elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Believerin lisäksi vuokraamosta tarttui mukaan Hart’s war -elokuva, jonka houkutusta en voinut vastustaa, sillä elokuva oli minulle ilmainen. Tämäkin elokuva oli otettu pelkästään kannen...

Believerin lisäksi vuokraamosta tarttui mukaan Hart’s war -elokuva, jonka houkutusta en voinut vastustaa, sillä elokuva oli minulle ilmainen. Tämäkin elokuva oli otettu pelkästään kannen ja ilmaisuuden perusteella ja tarjolla oli tällä kertaa "rohkeutta yli rajojen, kunnian puolesta". Höpö-höpö minä sanon. 😛 Hart’s war oli aika yksitoikkoinen ja pitkäveteinen elokuva muutamaa hyvää näyttelijäsuoritusta lukuunottamatta.

Aloitetaan taas kerran näyttelijöistä. Päärooleissa nähdään tällä kertaa tuttuja nimiä: Colin Farrell ja Bruce Willis. Farrell näyttelee nuorta luutnanttia Thomas W. Hartia, senaattorin poikaa, joka joutuu sotavangiksi. Farrell ei roolissaan erityisemmin säväytä. Hän tekee mielestäni rutiinisuorituksen, josta ei ole mitään valittamista. Kyllä mies varmasti palkkansa ansaitsi. Willis taas sitten on aikas hyvä. Kuudennesta aistista koko ajan tasoonsa nostava Willis (no ei ehkä koko ajan :DD) näyttelee ylpeää ammatti-sotilasta McNamaraa, everstiä vieläpä, joka on joutunut myös vankileirille…totta kai. Willis siis sopii rooliinsa kuin nakutettu ja vetää sen vankalla ammattitaidolla lävitse. Mutta mutta: kaikista parhaiten onnistuu leiriä johtavaa upseeria, eversti Werner Visseriä, näyttelevä Marcel Iures, joka on suorastaan loistava lipevänä ja miellyttävän äänen omaavana kommendanttina. Iuresin suoritus tuo koko elokuvaan lisää jonkinlaista karismaa ja "hyvyyttä". Muut näyttelijät suorituvat sitten rooleistaan hyvin.

Juoni on periaatteessa oikein mielenkiintoinen, mutta se on onnistuttu pilaamaan siten, että elokuvassa ei oikeastaan tapahtu mitään. Eli tarinankerronta on liian hidasta tai sitä ei ole ollenkaan. Siis: nuori luutnantti Hart joutuu vangiksi ja hänet lähetetään sotavankileirille. Vastaanotto ei kuitenkaan ole mitenkään erityisen lämmin ja tunteet sotavankien keskuudessa kuumenevat, kun leiriin saapuu kaksi mustaihoista sotavankia. Sitten tapahtumat ovat sellaisia, että elokuva pistää katsojan miettimään jälleen kerran rasismia: saksalaiset kohtelevat venäläisiä elokuvassa huonosti ja amerikkalaiset kohtelevat taas omia mustia upseereitaan huonosti. Kun taustalla lisätään sitten "huima" pakosuunnitelma, on draama valmis.

HW on, kuten sanoin, aika tyhjänpäivänen elokuva. Se on suoraan sanottuna tylsä ja pitkäveteinen elokuva, jonka ehdottomasti katsoo vain kerran. Se ei tarjoa mitään; ei edes muutamaa hyvää oivallusta. Ainoa hyvä asia elokuvassa ovat rutiinisuorituksen tekevät näyttelijät ja aivan erityisesti Iures. En suosittele muuten kuin pakon edessä katsottavaksi.

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

Ei kommentteja

Ole ensimmäinen, joka jättää kommentin!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.