elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Antoine Fuquan remake ei onnistu viihdyttämään tarpeeksi Jake Gyllenhaalista huolimatta. The Guilty

Antoine Fuquan ohjaama remake, The Guilty (remake on Gustav Möllerin käsikirjoittamasta ja ohjaamasta “The Guilty”-elokuvasta (2018)), on perustavanlaatuista ja mitäänsanomatonta katseltavaa, joka seuraa True Detectiven käsikirjoittaneen Nic Pizzolatton käsikirjoitusta. Kun elokuvan ainoana hahmona toimii kaikkien tuntema näyttelijä, Jake Gyllenhaal, voisi heikkotahtoisempi ajatella elokuvan puitteiden olevan kunnossa. Ja ovathan ne, mutta niistä ei oikein osata ottaa mitään irti. Useita tusinaleffoja (joukossa myös onnistuneita) ohjannut Fuqua ei siis petä tälläkään kertaa.

Elokuvan tarina on varsin yksinkertainen, sillä Gyllenhaalin hahmo, normaalisti poliisina toimiva Joe Baylor, istuu hätäkeskuksen päivystäjänä vastaten hätänumeroon tuleviin soittoihin. Taustalla kummittelevat omat ongelmat niin työssä kuin ihmissuhteissakin, mutta iltaan tulee säpinää kun puhelimeen saapuu kaapatuksi joutuneen naisen soitto. Tuloksena on paljon puheluja, ohjeita ja turhautumista, kun Joe yrittää selvittää naisen henkilöllisyyden ja sijainnin pelkillä hätäkeskukseen tulevilla tiedoilla.

Jake Gyllenhaal onnistuu roolissaan kohtalaisen hyvin, vaikkei hän mitään erikoista joudu esittämäänkin. Tuntuukin, että Fuqua päästää Gyllenhaalin tässä elokuvassa helpolla, eikä suurin piirtein kolmessa huoneessa kuvattu elokuva sinänsä hirveitä vaadikaan. Gyllenhaal onnistuu kuitenkin Pizzolatton riimien voitelemana saamaan elokuvaan henkeä ja yritystä, muttei se lopulta kovin pitkälle suuruuteen kanna. Tuloksena onkin tasapaksu 90 minuuttinen, kun Gyllenhaalin näyttelemä John painii omien ja tuntemattomien tunteiden kanssa pimeyden kanssa tasapaksuun tyhjiöön kaahaavassa pätkässä.

2.5

Poiminta

Genret: rikos, draama, thrilleri
Kesto: 90 min
Ohjaaja: Antoine Fuqua
Pääosissa: Jake Gyllenhaal
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2021

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments