Bad Boys 2

Joo, okei: Bad Boys 2 on tyypillinen Jerry Bruckheimer -elokuva, jossa kalliita vempeleitä romutetaan ja pyssyt paukkuu kuin asekaupassa olisi ollut luotien alennusmyynti. Kun ohjaajaksi on vielä huolittu Michael Bay, joka tunnetaan monista tutuista toimintaelokuvista kuten Rock tai Armageddon, niin täydellinen, hiottu ja laskelmoitu toiminta-leffa on koossa. Yllättävää kyllä, elokuvan imelyys ei juurikaan haittaa ja rainan parissa viihtyy hämmästyttävän hyvin.

Elokuvan juoni ei järkeä paljon vaadi. Elokuva on tyypillinen poliisi-rosvo-elokuva, jonka käsikirjoituksessa on uhrattu aikaa vain vitseihin. Vielä kun huumehöyryinen juoni viljelee lukuisille elokuville tyypillisiä kliseitä, niin homma vaikuttaa vähintäänkin tutulta: rosvot ovat taas raakalaisia, suorastaan barbaarisia ja automaattiaseilla räiskitään taas pitkin kansoitettuja katuja ilman siviiliuhreja.

Näyttelijät ovat Bad Boys 2:ssa kerrankin kohdallaan. Martin Lawrence ja Will Smith muodostavat mainion parivaljakon, jonka kemiat toimivat erittäin hyvin. Läppäkin lentää erittäin hyvin ja kyynisemmänkin katsojan on pakko myöntää, että muutama vitsi on erittäin hauska. Muutenkin vitsit tasapainottavat muuten toimintapainotteista elokuvaa mainiosti ja nostavat katsojan mielenkiintoa aina “nukahtamisen” kynnyksellä.

Smith ja Lawrence eivät esitä mitään erityistä, eivätkä edes yritä sitä. Näyttääkin enemmän siltä, että pojilla on ollut hauskaa, kun on tehty vähän toiminta-leffaa. Parivaljakon rentoon menoon mukaan on saatu myös muita mielenkiintoisia näyttelijöitä kuten Joe Pantoliano, jonka rooli tosin jää valitettavan pieneksi. Mukana menossa on myös Peter Stormare, joka on Venäjän mafian miehenä mitä mainioin. Samaa voi myös sanoa pääpahiksena skitsoavana Jordi Mollàsta, joka vaahtoaa kuubalaisena huumekauppiaana.

Bad Boys 2 on nimen omaan viihdyttävä elokuva. Se ei yritä edes olla vakavasti otettava elokuva, vaan esittäytyy katsojalle huumoria sisältävänä toimintaelokuvana. Bad boys 2 sopiikin parhaiten nollat tauluun haluavalle katsojalle, joka etsii viihdytystä iltaansa. Tosin muille kuin toiminta-elokuvista pitäville Bad Boys 2 tuskin menee jakeluun, sillä niin paljon elokuvassa aseet taas laulavat. Yllättävän hyvä suoritus silti.

  • 72%
    Bad Boys 2 - 72%
72%

Poiminta

Genret: komedia,toiminta
Kesto: 147 min
Ohjaaja: Michael Bay
Pääosissa: Martin Lawrence,Will Smith
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2003

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments