisesta tuotantokaudesta mielenkiintoisen.

Koko tv-sarja muovautuikin toiselle tuotantokaudelle uudestaan: Wong ja Morgan tekivät sarjaan merkittäviä muutoksia, joista tärkein oli siirtyminen sarjamurhaajista salaliittoihin ja Millennium Groupin masinoimiin hankkeisiin. Tämä tie teki periaatteessa televisiohistoriaa (ainakin omissa silmissäni), sillä Millenniumin toisesta tuotantokaudesta tuli yksi ikimuistoisimmista, mitä mieleeni on jäänyt. Ja mielestäni vielä ansaitusti. Kolmas tuotantokausi menikin sitten jo paljon huonommin Carterin palatessa takaisin ja yrittäessä viedä tv-sarjaa takaisin juurilleen. Niinpä katsojat äänestivät lopulta “jaloillaan” ja Millenniumin tähdenlento jäi lopulta kolmen tuotantokauden mittaiseksi.

Vaikka Carterin visiot lopulta “tuhosivat” Millennium-sarjan, on hänen hyväksensä laskettava parikin seikkaa. Ensinnäkin hänen ansioonsa oli, että Millennium-sarjasta tuli aikaansa nähden varsin erilainen ja tumma pala televisiohistoriaa, joka poiki monta samantyyppistä tv-sarjaa. Lisäksi Millenniumin ideoita on matkittu niin nykyisissä elokuvissa kuin tv-sarjoissakin ja koko sarja oli varsin idearikas varsinkin sarjamurhaajatarinoiden suhteen. Toisaalta jopa 1,5 miljoonan dollarin budjetilla per jakso operoinut Carter sai budjettinsa ansiosta sarjasta niin paljon irti, että koko sarja näytti varsin uniikilta.

Millennium-sarjan toinen tuotantokausi on siis varsin mielenkiintoinen. Se tarjoilee edelleen ensimmäisestä tuotantokaudesta tuttuja sarjamurhaajia, mutta tällä kertaa pääpaino on eräänlaisella hyvän ja pahan kohtaamisella, jossa ei missään vaiheessa unohdeta uskonnollisuutta. Enkelit, demonit ja jopa Neitsyt Maria nähdään monissa jaksoissa, joissa Frank yrittää selvittää milloin mitäkin veristä mysteeriä. Lopulta kaikki huipentuu miltei kaikkien salaliittojen äitiin, jossa maailmanloppu ja tuomiopäivän ratsastajat ovat miltei ovella. Kaikesta synkkyydestä huolimatta toisesta tuotantokaudesta voidaan kuitenkin sanoa se, että siinä on huomattavasti enemmän huumoria kuin ensimmäisessä tuotantokaudessa -pystyyhän Henriksen jopa nauramaan välillä.

Näyttelijöistä / tv-sarjan hahmoista.

On ehkä syytä käydä lyhyesti läpi sarjassa nähtävät näyttelijät ja luoda heistä jonkinlainen kuva asiaan vihkiytymättömälle katsojalle. Listassa sarjan hahmon nimi, jonka jälkeen suluissa nähdään näyttelijän oikea nimi.

Frank Black (Lance Henriksen)
Lance Henriksen karismaattiset kasvot ovat käyneet tutuiksi lähes kenelle tahansa katsojalle. Millennium-sarjan aikaan karvan alle 60-vuotias näyttelijä antoikin vankan kokemuksensa puhua Frank Blackin, Millenniumin päätähden, muodossa. Äärimmäisen mieleenpainuvalla äänellä ja arpisen näköisillä kasvoilla puskenut näyttelijä puki koko sarjan viitan harteilleen, sillä Millennium muuttuu aidoksi vasta Henriksenin hyppysissä. Jos David Duchovny ja Gillian Anderson olivat tärkeitä Salaisille Kansioille, niin Millennium ei olisi mitään ilman Lance Henrikseniä.

Peter Watts (Terry O’Quinn)
Frank Blackin lähintä työtoveria, Peter Wattsia, näytellyt Terry O’Quinn on myös tärkeä lisä koko tv-sarjalle. Hän ei ole läheskään yhtä tärkeä kuin Henriksen, mutta O’Quinn muodosti Henriksenin kanssa välttämättömän (ja hyvän) työparin Henriksenin kanssa sarjan jatkuvuuden parantamiseksi. O’Quinnin rooli lähimpänä yhteyshenkilönä Millennium Groupin ja Blackin työtoverina on mielenkiintoinen sekamelska uskoa, tiedettä ja salaliittoa.

Catherine Black (Megan Gallagher)
Frank Blackin vaimoa näyttelevää Megan Gallagheria näytetään sarjassa melkoisen harvakseltaan. Tokin Gallagherin roolihahmo on sarjan kehitykselle tärkeä lenkki ja Frank Blackin tekojen yksi motiivi, sekä eräänlainen omatunto, mutta muuksi hänestä ei ollut. Ehkäpä Gallagher ei saanut empaattista rooliaan missään vaiheessa rullaamaan tässä tummassa ja synkässä sarjassa.

Lara Means (Kristen Cloke)
Toisella tuotantokaudella esiintynyt Kristen Cloke oli mainio lisä näyttelijäkaartiin. Enkeleitä demonien sijasta näkevä Lara Means täydensi Frank Blackia, kun Frank sai rinnalleen ihmisen, joka todella ymmärsi Frankia.

Episodit

(VAROITUS: Jos et halua tietää jaksoista absoluuttisesti mitään, niin jätä nämä lukematta! Varsinaisia spoileja tekstistä ei mielestäni löydy, mutta varoitan nyt varmuuden vuoksi.)

The Beginning and the End 

3/5

Kun Millenniumin ensimmäinen kausi jäi niin kutkuttavasti kesken, oli toisen tuotantokauden ensimmäisessä episodissa pistettävä paljon peliin. Niinpä Carter ryhmineen lähti toistamaan ensimmäisen kauden viimeisen episodin loppuhetket, jonka kautta he siirtyivät suoraan toiselle kaudelle. Tosin toinen kausi alkaa väkevästi Lance Henriksenin monologilla, taivaalla näkyvällä komeetalla ja sillä, että mies seisoo pellolla ase verisessä kädessä. Viime kädessä koko episodissa on kysymys uhraamisesta, mutta kenen uhraamisesta ja mitä on uhrattava? Se ei jää niin Frankille kuin katsojallekaan epäselväksi ja episodi tarjoaakin muutaman varsin kuumottavan kohtauksen. Myös Millennium Group alkaa nostamaan päätään.

Beware of the Dog

4/5

Toisen tuotantokauden toinen episodi lienee yksi koko sarjan parhaimmista jaksoista. Kartalla näkymättömässä pikkukaupungissa on jo kauan odotettu sheriffin saapumista ja kun Frank Black saapuu paikalle Millennium Groupin houkuttelemana, ovat toiveet uudesta järjestyksestä heräämässä. Tehtävä on jopa Frankille vaikea, sillä kaupunkipahasta terrorisoivat koirat tulevat auringonlaskun jälkeen hampaat kiiluen tappamaan oikeastaan kaikkea mikä liikkuu. Frankin onkin aika oppia, että erinäisillä asioilla on tasapaino: niin “työssä”, maailmassa kuin henkilökohtaisessa elämässäkin. Muutenkin jakso tuo sarjaan sen tarvitsemaa mystisyyttä ja salaperäisyyttä mukaan, sillä enää ei jahdatakaan sekopäistä sarjamurhaajaa, vaan oikeastaan pahan luonnetta, joka kasvaa päivä päivältä.

Sense and Antisense

4/5

Millennium siirtyy ensimmäistä kertaa oikein kunnolla salaliittojen maailmaan, kun Frank kutsutaan mukaan etsimään vaarallista tautia kantavaa miestä. Tuloksena on varsin onnistunut jakso, joka tuoksahtaa melkoisesti X-Files-sarjalta ja jossa Frank Black ottaa samanlaista viittaa harteilleen kuin Fox Mulder. Tuloksena on erittäin väkevä jakso, joka lopulta herättää enemmän kysymyksiä, kuin antaa vastauksia.

Monster

4/5

Millennium-sarjan toinen tuotantokausi jatkoi vahvaa osaamistaan myös neljännessä episodissa, jossa Frank matkustaa pikkukaupunkiin selvittämään, että onko paikallisessa tarhassa lasten hyväksikäyttöä. Millennium Groupin antama syy on lähettää Frank etsimään pahuuden lähteitä tai pikemminkin itse pahuutta. Kun mukaan liittyy vielä enkeleitä näkevä apuri Lara Means ja Peter Watts muistuttaa jopa kaksi kertaa “This is who we are”, niin ahdistava tunnelma alkaa olla jo katossa. Samaan syssyyn mietitään vielä kasvattamista ja koko yhteiskuntaa, joka muovaa lapsia yhä pelottavampaan suuntaan.

A Single Blade of Grass

3.5/5

Frank päätyy New Yorkiin tutkimaan outoa intiaanimiehen murhaa ja päätyy lopulta mukaan intiaanien legendojen pauhuihin. Samalla kun Frank yrittää tulkita saamiaan näkyjä, alkavat ne samalla kehittyä. Tuloksena on paljon mielikuvia, tulkintoja, symbolismia ja maailmanlopun kaikuja. Vaikka A Single Blade of Grass jatkaa toisen tuotantokauden teemojen parissa varsinkin Frankin osalta, jää tämä episodi osittaiseksi täytejaksoksi.

The Curse of Frank Black

3.5/5

Tämä jakso on toistaiseksi toisen tuotantokauden selkein täytejakso, jossa menneisyyden haamut vainoavat Frankia Halloween-yönä. Poikkeuksellisesti tässä jaksossa ei nähdä väkivaltaa tai kieroutuneita mieliä, sillä Frank kulkee Halloween-yön läpi saaden selkeitä vihjeitä menneestä. Vaikka jakso onkin selkeästi täytejakso, on siitä tehty varsin pelottava käyttäen halpoja ja tuikitavallisia pelotekeinoja. Yksinkertaisuudellakin voi pärjätä kauhun sarjassa ja tämä episodi näyttää juuri sen.

19:19

3/5

Millennium iskeytyy takaisin vanhoille raiteille, jossa uskontoon hurahtanut mies kaappaa koulubussillisen lapsia. Paikalle tapausta selvittämään tulevat sekä Frank Black että Peter Watts, joka paljastaa Frankille Millennium Groupin melkoisia voimavaroja. Tässä raamattua siteeraavassa jaksossa vilahtaa myös Monsterissa esitelty Lara Means.

The Hand of Saint Sebastian

2.5/5

Millennium siirtyy yhden jakson ajaksi ulkomaille, tarkemmin Saksaan, jossa Watts lähtee käytännössä ilman ryhmän lupaa etsimään pyhän Sebastianin kättä, joka on tärkeä reliikki koko Millennium Groupille. Mukaan hän pyytää Frankin, jolle ryhmän salaisuudet alkavat valottua pikku hiljaa. Tämä episodi on harmittavan lyhyt ja tiivistetty paketti mystiikkaa, sekä toimintaa, joka ei kovinkaan hyvin toimi. Jaksossa nähdään myös hyvin pienessä roolissa varsin tunnettu näyttelijä Philip Baker Hall, sekä lukuisien sarjojen tuttu jyrä Gottfried John, sekä aikaisemminkin Millenniumissa nähty CCH Pounder.

Jose Chung’s Doomsday Defence

3/5

Tämä on tyypillinen tekijöiden “hupijakso”, joka ei sinänsä ole mikään yllätys, sillä samojen tuottajien X-Files oli tulvillaan näitä hupijaksoja. Jaksossa tutkitaan mustalla huumorilla säestettynä eräänlaista new age-henkistä liikettä. Samalla jakson ohjannut ja käsikirjoittanut David Morgan asettaa hahmot hieman erilaisiin tilanteisiin, jossa Henriksen muun muassa näyttelee naistenmies-profiloijaa, joka pyytää naisvalokuvaajaa kotiinsa kuvaamaan laajan linssin kera. Esillä on myös fyysistä huumoria, sekä käsikirjoittajan pieni ja ovela tutkiskelu että kritiikki televisiosarjojen keveydestä ja Millennium-sarjan synkkyydestä. Ovela jakso kaikkinensa, joskin kokonaisuuden kannalta varsin turha episodi.

Midnight of the Century

3.5/5

Frank palaa takaisin omaan menneisyyteen ja elämäänsä, kun hän saa postissa oman piirustuksensa, jonka on tehnyt oman äitinsä kanssa. Kun Frankin lapsi, Jordan, tekee samanlaisen piirustuksen, alkaa oman menneisyyden kaivelu saada yliluonnollisia ja erityisesti uskonnollisia piirteitä. Midnight of the Century-jakso onkin vahvasti uskonnollissävytteinen jakso, joka peilaa Frankin ja hänen lapsensa kykyjä. Mukana nähdään myös pitkästä aikaa Frankin vaimoa näyttelevä Megan Gallagher ja Kristen Cloken näyttelemä Lara Means, joka alkaa selvästi muodostamaan jonkinlaista löyhää tunnesidettä Frankia kohtaan.

Goodbye Charlie

3.5/5

Frank ja Lara Means jahtaavat tohtoria, joka avustaa ihmisiä itsemurhissa. Kun Lara kyseenalaistaa murhan käsitteen, on Frank täysin sitä mieltä, että kyseessä on murha. Tämän lisäksi Lara ja Frank miettivät Millennium Groupin perimmäisiä kysymyksiä ja vastauksia. Karismaattista, sympaattista ja tappavaa tohtoria näyttelee tässä episodissa monessa liemessä keitetty Tucker Smallwood.

Luminary

2.5/5

Millennium tekee sen, minkä Sean Penn teki vuosia myöhemmin eli tekee jakson Alexander Supertrampista, joka jätti taakseen entisen elämänsä ja katosi lopulta Alaskan erämaahan kuolemaan. Kuin sattuman oikusta Frank lähtee sooloilemaan ja etsimään nuorta miestä Alaskan erämaasta samaan aikaan kun Millennium Groupin kanssa on tullut pieni välirikko. Myös Frankin vaimo Catherine on kerrankin vahvassa roolissa, mutta muuten episodi jää Sean Pennin Into the Wild elokuvan nähneelle hyvinkin vaisuksi.

The Mikado

3.5/5

Tositapahtumista inspiroidut jaksot jatkuvat The Mikadolla, jossa Frank, Watts, sekä koomisena sidekickinä toimiva Brian (Allan Zinyk) yrittävät estää takaisin murhaamaan palannutta Avataria (täysi Zodiac-kopio) tekemästä julmia temppujaan livenä Internetissä. Tuloksena on ip-osoitteita, numerosarjoja ja paljon epäilyttävää toimintaa, kun Frank näyttää viimeinkin kohdanneen voittajansa. Internet oli jokatapauksessa vuonna 1998 sen verran uusi asia, että tämä episodi lienee niitä ensimmäisiä “rikossarjoja”, jossa murhaaja tekee syntinsä Internetin syövereissä. Monet tuoreemmat tv-sarjat episodeineen ovatkin varmasti jonkin verran velkaa tälle episodille.

The Pest House

3/5

Millennium palaa jälleen ikäänkuin juurilleen, kun Frank ja Watts alkavat selvittämään mielisairaalan lähettyvillä tapahtunutta veristä murhaa. Pian tapahtuukin vielä lisää murhia, joista jokainen on jotakuinkin urbaania legendaa myötäilevä veriteko. Sairaalassa lisäksi riittää kaikenlisäksi sopivia murhaaja-kandidaatteja, joten Frankilla on täysi työ tapausten selvittämisessä. Samalla Frank saa jälleen kerran eräänlaisen kosketuksen pahan kanssa.

Owls

3.5/5

Salaliittoteoriat lähteävät taas lentämään, kun Millennium löytää Lähi-idästä Jeesuksen ristin jäänteet. Koko ryhmä on vaarassa hajota kahteen toisiaan kyräilevään lahkoon, joka aiheuttaa ryhmän ydinryhmän sisällä suurta kuohuntaa. Myös Lara Means ja Frank vedetään mukaan tähän ongelmaan siitäkin huolimatta, että Frank kieltäytyy auttamasta tunkeilevaksi käyvää Wattsia. Frankin vaimo saa myös toivoa paremmasta perhe-elämästä, vaikka Frank aavistelee jotain pahaa.

Roosters

3.5/5

Roosters jatkaa tasan tarkkaan siitä, mihin edellinen jakso jäi. Frank joutuu ensimmäistä kertaa oikeaan tulitaisteluun talonsa edustalla väijyvien miesten kanssa. Samaan aikaan Millennium on jakaantumassa kahtia perustavanlaatuisten ristiriitojen vuoksi ja Watts alkaa katumaan Meansin ja Frankin hylkäämistä. Kun Frank saa vihiä natsien liittymisestä tähän sotkuun mukaan, niin kasassa on miltei kaikkien salaliittoteorioiden äiti. Kaiken lisäksi tässä jaksossa tapahtuu koko jatkumon kannalta merkittäviä asioita, jotka jäävät valitettavasti suppeiksi yhden episodin rajoitetun keston vuoksi. Tässä jaksossa nähdään muuten jälleen karismaattinen Philip Baker Hall.

Siren

4/5

Laittomien siirtolaisten kuljettaneen laivan kapteeni ja miehistö väittävät laivasta löytyneen kiinalaisnaisen tappaneen neljä ihmistä. Kun Frankin tytär, Jordan, kertoo Catherinelle, että nainen tulee pelastamaan Frankin hengen, kiinnostuvat sekä Catherine, Frank että Lara Means tapauksesta. Muutenkin mennään lujaa: koko episodi on pelkkää suurta yliluonnollisuutta, joka koskettaa enemmän Frankia kuin ketään muuta. Onko Frankin valitsema polku omalle elämälleen oikea vai väärä, kun seireeni puhuu outoa murretta, josta kukaan ei saa mitään selvää.

In Arcadia Ego

3/5

Vahvasti uskonnollinen “Neitsyt Maria”-tupla alkaa. Näissä kahdessa jaksossa Neitsyt Maria on vahvassa roolissa. Tässä episodissa kaksi naisvankilan vankia karkaa ja saa peräänsä tietenkin kulmakunnan sheriffin apulaissheriffeineen, sekä Frank Blackin ja Peter Wattsin. Neitseelliseen syntymään uskova parivaljakko saa Frankinkin miettimään mahdottomuuden toteutumista, eikä selvästi uskontoon hurahtaneella Wattsilla ole sen helpompaa.

Anamnesis

3.5/5

Vahvasti uskonnolliset jaksot saavat jatkoa, kun Frankin vaimo Catherine tulee pikkukaupunkiin selvittämään, että onko kaupungissa uudestisyntynyt Maria Madgalena. Paikalle porhaltaa myös Lara Means, joka yrittää yhtälailla selvittää totuuden nuoresta sanan julistajasta. Poikkeuksellisesti episodissa ei nähdä kertaakaan Lance Henriksenia, vaan Gallagher on ottanut episodiin “Frankin” roolin. Tämä toisaalta toimii ja toisaalta taas ei toimi ollenkaan. Tämä episodi voisi olla myös hyvinkin sukua Dan Brownin merkkiteokselle The Da Vinci Code: niin paljon yhtäläisyyksiä vuonna 1998 tehdystä jaksosta ja vuonna 2003 julkaistusta kirjasta löytyy.

A Room With No View

4/5

Ensimmäisellä tuotantokaudella tavattu murhaaja, Lucy Butler, on jälleen kerran täällä. Tosin Watts ei halua asiaa uskoa, mutta Frankin vaistot kertovat, että Butlerilla on kätensä pelissä nuorten ihmisten katoamisissa, joita on tapahtunut pitkin kampuksia jo kymmeniä vuosia. Samalla päästään jälleen pahan lähteelle, kun Butlerilla on (kuten ensimmäisellä tuotantokaudella huomattiin) selvästi yliluonnollisia ominaisuuksia. Tämä episodi onkin Millenniumia miltei parhaimmillaan.

