elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Vaimoke toi kotiin Makuunista tällä kertaa Kahlekuningas -nimisen elokuvan, josta en todellakaan odottanut mitään erikoista elokuvaa, mutta toisin kävi. Kahlekuningas olikin leppoisa, oikein mukava...

Vaimoke toi kotiin Makuunista tällä kertaa Kahlekuningas -nimisen elokuvan, josta en todellakaan odottanut mitään erikoista elokuvaa, mutta toisin kävi. Kahlekuningas olikin leppoisa, oikein mukava ja rauhallinen suomalainen elokuva, joka onnistui tosissaan viihdyttämään ainakin minua.

Aloitetaan näyttelijöistä. He olivat vallan mainioita. Puheestakin sai osittain selvää (vertaan puhetta Maria Kallio tv-sarjaan, jossa näyttelijöiden puheesta ei saa mitään selvää), vaikkakin käytin välillä suomenkielisiä tekstityksiä. Minusta se on ihan fiksua, sillä jostain kumman syystä suomalaisissa elokuvissa on onnistuttu munaamaan äänentoisto aivan perseelleen.

Näyttelijöiden suorituksista: nuori Miikka Embuske on pääroolissa, ja hän näyttelee Eskoa, torniolaista poikaa, jolla on aika vilkas mielikuvitus. Embuske on roolissaan aidon tuntuinen ja piristävä. Käsikirjoittaja on laittanut hänen suuhunsa oikeita sanoja ja kaikki tuntuu menevän hänen osaltaan hyvin. Muissa rooleissa nähdään sitten minulle tuntemattomia nimiä, ellei sitten lasketa Heikki Helaa, joka näyttelee Eskon isää Jussi-patsaan arvoisesti. Hela on kyllä jotenkin suomalaisen tuntuinen isä: siis sellainen perus-jätkä.

Muitakin tuttuja naamoja elokuvasta löytyy. Eskon isoisää näyttelee aika tylysti Sulevi Peltola, joka ei mielestäni ole oikein elementissään. Lisäksi Kahlekuninkaassa nähdään Sairaan kauniista maailmasta tuttu Arttu Kapulainen, joka näyttelee Eskon isoveljeä taas kerran jotenkin raivokkaasti. Muista näyttelijöistä sen verran, että he tuovat suomalaisuuden hyvin esiin ja he ovat sitä kautta aidon tuntuisia. Erityisesti täytyy vielä mainita sympaattinen Emil Lundberg, joka näyttelee leukemiaa sairastavaa Patrickia loistavasti.

Kahlekuninkaan juoni on ihan mukava ja monipuolinen. Pääjuoni liikkuu tietenkin Eskon ympärillä. Esko ystävystyy ruotsalaisen Patrickin kanssa ja pian Eskon ajatukset juoksevat Patrickin pakkomielteen, Harry Houdinin, ja sota-kuvitelmien ympärillä. Sitten kun vielä Eskon isä saa potkut, äiti menettää hermonsa, vaarilla vippaa päässä ja Patrick on vakavasti sairas, niin mielenkiintoinen soppa on valmis.

Kahlekuningas on rauhallinen ja leppoisa koko perheen elokuva. Sitä voi todellakin suositella kaiken ikäisille ja ainakin minun on pakko myöntää, että nautin joka minuutista Kahlekuningasta katsellessani. Kahlekuningas on jotenkin täynnä aitoa elämää, jolle on pakko hymyillä. Lisää samanlaista!

4

Summary

Genret: draama,komedia
Kesto: 94 min
Ohjaaja: Arto Koskinen
Pääosissa: Miikka Enbuske,Emil Lundberg,Heikki Hela,Maija Junno,Arttu Kapulainen,Lina Hofverberg,Sulevi Peltola
Valmistusmaa: Suomi,Ruotsi
Valmistusvuosi: 2002

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments