elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Puhelimeen vastaaminen toi ongelmia Colin Farrellille Joel Schumacherin lyhyessä ja jämäkässä trillerissä Phone Booth. Sama käy rantaleijonan elämää viettävälle Ryanille (Chris Evans) sillä erotuksella,...

Puhelimeen vastaaminen toi ongelmia Colin Farrellille Joel Schumacherin lyhyessä ja jämäkässä trillerissä Phone Booth. Sama käy rantaleijonan elämää viettävälle Ryanille (Chris Evans) sillä erotuksella, että soittaja ei ole sekopää kiikarikiväärin takana vaan Jessica-niminen nainen (Kim Basinger), joka on joutunut kidnapatuksi. Jessica on saanut vaivoin kyhättyä rikotun puhelimen toimintakuntoon ja soitettua sattumanvaraiseen numeroon. Kännykän akun lähestyessä loppua vaikuttaa siltä, että Ryan on Jessican ja hänen perheensä ainoa toivo.

David R. Ellisin (Final Destination 2) elokuvassa on paljon jännittäviä toimintatäytteisiä kohtauksia mutta myös rutosti epäloogisuuksia. Tavallisista kansalaisista tulee yli-ihmisiä puolitoistatuntisen aikana. Sen lisäksi, että huumori ei oikein sovi vakavaan teemaan, se on pöyristyttävän ala-arvoista mutta onneksi sitä on vain vähäisesti. Ryan huomauttaa vieressä ajavalla naiselle puhelimen käytöstä ajon aikana samalla kun itse lörpöttelee Jessican kanssa (hehheh). Vielä kauheampi on vitsi valaan sukuelimen pituudesta.

Kim Basinger kirkuu hysteerisenä Cellularin alkupuolen mutta muuttuu myöhemmin turhan teräsmammaksi. Chris Evans (Not Another Teen Movie) muistuttaa ulkonäöltään hieman nuorta Tom Cruisea mutta auton ratissa hän jää selvästi jälkeen Top Gunin lentäjä-ässästä. Porukan paras on Jason Statham (The Italian Job, Snatch) pahiksen roolissa. William H. Macylla on kliseinen rooli uraansa lopettelevana poliisina.

Jos alkumainokset saavat päänupin kiehuman, Cellularia ei todellakaan kannata mennä katsomaan, nimittäin mainostus jatkuu elokuvan aikana. Nokia ”piilomainostaa” uutta kännykkäänsä varsin näkyvästi. Jos käyttöohjeita ei jaksa lukea, kannattaa katsoa Cellular sillä siitä selviää, että puhelimen akku kestää tuhottoman kauan, näpsäkkää videokuvaa voi nauhoittaa, jopa 50 uusinta vastaanotettua puhelua tallentuvat muistiin ja kännykkä toimii vielä uintireissunkin jälkeen. Lopputekstit on kekseliäästi sijoiteltu kännykän näyttöruutuun.

  • 50%
    Cellular - 50%
50%

Tiedot

Genret: jännitys
Kesto: 94 min
Ohjaaja: David R. Ellis
Pääosissa: Kim Basinger,Chris Evans,Jason Statham,William H. Macy
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2004

Sending
User Review
0 (0 votes)

Jaakko Honkala

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
18 years ago

Hyvä arvostelu, sillä se kertoo elokuvasta oikeastaan kaiken oleellisen. Statham on tosiaankin tämän rainan parasta antia, kun taas Macy lähinnä ärsyttää ja Evans on kuutamolla yhdessä Basingerin kanssa. Pisteitä nostaa myös hieman kilteimmissä toimintakohtauksissa aina toimiva Nina Simonen Sinnerman. 2.5/5p