Somehow, Satan got Behind Me

4/5

On jotenkin loogista, että raskas ja synkkä sarja saa pientä kevennystä. Sitä tarjoilee ennen loppuhuipennusta nähtävä selkeä “hupijakso”, Somehow, Satan got behind me, jossa neljä pirua kokoontuvat donitsikahvilaan juttelemaan tekemistään asioista. Katsojalle ei ole varmastikaan mikään yllätys, että pitkin sarjaa piruja nähnyt mies, Frank Black, on kertomuksissa mukana ja Morganin ja Wongin tiimi myös parodioi niin television sensuuria kuin “sisar-sarja” X-Filesiäkin. Tuloksena on varsin mielenkiintoinen ja lopulta suhteellisen kepeä jakso, joka ei missään vaiheessa unohda mustaa huumoria.

The Fourth Horseman

4.5/5

Toisen tuotantokauden todellinen kliimaksi on juuri tässä ja nyt. Tuplajakson ensimmäinen osa, The Fourth Horseman, on yksi kaikkien aikojen parhaimmista Millennium-episoideista, joita on ylipäätään olemassa. Kuten nimestäkin voi päätellä, on ilmestyskirja täällä: Watts alkaa sekoamaan ja hermoilemaan, Frank epäilee Millennium Groupin kaikkia motiiveja, Lara Means on kateissa ja Frankin tytär, Jordan, näkee painajaismaisia kuvia maailmanlopun edeltä. Onko jaksossa oikeasti tulossa Raamatussakin viitattu maailmanloppu, vai yrittääkö Millennium Group vain kontroilloida viimeinkin koko maailmaa? Tässä jaksossa ollaan perimmäisten kysymysten äärellä, jossa salaliittoteorien ja ilkeiden juonien äiti on päästetty valloilleen. Ahdistavaa odotusta: “Mitä tulee tapahtumaan” viljellään käsittämättömällä intensiteetillä ja koko jakso päättyy hälytysajoneuvojen sireenien ulvontaan… The Time Is Now.

The Time Is Now

4/5

Koko tuotantokauden teema, “The Time Is Now”, on nyt täällä. Tuplajakson ensimmäisen episodin huuma ei aivan kantanut toisen tuotantokauden päätösjaksoon saakka. Finaalissa tosin tapahtuu paljonkin, sillä Lara Means flippaa täydellisesti, Watts alkaa epäillä Millennium Groupin motiiveja verrattuna omiinsa ja Frank alkaa ottamaan tosissaan etäisyyttä Ryhmään. Tuloksena on ilmestyskirjan tapahtumia ja ihmiskunnan tuhoa enteilevä jakso, jossa ihmiset kuolevat kauhistuttavalla tavalla Afrikasta löydetyn viruksen varianttiin. Katsojalle episodi tarjoilee pitkän ja hurjan Meansin sekoilutripin, white noisea, sekä tietysti Frankin sisäisen tuskan, joka jää sireenien ulvonnan, staattisen säteilyn ja epätoivoisten avunpyyntöjen alle.

Lisäominaisuudet

Commentary for “The Hand of Saint Sebastian” by director Tom Wright

Kommenttiraitoja on monenlaisia, joko huonoja tai hyviä ja tämä ohjaaja Tom Wrightin kommenttiraita on yksi huonoimmista. Wright nimittäin kertoo lähes koko kommenttiraidan ajan itsestään ja työskentelytavoistaan aina kamerakulmista storyboardiin saakka. “Valmistelu on tärkeää”, jauhaa Wright varmaankin kymmenen kertaa aiheuttaen sen, että ainakin omassa näkökulmastani katsottuna tämä kommenttiraita on suoraan sanoen yhtä tyhjän kanssa.

Commentary for “The Mikado” by writer Michael R. Perry

Mikadon käsikirjoittaneen Michael R. Perryn jutustelu on paljon mielenkiintoisempaa kuunneltavaa. Mies kertoo jonkin verran ajatusprosessistaan ja siitä, kuinka kaikki pitivät Internetiä idealistisena ja hienona paikkana vuonna 1997. Internetin “pahoja” puolia ei siellä silloin ajateltu olevan ja Perry halusikin näyttää Internetin synkemmistä puolista vilauksen. Lisäksi Perryr kehuu vuolaasti sarjan näyttelijöitä ja kertoo myös hieman tuotantoprosessista.

“The Turn of the Tide: The Making of Season 2”

Lyhyt dokumentti toisen tuotantokauden tekemisestä on varsin mielenkiintoista katseltavaa. Ruutuun marssitetaan puhumaan monia tv-sarjan tuotannossa mukana olleita, mutta yllättäen herroja Glen Morgan ja James Wong ei nähdä, sillä nämä tv-sarjan suuntaa muuttaneet tuottajat kieltäytyivät dokumentista. En sitten tiedä, että kertooko se sitä, että heillä on Carterin kanssa jotain kismoja, mutta pidän sitä kuitenkin varsin yllättävänä seikkana. Muuten lyhyt dokumentti heittää ilmoille sarjan suuntaa, sekä näyttelijöiden haikeita kommentteja itse sarjan teosta.

“Academy Group: Victimonoly”

Carter on alunperin ottanut vaikutteita Millennium Groupiin oikeasti olemassa olevasta Academy Groupista, joka ratkoo rikoksia ja tarjoaa konsultointia niin yrityksille kuin yksityishenkilöillekin. Tämä lyhyt dokumentti onkin kuin suomalainen vastine “Poliisi kertoo”-sarjalle.

Kuva

Millennium on tehty samaan aikaan Salaisten kansioiden kanssa, joten kenellekään ei liene mikään yllätys, että kuvasuhteella 4:3 taisteleva tv-sarja näyttää vähän kehnolta. Omasta 28-tuumaisesta kuvaputkitelevisiosta katseltuna kuva ei näytä rakeiselta, mutta sitäkin pehmeämmältä; jopa liiankin pehmeältä. Kaukana olevat asiat näyttävätkin silloin tällöin sumuisilta, eikä lähikuvistakaan mitään maailman terävintä kuvaa saa irti. Aikakauteen nähden DVD:n kuva on silti varsin katsottava: kaikesta huolimatta.

Ääni

Millenniumin äänet sen sijaan kuulostavat omaan korvaani hiukan vaisuilta. Syynä voidaan pitää sarjan muutenkin vaisuhkoa äänimaailmaa, mutta Lance Henriksenin muminat ja muut oudot jutustelut jäävät huonompikorvaiselta katsojalta kuulematta. Ääneen kaipaisikin ehkä aavistuksen diskanttia sen sijaan, että kaikki on niin tummaa ja pehmeää. Toisaalta tämä tummuus sopii koko sarjan yleiskuvaan, mutta se silti häiritsee jonkin verran kokonaisuutta. Kun tämän kaiken vielä summaa siihen faktaan, että DVD:n ääni on “vain” 2.0 Surround, niin hienoinen pettymys on valmis ainakin niille, jotka ovat panostaneet laitteisiinsa isoja rahoja.

 • 50%
  Julkaisun kuvanlaatu - 50%
 • 60%
  Julkaisun lisäominaisuudet - 60%
 • 80%
  Julkaisun sisältö - 80%
 • 40%
  Julkaisun äänenlaatu - 40%
57.5%

Poiminta

Aluekoodi: R2
Genret: draama, kauhu, mysteeri, rikos, sci-fi
Ekstrat: Audio commentary from director Tom Wright on ‘The Hand Of San Sebastian’ episode, Audio commentary from writer Michael R. Perry
Ikäraja: K15 (britti)
Julkaisija: FOX
Kesto: 1035 min
Kuvaformaatti: Anamorphic Widescreen 1.78:1
Ohjaajat: Allen Coulter, Darin Morgan, Dwight H. Little, John Peter Kousakis, Perry Lang, Ralph Hemecker, Rod Pridy, Rodman Flender, Thomas J. Wright
Pääosissa: Brittany Tiplady, Kristen Cloke, Lance Henriksen, Megan Gallagher, Stephen J. Lang, Terry O’Quinn
Tekstitys: italia, englanti, ruotsi
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1997
Ääniraita: Ei tiedossa.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments