elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Nuori pörssimeklari Bud Fox (Charlie Sheen) on kauan unelmoinut omasta pilvenpiirtäjästä ja miljoonista dollareista takataskussa. Hän on myöskin kalastellut asiakkaakseen pörssikursseilla leikittelevää Gordon Gekkoa...

Nuori pörssimeklari Bud Fox (Charlie Sheen) on kauan unelmoinut omasta pilvenpiirtäjästä ja miljoonista dollareista takataskussa. Hän on myöskin kalastellut asiakkaakseen pörssikursseilla leikittelevää Gordon Gekkoa (Michael Douglas), joka on yksi New Yorkin vaikutusvaltaisimmista liikemiehistä. Gekko on nähnyt Bud Foxin tapaisia nälkäisiä tulokkaita ennenkin, eikä ole kiinnostunut Foxin kyseenalaisista meklarintaidoista. Mutta kun Fox selkä seinää vasten lipsauttaa Gekkolle hieman sisäpiirin tietoa isänsä työnantajan, erään lentofirman liikeasioista, alkaa tulevaisuus näyttää Bud Foxin silmiin valoisammalta.

Oliver Stonen “Wall Street” on realistinen, tummanpuhuva kuvaus 80-luvun New Yorkin juppiaikakaudesta, sen kylmän materialistisesta ja välinpitämättömästä rahan ja vallan maailmasta. New Yorkin auringonnousu voi olla kaunista katseltavaa, mutta ahneuden ja mammonan hallitseman kaupungin liike-elämästä on kauneus kaukana. Bud Foxin kamppailu etiikan ja ahneuden rajamailla saa mielenkiintoista kontrastia mm. Gekkon “ahneus on OK”-puheesta.

Michael Douglas muuten nappasi Oscarin osastaan Gordon Gekkona, eikä suotta.

4.5

Summary

Genret: draama
Kesto: 125 min
Ohjaaja: Oliver Stone
Pääosissa: Charlie Sheen, Michael Douglas, Martin Sheen
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1987

Mika Salakka

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
aapsfklaspf
aapsfklaspf
11 years ago

aika surkea okgowrkvjowrjvbjowerj9gbjopwrmbjiowerjbkp