Pilvessä

Kahden amerikkalaisen rap-muusikon, Method Manin ja Redmanin yhteinen elokuva, Pilvessä (How High), on rentoa katseltavaa, jonka parissa ei todellakaan tarvitse jännittää. Elokuvan alussa soiva Cypress Hillin Hits From the Bong siivittää katsojan sellaiseen pössyttelyyn mukaan, ettei väkinäistä näyttelemisen yrittämistä tarvitse katsoa koko elokuvan aikana. Siinä sitten voidaankin olla montaakin mieltä siitä, että kuinka kauan jaksaa viihtyä lapsellisista ihan mukiinmeneviin asti menevien vitsien parissa kelloon vilkuilematta?

Ilokseni voin kuitenkin kertoa, että hyvin jaksaa. Jostain kumman syystä Redmanin ja Method Manin hölmöilyt maistuvat raikkailta ja ennen kaikkea joltain muulta kuin vakavalta yritykseltä tehdä elokuvaa. How High onkin komediaa, joka kuulostaa ja näyttää puolileikillä tehdyltä teineilyltä, vaikka sijoittuu ehkä hieman aikuisempaan maailmaan. Itse juoni taas on oikeastaan sivuseikka elokuvassa, joka juonesta suurin piirtein vähät välittää. Tällä kertaa komediallinen anti tapahtuu lähinnä Harvardin kuuluisassa opinahjossa, jonka snobimainen ja luokkajakoinen asenne kohtaa Method Manin näyttelemän Silasin ja Redmanin näyttelemän Jamalin. Yhteentörmäys, ja siitä revittävä huumori vavisuttaa nauruhermoja silloin tällöin, vaikka pääpaino tuntuu olevan siinä, kuinka hauskaa se pössyttely onkaan. Silti elokuvan rennolle hengelle voi nauraa -jopa ääneen.

Näyttelijöistä on tässä elokuvassa oikeastaan turha puhua, vaikka Method Man ja Redman pesevät Wayansit mennen tullen. Heidän jutustelunsa onkin rentoa, raikasta ja elämänhaluista. Kun mukaan isketään seipään niellyt Obba Babatundé, leffan pakolliset päähenkilöiden ihastumisen kohteet, pari tuttua kasvoa Hector Elizondoa myöten ja tietenkin pari pakollista huorahtavaa, tiukkavaatteista, naista, niin homma alkaa olla omassa kaavamaisessa paketissaan. Tällä kertaa homma vain sattuu sitten olemaan niin, ettei kaikkea olla sössitty. Näköjään onkin luojan lykky, ettei tarvitse yrittää näytellä ääliötä ollakseen muutenkin hauska. Senpä takia How High on ehdottomasti katsastamisen arvoinen komedia ja rento pala vaikka tylsään ja harmaaseen iltaan.

  • 50%
    Pilvessä - 50%
50%

Tiedot

Genret: komedia
Kesto: 90 min
Ohjaajat: Jesse Dylan
Pääosissa: Method Man, Obba Babatundé, Redman
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2001

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
yks vaa
yks vaa
18 years ago

Toi on paras leffa mitä oon pitkää aikaa nähny….

tume
tume
16 years ago

kauhean lapsellinen elokuva ja huonot näyttelijät ainoa joka osas näytellä oli rehtorin esittäjä ja sekin ois saanu olla valkonen sopiakseen rooliin hienostelevana ja tärkeilevänä yliopiston rehtorina

tamu
tamu
16 years ago

aivan mielettömän hyvä leffa 🙂 , yks parhaimmista leffoista ikinä 1p

paras
paras
16 years ago

iha vitun jees leffa<3<33

aqanq
aqanq
13 years ago

kerranki joku kunnon leffa! sai kerranki nauraa 🙂

methred
methred
16 years ago

ai rehtorin ois pitäny olla valkonen? sehän se koko idis oli et se on ulkosesti musta, mut sisält valkonen 😀 oon nähny 8 kertaa, ja aina yhtä hulvaton! kandee tsekkaa! 5p

DNC
DNC
16 years ago

parhaita leffoja mitä oon ikinä nähny! kannattaa katsoa!

methodman
methodman
16 years ago

paras ikinä!

pippei
pippei
15 years ago

<3 <3 <3 <3 <3 <3

redman
redman
16 years ago

toi oli niin paras vittu nauroin eka kerrall 😀 😀 😀 <3 <3