elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Täydellinen kaveriporukan elokuva ja suurimmalta osin puskista tullut Superbad ei olekaan se videovuokraamon taattu paskahuumoripätkä. Oikeassa seurassa siitä kuoriutuu muistoja herättävä ja sympaattisia draamankaaria...

Täydellinen kaveriporukan elokuva ja suurimmalta osin puskista tullut Superbad ei olekaan se videovuokraamon taattu paskahuumoripätkä. Oikeassa seurassa siitä kuoriutuu muistoja herättävä ja sympaattisia draamankaaria kehittävä, laadukas, teinikomedia.

Seth ja Evan (mahtavat Jonah Hill ja Michael Cera) ovat kaverukset, jotka viettävät viimeisiä hetkiä high schoolissa ennen väistämätöntä eroa, kun opinnot ajavat pojat erilleen. Naimaan pitäisi myös päästä. Tilaisuus koittaa kun Sethin uusi tuttavuus kutsuu kumppanukset kotibileisiinsä. Seth saa tehtäväkseen juhlien juomapuolen hankinnan, joten tussunsaanti on pitkälti alkoholin varassa. Matkan aikana ruoditaan niin monelle nuorukaiselle mielessä käväisseet kysymykset mieluisimmasta pornosaitista lähtien, tyttöjen kohtaamisen monimutkaisuuteen ja kaveruussuhteen päättymiseen saakka.

Kuten tämän kevään americana-yllättäjä Juno, on myös Superbadi dialogin riemuvoitto. Parivaljakon napsuvasti teinimielen tuntoja ruotivaa verbaalista tulitusta säestää elokuvan kirjoittaneiden Seth Rogenin ja Evan Goldbergin poliisikaksikko. Nuoruutensa ohittaneet ja työelämän aloittaneet poliisit haluavat vielä kerran irroitella, ja todistavat että poliisitkin osaavat pitää hauskaa. Suurimman onnistumisen tekee kuitenkin Michael Cera, joka jatkaa miellyttävästi sujunutta supliikin seminörttipojan rooliaan Arrested Development -sarjasta ja Junosta tutulla tyylillä. Hän luo pienillä eleillä kakkahuumorista vakavastiotettavaa ajattelemisen aihetta.

Superbad on kaikenkaikkiaan oivaltava ja lämminsydäminen elokuva, joka herättää teinimuistot, ja kruunaa kevyen krapula-lauantain aikaansaaman auvon. Yksinäisen sunnuntai-aamun taide-elokuvavajareissa tämä saattaa kuitenkin tuntua ainoastaan kasalta ala-arvoisia alapään läppiä.

4.5

Poiminta

Genret: draama,komedia
Kesto: 118 min
Ohjaaja: Greg Mottola
Pääosissa: Jonah Hill,Michael Cera,Christopher Mintz-Plasse,Bill Hader,Seth Rogen
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2007

Sending
User Review
0 (0 votes)

Juha Tuominen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
16 years ago

6208 oli yllättävän hauska ja viihdyttävä komedia kaikin tavoin. Michael Cera jaksaa naurattaa. Juno sen sijaan oli ärsyttävän itseriittoista sontaa, jonka menestystä on todella vaikea ymmärtää.

Anonymous
Anonymous
16 years ago

4p

Anonymous
Anonymous
15 years ago

Yllättävän hyvä elokuva ja voittaa minkä tahansa Pie-elokuvan 100-0. 4/5p

Hoksu-
Hoksu-
16 years ago

6208 oli kyllä todellinen yllättäjä. Huomaa, että käsikirjottajat on tavannu myös muitakin ihmisiä kuin piirakan 😛 4p

Anonymous
Anonymous
16 years ago

aivan saatanan hauska.

Hou
Hou
16 years ago

Hyvä leffa odotukset ylittävä eikä sitä samaa alapää tyyliä kun mm.American Pie 3p