Murhaajan Merkki

Sattuu sitä katsomaan mitä tahansa elokuvaa niin oletuksena on se että osaavat tekijät osaavat tehdä myös taitojaan vastaavan, hyvän elokuvan. Elokuva City by the Sea osoittaa tämän väittämän vääräksi.

Ohjaajaksi on valittu Rob Royssa ja The Jackalissa kohtuullisia kykyjä esittelevä Michael Caton Jones ja näyttelijäkaartiin niinkin hyvä näyttelijä kun Robert De Niro.

City by the Sea kertoo tarinan ansiokkaasta poliisista nimeltä Vincent LaMarca (De Niro), jonka menneisyydestä löytyy epäonnea ja surua. Hänen isänsä teloitettiin lapsen taposta 50-luvulla, ja hänen poikansa edellisestä avioliitosta Joey (James Franco) on heikkoitsekurinen narkki. Joey sattuu tappamaan erään huumediilerin yhdessä kahakassa ja siitäkös se soosi syntyykin. Tapetun huumediilerin pomo lähtee jahtaamaan Joeya ja Vincentin on taisteltava omia demoneitaan vastaan, oltava ansiokas poliisi, isä ja ystävä vaikka kaikki näyttäisikin menevän päin helvettiä.

Elokuva sijoittuu mahtavaan ympäristöön Long Beachille, joka on “kuin Serbiarmeijan jäljiltä” kuten De Niro elokuvassa sanookin. Sääli sinänsä koska tätä ympäristöä ei olla ostattu ottaa yhdeksi hahmoksi vaan se jää todella etäiseksi kaiken muun ohella.

Kirjoittaja on ollut todella hukassa, kohtaukset ovat liian irrallisia kokonaisuuksia, jotka on vain nidottu toisiinsa. Ensin tapahtuu jotain, jonka jälkeen typerä ja liian nopea crossfade siirryttää katsojan seuraavaan kohtaukseen. Kuin erimittaisia ja erivärisiä lankoja vedetty jeesusteipillä kasaan, vedetty kokonaisuus suoraksi ja sanottu “tässä on elokuva, nauttikaa”.

Robert De Niro ei pääse näyttämään taitojaan näin mitäänsanomattomassa roolissa, joten rooliin olisi sopinut kuka tahansa, joka osaa kävellä, puhua tai jopa molempia. Vasta loppukohtauksessa Robert pääsee näyttelemään yhden tekstinpätkän ajan, jossa kertoo pojalleen tehneensä väärin ja katuvansa kaikkea tapahtunutta.

City by the Sea oli vaikea katsoa edes yhtä kertaa läpi johtuen siitä ettei se kertakaikkiaan tarjoa katsojalle yhtään mitään. Pelastus oli mainostauot, jonka aikana pääsi ulos polttelemaan tupakaa ja kuuntelemaan kuinka vesi tippuu autokatoksen peltiselle katolle aiheuttaen varsin rauhallisen äänen ja tunteen toisin kuin itse elokuva.

  • 40%
    Murhaajan Merkki - 40%
40%

Poiminta

Genret: draama,rikos
Kesto: 108 min
Ohjaaja: Michael Caton-Jones
Pääosissa: Robert De Niro,Frances McDormand,James Franco,Eliza Dushku,William Forsythe,George Dzundza
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2002

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments