elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Kaunotar ja hirviö alkaa kertomuksella itsekkäästä ja pinnallisesta prinssistä, jonka haltija muuttaa rumaksi pedoksi. Peto häpeää niin ulkomuotoaan ettei suostu poistumaan linnastaan. Seuraavaksi siirrytään...

Kaunotar ja hirviö alkaa kertomuksella itsekkäästä ja pinnallisesta prinssistä, jonka haltija muuttaa rumaksi pedoksi. Peto häpeää niin ulkomuotoaan ettei suostu poistumaan linnastaan. Seuraavaksi siirrytään läheiseen, ranskalaiseen pikkukylään, jossa asuu mm. kiltti ja kaunis tyttö Belle, hänen keksijäisänsä ja oksettavan narsistinen Gaston, joka on lääpällään Belleen. Isä lähtee viemään keksintöään kilpailuun mutta eksyy matkalla ja joutuu hirviön linnaan vangiksi. Belle tietysti lähtee etsimään isäänsä ja pian selviääkin ettei linnan hirviö olekaan niin sydämetön kuin miltä aluksi näyttää.

Piirrosjälki on hienoa ja varsinkin hahmojen ilmeet tulevat selvästi esille. Ääninäyttelijät suomalaisessa versiossa ovat hyviä niin kuin aina Disneyn piirretyissä. Kaikissa Disneyn piirretyissä kuullaan vähän väliä tilanteeseen sopivaa lauleskelua ja riimittelyä eikä Kaunotar ja hirviö tee poikkeusta. Suomeksi käännetyt sanat kuulostavat välillä hieman kököltä ja väkisinväännetyltä ja olisi ollut mukava päästä vertaamaan englanninkieliseen versioon.

Kaunotar ja hirviö on romanttinen, surullinen, hauska ja jännittävä elokuva, jonka pääteema on sisäinen kauneus. Elokuvan kehoittaakin unohtamaan ulkokuoren ja keskittymään sisimpään. Disneyn piirretyt ovat aina olleet lapsille suunnattuja mutta varsinkin tästä saavat varttuneemmat irti enemmän. Elokuva jättää mielenkiintoisen kysymyksen: Kuka onkaan tarinan hirviö?

  • 90%
    Kaunotar ja hirviö - 90%
90%

Tiedot

Genret: animaatio
Kesto: 84 min
Ohjaaja: Gary Trousdale,Kirk Wise
Pääosissa: Paige O’Hara,Robby Benson,Jerry Orbach,David Ogden Stiers
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1991

Sending
User Review
0 (0 votes)

Jaakko Honkala

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments