elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

“Mikäpä pahan tappaisi?” toteaa Stephen Sommers, kun muumioitu ylipappi Imhotep (Arnold Vosloo) herätetään jälleen henkiin. Kymmenessä vuodessa on ehtinyt tapahtua paljon: Rick (Brendan Fraser)...

“Mikäpä pahan tappaisi?” toteaa Stephen Sommers, kun muumioitu ylipappi Imhotep (Arnold Vosloo) herätetään jälleen henkiin. Kymmenessä vuodessa on ehtinyt tapahtua paljon: Rick (Brendan Fraser) ja Evelyn (Rachel Weisz) ovat onnellisesti naimisissa, perheenlisäystä on saatu ja Jonathanillakin (John Hannah) pyyhkii hyvin, kunnes tuttu poppoo vedetään mukaan taistelemaan jälleen maailman kohtalosta. Imhotepin lisäksi esteenä on toinen lurjus, Skorpionikuningas (The Rock) ja hänen valtava armeijansa.

Ykkösosan tapaan Muumion paluun aloittaa komean kattava intro, joka antaa vinkkiä seuraavan kaksituntisen tapahtumista. Ensimmäisen Muumion juonta on lainailtu aika lailla ja taustalla on vielä se sama Imhotepin ja Anck-su-namunin suhde lisänä Skorpionikuningas, jolle tehtiin myöhemmin aivan oma elokuva. Suorasta kopioinnista ei suinkaan ole kyse vaan ensimmäisen osan tapahtumien syventämisestä.

Arnold Vosloo on jälleen aivan omaa luokkaansa. Harmi vain, ettei hänen osansa ole niin suuri kuin aikaisemmin. Sommers on sijoittanut useimmat tapahtumat ulkomaisemiin ja pimeiden ja hiekkaisten hautakammioiden taika on hieman hälvennyt. Etenkin loppupuolen kohtaukset Ahm Sheren keitaalla eivät millään muistuta Egyptistä. Sommers uppoutuu hieman liikaa erikoistehosteisiin, erityisesti hyökyaallolla mässäily oli tarpeetonta.

Useat hauskat sutkautukset tuovat elokuvaan rentoutta. Romantiikkaakin tarjoillaan yllin kyllin sekä hyviksien että pahiksien puolelta. Erittäin nautittava seikkailuelokuva vaikkapa kaveriporukassa katsottavaksi.

  • 70%
    Muumion paluu - 70%
70%

Tiedot

Genret: toiminta,seikkailu
Kesto: 130 min
Ohjaaja: Stephen Sommers
Pääosissa: Brendan Fraser,Rachel Weisz,John Hannah,Arnold Vosloo
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2001

Sending
User Review
0 (0 votes)

Jaakko Honkala

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments