elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Näin sitä käy kun jumikuulittelee roolejaan. Tällä kertaa Tom Berenger uudelleenlämmittelee loistavaa Platoonin rooliaan viidakossa tappaen taas kaikki kaksijalkaiset lukuunottamatta toveriaan Billy Zanea, joka...

Näin sitä käy kun jumikuulittelee roolejaan. Tällä kertaa Tom Berenger uudelleenlämmittelee loistavaa Platoonin rooliaan viidakossa tappaen taas kaikki kaksijalkaiset lukuunottamatta toveriaan Billy Zanea, joka ui myös erittäin syvässä suossa. Tosin Zanen menestyksen kukkulat olivat vasta edessäpäin, mutta joka tapauksessa ohjaaja Luis Llosa oli onnistunut sössimään tämän elokuvan typerän käsikirjoituksen ja kaameiden näyttelijäsuoritusten avulla.

Sniper kertoo varsin yksioikoisen tarinan Yhdysvaltain merijalkaväen tarkka-ampujasta, Thomas Beckettistä, jonka elämässä ei ole mitään muuta kuin tappaminen. Beckett lähetetään taas kerran suoraan pedon suuhun yhdessä viidakkoon kokemattoman Richard Millerin (Zane) kanssa tappamaan huumeparonia ja tämän oikeata kättä. Matkalle mahtuu vielä muutaman muunkin elämän lopettaminen, pakollinen nokkapokka, joka väliin leppyy miltei ylitoverilliseksi puhumiseksi, ja tietenkin välillä sitten ammuskellaan. Joka tapauksessa katsoja saa ihmetellä ehkäpä maailman kurittomimpia tarkka-ampujia, jotka matkaavat salaiseen tehtäväänsä siviili-junalla helikopterikyydin sijaan.

Jossain vaiheessa katsojan mieleen sitten tulee väkisinkin, että kuinka alas näytteleminen voi mennä. Tom Berenger sentään vähän yrittää, mutta Berengerin touhu näyttää siltä kuin mies näyttelisi pieni pilke silmäkulmassa. Tosissaan hän ei tuskin ainakaan hommaa ota tai sitten jotain on pahasti vielä. Zanen näytteleminen taas menee ihan överiksi. Mies yrittää jo liikaakin ja sortuu olemaan mahdollisimman ei-kiinnostava henkilö. Berengerin parikisi sopisikin paremmin vaikkapa koulutettu vuoristogorilla tai jokin elukka, joka sentään keräisi söpöys-pisteet kotiin. Toisaalta Zane on jatkanut tämänkin elokuvan jälkeen samoilla linjoilla: ennen loistavaa Titaniccia mies ehti vielä munata itsensä mm. Mustanaamio -elokuvassa.

Sniper on selkeästi videovuokraamon b-luokan elokuva. Se on suunnattu toimintaan kyllästymättömille miehille, jotka eivät kaipaa elokuvaltaan muuta kuin hurjaa ammuskelua, tolkutonta luotien tuhlausta ja paria kiperää tilannetta. Edes tyydyttäväksi elokuvaksi Sniperiä on kuitenkin erittäin vaikea luonnehtia, sillä sen juoni on revästy suoraan vessan seinältä tai tusinaromaanista ja näytteleminenkin on vähän sitä ja tätä. Ehkäpä ohjaaja Llosan olisi kannattanut vaatia ohjattaviltaan vähän enemmän.

  • 10%
    Sniper - 10%
10%

Tiedot

Genret: toiminta
Kesto: 98 min
Ohjaaja: Luis Llosa
Pääosissa: Billy Zane, Tom Berenger
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1993

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments