Tarkka-ampuja

Armand Mastroiannin ohjaama tv-elokuva, Tarkka-ampuja (Sharpshooter), on aivan turha toimintapala. Vuonna 2007 valmistunut elokuva sisältää tylsähkön tarinan eläköityvästä tarkka-ampujasta, joka toimii freelancerina milloin missäkin maailman kolkassa. Koko elokuva alkaa siitä, kun päähenkilö Dillon katkaisee nyörit autiomaassa pahoilta ihmiskaappaajilta. Koko kohtauksen tarkoitus on se, että Mastroianni näyttää katsojille sen, kuinka taidokas James Remarin näyttelemä Dillon on. Sen jälkeen huokaistaan hetki ja lähdetään sille kuuluisalle viimeiselle tehtävälle, jossa vastaan asettuu paha rikollispomo, lomaromanssi ja tietenkin paljon ruumiita.

Elokuvan juoni on pökkelö, kömpelö ja vieläpä niin kliseinen, että melkein näköä haittaa. James Remarin suhteellisen iäkkäässä tarkka-ampujassa (no, onhan toki äijä itseasiassa muutenkin yli viisikymppinen) ei ole mitään karismaa. Hän iskee naisen yhtä tarkasti kuin ampuu miehen ja Remarin Dillon ei ole varmaan koskaan kuullutkaan salaisesta tehtävästä: mies kun heiluu pyssyt ja kiikarit kädessä harjoittelemassa melkein päävastustajan kotiovella. Pekkaa pahemmaksi ei jää turhaan sivuosaan pestattu Bruce Boxleitner (mies, joka oli kovassa iskussa tv-sarja Babylon 5:ssä), jonka rooli kaikkea epäilevänä sheriffinä on kerrassaan kamala ja juonen kannalta varsin turha. Eikä hymiöpeukkua voida edes antaa muissa sivuosissa viihtyville Mario Van Peeblesille saatika Catherine Mary Stewartille.

Vielä turhauttavammaksi Tarkka-ampujan tekee elokuvan uskottavuus, jota ei itse asiassa juurikaan ole. Katsokaahan kun Dillonia ei huomata suurin piirtein mistään ja “keikalle” lähtiessään mies liittää arkivaatteisiinsa vain kiikaritähtäimellä varustetun kiväärin, sekä mustan kommandopipon. Ja sen jälkeen ollaan niin kovaa tarkka-ampujaa, ettei sen pitäisi pelottaa mitään. Dillon kestää sähköäkin kuin Ladan akku ja niittaa suutuspäissään enemmän porukkaa kuin Rambo parhaina päivinään. Ja kun homma käy hulluksi, niin mies on todellakin yhden miehen sotakone, joka rakentaa suurin piirtein varvuista tappavan aseen. No mikäs siinä, mutta kakkos- ja kolmosluokan toimintaelokuvien ystävän pitäisi kenties miettiä kerran tai pari, että kannattaako tälläiselle perushölmölle toimintaelokuvalle uhrata 90 minuuttia. Minusta ei kannata.

  • 30%
    Tarkka-ampuja - 30%
30%

Poiminta

Genret: toiminta
Kesto: 89 min
Ohjaaja: Armand Mastroianni
Pääosissa: Catherine Mary Stewart,Mario Van Peebles,Bruce Boxleitner,James Remar
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2007

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments