Heat, ajojahti

Heti tähän alkuun on sanottava, että Michael Mann tekee loistavia elokuvia. Jos olette nähnyt Insiderin niin teidän on pakko, suorastaan pakko katsoa vuonna 1995 valmistunut Heat, joka on rikoselokuvana ylitse monista niin monista muista.

Heatin juoni on oikeastaan erittäin yksinkertainen: kyttä, jolla ei ole muuta elämää kuin kyttänä oleminen ja huippurikollinen ottavat rajusti yhteen Los Angelesin kaduilla. Mm. lopussa oleva pankkiryöstöjakso on yksi ehkä kaikkien aikojen parhaiten kuvattuja toimintakohtauksia. Lisäksi juoni eksyy pienille sivuraiteille, mutta kuitenkin siten, että pääjuoni pysyy eheänä. Juonesta en viitsi sen tarkemmin kertoa kuin että rikollisporukka päättää tehdä sen viimeisen ison keikan ja lopettaa. Loput voitte arvata?

Heatin näyttelijäkaarti on ERITTÄIN nimekäs: Al Pacino, joka näyttelee Vincent Hannaa, tätä huippukyttää todella mahtavalla tarmolla ja charmilla. Lisäksi mukana on Robert De Niro näyttelemässä Neiliä, joka on rikollisliigan pomo. Niro on roolissaan myös aivan loistava: siitä ei pääse mihinkään. Sivurooleissa nähdään sitten niinkin nimekkäitä näyttelijöitä kuin Val Kilmer, Jon Voight, Tom Sizemore, Ashley Judd ja nuori Natalie Portman. Varsinkin Sizemore ja Kilmer onnistuvat sivurooleissaan erittäin hyvin. Pakko sanoa, että loistavaa työtä kaikilta näyttelijöiltä. Mann on onnistunut puristamaan heistä viimeisenkin tipan.

Heat on loistava elokuva. Se on suorastaan oman genrensä mestariteos, jolle ei oikein tahdo löytyä haastajaa. Heat on kaikille itseään kunnioittaville elokuvan ystäville pakkohankinta. Heat on jotakin, jotakin täydellistä elokuvaa, jota harvoin näkee.

5

Summary

Genret: draama,toiminta,rikos
Kesto: 171 min
Ohjaaja: Michael Mann
Pääosissa: Al Pacino,Robert De Niro,Val Kilmer,Jon Voight,Tom Sizemore,Diane Venora,Amy Brenneman,Ashley Judd
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1995

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
TehTurk
TehTurk
16 years ago

4,5p Loppu ei iskenyt niin hyvin.. Muuten pätkä onkin aika täydellinen

ola
ola
15 years ago

Loistava leffa! Kyllä Mann osaa! Elokuvaa voisi kutsua jopa eeppiseksi rikoselokuvaksi. Täydellistä.

Anonymous
Anonymous
16 years ago

Loistavasti toteutettu moderni toimintadraama, josta ei tahdo löytää vikaa vaikka sitä kuinka etsisi. 5p