elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Elokuva Remake vuoden 1997 norjalaismenestyksestä. Monesti haukuttu elokuva on mainettaan parempi; Christopher Nolanin taianomainen kerronta puhkuu tulta vaikka Uwe Bollin tuotantoon. Tarina on kiinnostavan...

Elokuva

Remake vuoden 1997 norjalaismenestyksestä. Monesti haukuttu elokuva on mainettaan parempi; Christopher Nolanin taianomainen kerronta puhkuu tulta vaikka Uwe Bollin tuotantoon. Tarina on kiinnostavan tummasävyinen. Nolanin vakiotyöryhmä pelaa yhteen saumattomasti: kuvaaja Wally Pfister, leikkaaja Dody Dorn ja säveltäjä David Julyan tuovat jokainen osaltaan toinen toistaan hienompia palasia tähän valoisaan pimeyteen. Pacinon roolisuoritus ei ole suinkaan maneeria toisensa perään, vaan suorituksessa on syvyyttä. Robin Williams yllättää luomalla jollakin tavalla “erilaisen stereotyyppisen” murhamiehen.

Kuva

Jenkkilevyjen ikuinen heikko lenkki on niiden heikohko kuvanlaatu, kiitos NTSC:n. Kuva on hieman haalea ja pystyerottelultaan laiska. Terävyys on kuitenkin juuri niin hyvää luokkaa kuin voi R1-levyllä olla, on niitä nähty huonompiakin jopa R2-alueen levyissä.

Ääni

Äänipuolella atlantintakaiset DVD-julkaisut puolestaan petraavat. Kuva pakataan pienemmäksi ja äänelle jää suurempi osa levyalasta käyttöön.

Dolby digital 5.1 kuulostaa jykevältä ja vahvalta. Ääni tukee reippaasti elokuvan tapahtumia: niin veden alla kuultavat tukkien paukkeet kuin loisteputken sirinätkin kuulostavat erinomaisilta. Takakanavien hiljaisuus selittyy jokseenkin elokuvan luonteella.

Ekstrat

Julkaisu kunnostautuu lisämateriaalillaan mukavasti. Ohjaajan kommenttiraita esittää elokuvan mielenkiintoisesti kuvausjärjestyksessä. Myös Hilary Swankilta, lavastajalta, kuvaajalta, käsikirjoittajalta ja leikkaajalta löytyy joidenkin minuuttien mittaiset kommentit. 180″: a conversation with Christopher Nolan & Al Pacino, 17-minuuttinen spontaani keskustelu näyttää kaksi elokuvan voimahahmoa yhdessä puoli vuotta kuvausten jälkeen: kiintoisaa jutustelua ja molemminpuolista kunnioitusta. Kuvaamisesta, lavastamisesta ja elokuvan teosta yleisesti löytyy kustakin omat pienet featurettensa. Yksi poistettu kohtaus, jokunen valokuva ja traileri ovat DVD-julkaisujen perusmateriaalia. Joukosta erottuu karhea dokumentti unettomuudesta, joka tuntuu varsin turhalta, etenkin keston ollessa yhtä paljon kuin elokuvan teosta koostetut featuretet yhteensä!

Hankkimisen arvoinen julkaisu, suomijulkaisussa ei liene muuta eroa kuin kuvanlaatu. Ovatpa laittaneet jenkkimarkkinoille jopa 4:3 pan & scan-version, siitä julkaisun nimi.

  • Ääni
  • Extrat
  • Kuva
  • Elokuva
3.6

Summary

Genret: draama,jännitys
Kesto: 118 min
Valmistusvuosi: 2002
Aluekoodi: 1
Ääniraita: Dolby digital 5.1 (Englanti, Ranska)
Kuvaformaatti: 16:9
Tekstitys: Englanti, Ranska, Espanja
Extrat: Kommenttiraitoja, haastattelu, minifeaturetteja, traileri, yms.
Ikäraja:
Julkaisija: Warner

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments