elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Korruptoitunut tuomari Henry Fleming (John Forsythe) on tunnettu kovista rangaistustuomioistaan. Asianajaja Arthur Kirkland (Al Pacino) on tunnettu sekä erinomaisena lakimiehenä, että eräänlaisena vastarannankiiskinä. Ei...

Korruptoitunut tuomari Henry Fleming (John Forsythe) on tunnettu kovista rangaistustuomioistaan. Asianajaja Arthur Kirkland (Al Pacino) on tunnettu sekä erinomaisena lakimiehenä, että eräänlaisena vastarannankiiskinä. Ei siis ole yllättävää, että Kirklandin ja Flemingin sukset osuvat ristiin moneen otteeseen, erityisesti kun Fleming tuomitsee armotta Kirklandin asiakkaan vankeustuomioon teknisen pikkuseikan vuoksi. Eräänä aamuna Kirkland saa kuitenkin kuulla, että tuomari Flemingiä syytetään raiskauksesta, ja Fleming haluaa nimenomaan Arthur Kirklandin keinolla millä hyvänsä puolustusasianajajakseen.

“You’re out of order! You’re out of order! The whole trial is out of order!”

Al Pacino on loistava näyttelijä. Arthur Kirklandin tasapainoilu lain ja moraalin sumuisessa välimaastossa on nauttittavaa katsottavaa. Myös Dynastian lupsakkana Blake Carringtonina paremmin tunnettu John Forsythe puristaa tuomari Flemingin roolistaan runsaasti sappea ja ylimielisyyttä. Ajan hammas ei juuri ole päässyt elokuvan tehoa nakertamaan. Mitä oikeussalidraamoihin tulee, Ja oikeutta kaikille on yksi todellinen klassikko.

4

Summary

Genret: draama
Kesto: 119 min
Ohjaaja: Norman Jewison
Pääosissa: Al Pacino, John Forsythe, Christine Lahti
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1979

Mika Salakka

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments