elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Viime vuonna oli jälleen yhden “gender swap”-elokuvan aika (aikaisempi “merkittävä” gender-swap nähtiin vuonna 2016 julkaistun Ghostbustersin kanssa) ja niinpä Hollywoodin studio päätti uudelleenkäynnistää jo... Ocean’s Eight

Viime vuonna oli jälleen yhden “gender swap”-elokuvan aika (aikaisempi “merkittävä” gender-swap nähtiin vuonna 2016 julkaistun Ghostbustersin kanssa) ja niinpä Hollywoodin studio päätti uudelleenkäynnistää jo hieman aikaa nähneen, mutta menestyneen, elokuvasarjan, “Oceansin” uudelleen tulille Ocean’s Eight-elokuvan myötä. Toki on muistettava, että “Oceans eleven” on suora remake vuonna 1960 julkaistusta samannimisestä elokuvasta, jonka tähtinä nähtiin silloisia suuria nimiä, kuten Frank Sinatra ja Dean Martin, joten itseasiassa tässä Nälkäpeli-ohjaaja Gary Ross teki jo remaken remaken, tai itseasiassa tarkemmin ottaen spin-offin Steven Soderberghin elokuvatrilogiasta.

Tärkeä kysymys kuitenkin lienee se, että onnistuiko Rossin elokuva?

Minun mielestäni vastaus on melko selvä, sillä vaikka “kasissa” on mukana aiemman elokuvatrilogian kaltaista huumoria ja rötöstelyä, puuttuu tarinasta terävyyttä ja viihdyttävyyttä, eikä elokuvan näyttelijöillä ole sellaista karismaa ja tietynlaista elitististä tyyliä, joita trilogian miesnäyttelijöillä (Clooney, Pitt, Damon, Cheadle…) oli. Kukaan ei kuitenkaan alisuorita, mutta tietynlaisilla puolivaloilla mennään lähestulkoon jokaisen roolisuorituksen kanssa.

Elokuvan tarina alkaa siitä, kun Sandra Bullockin näyttelemä Debbie Ocean pääsee vankilasta pois samalla surren oletettavasti kuollutta veljeään Dannyä. Ja mikä surutyö se olisikaan, jos suremista ei tehtäisi kunnon keikan toteuttamisella, johon tarvitaan mukaan vanhoja konnia matkan varrelta. Niinpä Debbien seuraksi rekrytään Cate Blanchettin näyttelemä, vettä vodkana myyvä, Lou, jonka avulla kaksikko kerää ympärilleen sekalaisen joukon erilaisia ihmisiä aina timanttien tuntijasta hakkeriin. Koko konkkaronkan yhteisenä tavoitteena kiiltelee Anne Hathawayn näyttelemän Daphne Klugerin kaulassa kimalteleva huomattavan kallis kaulakoru, jonka haltuun saamiseksi tarvitaan tietenkin iltapukuja, laitteita ja ovela suunnitelma.

Varsin hyvästä näyttelijäkaartista huolimatta elokuvasta puuttuu se jokin. Ross on tietenkin käsikirjoittanut mukaan punaisen langan, jota seurata, mutta jotain menee pieleen jo tunnelmassa ja tarinan etenemisessä. Alakuloisen ja jopa välinpitämättömän oloinen Debbie vaikuttaa Bullockin käsissä oudon haluttomalta ja osittain luotaan poistyöntävältä naiselta, eikä Blanchettin Lou tuo elokuvaan yhtään sen enempää väriä. Kun Hathaway keskittyy omaan huonohkosti kirjoitettuun rooliinsa prinsessamaisella karikatyyrillä, jää elokuvaan ilmiselvästi huonosti ohjattu pala kekseliästä rikosta, jota saapuu selvittämään talk show -isäntänä tunnettu James Corden. Eikä asiaa auta yhtään Rihanna, joka ei tällä kertaa taistele laivastossa ulkoavaruuden valloittajia vastaan.

Ocean’s Eight on kehnohko yritys antaa tutulle elokuvatrilogialle kaapelistartti. Se on kuin omalla tavallaan saksalaisen Roland Emmerichin halu tehdä aina uudestaan ja uudestaan uusi katastrofielokuva, jossa ympäröivä miljöö laitetaan tuhannen päreiksi uusilla tavoilla. Samankaltaista ajattelua huomaan kokevani tämän elokuvan kanssa, sillä Rossin ohjaus ja pääosanesittäjien karismattomuus ei anna tälle elokuvalle sen tarvitsemaa potkua, vaikka taloudellisesti elokuva menestyikin suhteellisen hyvin. Kaikesta huolimatta antaisin tämän elokuvasarjan jo olla; se on minusta jo niin nähty.

  • 46%
    Ocean's Eight - 46%
46%

Poiminta

Genret: toiminta, komedia, rikos
Ohjaaja: Gary Ross
Pääosissa: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Richard Armitage, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Mindy Kaling, Rihanna, Sarah Paulson, Dakota Fanning
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2018

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments