elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Lähdin aika hyvin mielin katsomaan tätä elokuvaa. Kansi lupaili ainakin paljon: olihan taustalla mukana samoja heppuja kuin Hiipivä tiikeri piilotettu lohikäärme-elokuvassa. Odotin vähintään Legend...

Lähdin aika hyvin mielin katsomaan tätä elokuvaa. Kansi lupaili ainakin paljon: olihan taustalla mukana samoja heppuja kuin Hiipivä tiikeri piilotettu lohikäärme-elokuvassa. Odotin vähintään Legend of the Red dragonista hyvää elokuvaa. Toisin kuitenkin kävi ja petyin aika pahasti.

Ensimmäisen pettymyksen toi Egmont entertaiment, joka oli onnistunut sähläämään DVD:lle vain elokuvan ja extroihin trailerin. Tosin Egmontilta ei paljon muuta kannata odottakaan, mutta silti…

Pahin pettymys tuli kuitenkin elokuvan alkaessa. Nimittäin elokuva oli tökerösti dubattu. Voi jeesus, että otti päähän, kun kiinalaiset heput puhuvat englantia amerikkalaisittain korostaen. Vertauskuvallisesti voisin sanoa, että tässä tapauksessa sama asia olisi, jos koira yrittäisi naukua tai kissa haukkua. Ja tietenkin vielä se, että suut liikkuvat eri tahtiin puheen kanssa (tietenkin). Tämä alensi fiiliksiä heti huomattavasti ja ehdin jo ajatella, että jätänkö elokuvan katselemisen siihen paikkaan. En kuitenkaan jättänyt, mutta olin jokseenkin pahalla tuulella, kun katselin leffaa.

Juoni LotRD:ssä on seuraava. Hung Hei-Kwunin perhe ja koko kotikylä tapetaan pahan kuninkaan toimesta ja Hei-Kwun vannoo kostoa. Hei-Kwun lähtee verilöylystä selvinneen poikansa kanssa karkumatkalle ja he päätyvät kaupunkiin, jossa kuninkaan vastainen kapinaliike kukoistaa Shaolin-temppelissä. Temppelissä on taas tatuoitu viiden pojan selkään kartta kapinaliikkeen aarteen luo ja kuten arvata saatatte: kuningas haluaa löytää nämä pojat. Siitä tulee sitten tietenkin iso tappelu ja iskuja jaellaan enemmän kuin mainoskuvastoja kuukausittain postiluukusta. Juoni on kaikin puolin aika tavallinen ja poukkuroiva. Siitä ei meinaa saada mitään otetta ja kaikki käsiteltävät asiat jäävät minun mielestäni jotenkin kesken.

Näyttelijöistä sen verran, että pääosassa olevan Jet Lin sinänsä hyvän roolin pilaa dubbaus, kuten kaikkien muidenkin näyttelijöiden. Tämähän ei ole näyttelijöiden vika vaan leffan julkaisijan, joten ei siitä sen enempää.

LotRD on osittain onnistunut elokuva, vaikkakin petyin siihen. Taistelukohtauksissa minulla ei ole mitään valitettavaa, sillä jälki on välillä todella komeaa. Näyttelijät venyvät kirjaimellisesti uskomattomiin suorituksiin ja mättämisestä ei meinaa tulla välillä mitään loppua. Itseäni tosin ällötti lapsien osallistuminen taistelukohtauksiin, jossa veri lentää. Ainakaan minun mieltäni ei paljon kiihdytä, kun pienet nassikat mättävät potkuja ja heiluttelevat miekkaa ja keihästä niin, että veri lentää. Ei sellainen oikein elokuvaan sovi. Kuitenkin kaikin puolin (loppujen lopuksi) LotRD on kerran katsottava elokuva, jota ei kannata omaksi ostaa.

2.5

Summary

Genret: toiminta
Kesto: 95 min
Ohjaaja: Jing Wong,Corey Yuen
Pääosissa: Sung Young Chen,Chuen-Hua Chi,Damian Lau,Jet Li,Miu Tse,Lung Wei Wang,Jing Wong,Chingmy Yau,Deannie Yip
Valmistusmaa: Hong Kong
Valmistusvuosi: 1994

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments