elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Mortal Kombat on niin huono, ettei se voi olla edes "hyvä" sen vuoksi. Mortal Kombat

Kun tässä pysähtyy miettimään sitä tosiasiaa, että HBO Maxilta nähtävissä olevan Mortal Kombatin (2021) on ohjannut esikoisohjauksenaan Simon McQuoid, niin miettii, että mitähän helvettiä elokuvan tuottajilla on juolahtanut mielessä? Toinen ajatus on, että ei varmaan mitään, koska Simon McQuoid on myös tuottanut tämän elokuvan, joka on erikoistehosteistaan huolimatta niin hävettävän huono, että Vin Dieselin xXx alkaa tuntumaan ihan oikeasti laadukkaalta elokuvalta. Itse olen varma, että viimeisen pelin (Mortal Kombat 11) kehittänyt NetherRealm Studios olisi tehnyt tähän elokuvaan vakuuttavamman juonen ja kohtaukset, mitä nyt tässä suhteellisen järjettömässä mättö-maratonissa nähdään. Sellaista touhua on kuitenkin luvassa, että päästään helposti vuoden 1995 Mortal Kombatin ja Paul W.S. Andersonin tasolle ja miksei jopa vähän yli.

Mortal Kombatissa (kuten pelissä ja muissa aiemmin ilmestyneissä elokuvissa) on pelissä jälleen kerran maailman kohtalo, jossa esivalittujen taistelijoiden täytyy pelastaa maapallo hakkaamalla mielikuvituksellisilla tavoilla kaikenmaailman ökkömönkijäiset ynnä muut. Koko tarina alkaa satojen vuosien takaa, jossa Sub Zero (Joe Taslim) kohtaa Hiroyuki Sanadan näyttelemän Hanzo Hasashin (eli Scorpion). Siitä alkaa tarina, jossa Hasashin jälkeläisiä jahdataan ja murhataan samalla kun he hakevat itseään lähinnä hakkaamalla muita ihmisiä. Kun mukaan heitetään peleistä tuttuja hahmoja aina Kanosta, Jaxista ja Sonya Bladesta Raideniin, niin käsillä on jälleen kerran lihallistettu pelimaailman kuka on kukin, jossa tarinalla ei oikeasti ole mitään väliä.

Elokuvan näyttelijät ovat myös täysin hukassa. Rehellisyyden nimissä Sanada ja Raidenia näyttelevä Tadanobu Asano sentään edes yrittävät ja ensimmäiselle on luotu jopa vähän taustatarinaa, mutta muuten mennään niin puuhailu-linjalla, että päähän alkaa sattua. Cole Youngia näyttelevä Lewis Tan on omassa roolissaan täysin hukassa lähinnä sen takia, ettei käsikirjoittajina veivanneet Greg Russo ja Dave Callaham ole jaksaneet kirjoittaa hänelle mitään sen kummempaa taustatarinaa. Jos roolia elokuvasta Tanille hakee, niin se on nousu “ryysyistä rikkauksiin” jos näin voidaan sanoa. Sonya Bladea näyttelevä Jessica McNamee on puolestaan täysin kuutamolla samoin kuin Jaxia näyttelevä Mehcad Brooks. Elokuvan rääväsuuksi palkattu kokenut kettu Josh Lawson jaksaa puolestaan räyhätä ja vielä kokeneempi kettu Chin Han jaksaa lähinnä näyttää naurettavalta. Kun leluosastolle voidaan laskea vielä Liu Kangia näyttelevä Ludi Lin ja Kung Laota näyttelevä Max Huang on kokemattoman McQuoidin käsissä katastrofi, jota ei kertakaikkiaan voi selvittää.

En oikeastaan ole millään tavalla yllättynyt, että Mortal Kombat tuntuu ja itseasiassa on iso floppi. Se on selvästi keskeneräinen ja irrallinen kokoelma taisteluja, joista tulisi varmasti hyvä peli, jota edetä eteenpäin story-modessa. Elokuvana vuoden 2021 Mortal Kombat on kuitenkin rampa ankka, joka ontuu eteenpäin lähinnä Kanoa näyttelevän Josh Lawsonin tylsällä rankutuksella ja turpaan vedolla. Se jää arvattavaksi, että kumpia vedetään kovemmin turpaan: katsojaa vai elokuvan roolien näyttelijöitä.

0.5

Poiminta

Genret: toiminta, seikkailu
Ohjaajat: Simon McQuoid
Pääosissa: Lewis Tan, Josh Lawson, Mehcad Brooks, Laura Brent, Hiroyuki Sanada, Jessica McNamee, Joe Taslim, Matilda Kimber, Tadanobu Asano, Chin Han, Ludi Lin, Max Huang, Sisi Stringer, Mel Jarnson, Daniel Nelson, Nathan Jones
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2021

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments