elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Neil Jordanin, vuonna 1994 ohjattu Veren Vangit on yhdellä sanalla kuvaittavissa. Kulttielokuva. Veren vangit on yksi parhaista vampyyrielokuvista, jonka olen koskaan nähnyt. Siinä on...

Neil Jordanin, vuonna 1994 ohjattu Veren Vangit on yhdellä sanalla kuvaittavissa. Kulttielokuva. Veren vangit on yksi parhaista vampyyrielokuvista, jonka olen koskaan nähnyt. Siinä on draamaa, kauhua ja mahtavat näyttelijät sekä todella tunnelmallinen kuvaus. Näyttelijätyöstä vastaavat Hollywoodin huippunimet kuten Brad Pitt, Tom Cruise, Antonio Banderas sekä Kirsten Dunst. Erityisesti voisin sanoa että sekä Cruise että Pitt ottavat todella erilaiset roolit kuin heiltä on totuttu näkemään, ja samalla todistavat näyttelijätaitonsa.

Brad Pitt esittää Louisia, 1700-luvulla New Orleansissa asunutta, leskeksi jäänyttä nuorta miestä. Louis oli juuri menettänyt kaiken tärkeän elämässään, vaimon ja lapsen. Kuolemaa uhaten Louis haaskaa elämäänsä ryypäten ja käyden huorissa. Etsiessään pahaa, paha löytää hänet. Lestat (Tom Cruise) on vastaus Louisin rukouksiin. Vampyyri Lestat antaa Lousille mahdollisuuden. Ikuinen elämä tai kuolema. Louis valitsee ikuisen elämän, ymmärtämättä mihin hän itseasiassa on ryhtymässä. Elämä vampyyrina saa Lousin pään sekaisin. Vanhan elämän sympatia ihmisiä kohtaan ei tunnu katoavan ja verta himoava Louis onkin melkein verrattavissa huumeriippuvaiseen ihmiseen. Rottia, kyyhkysiä, koiria ja ruttoon kuolleita ihmisiä syömällä Louis pitää itsensä elossa. Eräänä yönä Lousin etsiessä verta itselleen hän löytää slummista tytön, Claudian (Kirsten Dunst), jonka äiti on kuollut ruttoon. Yhdessä Louis ja Lestat päättävät antaa Claudialle mahdollisuuden ikuiseen elämään, josta ei varmasti kukaan kieltäytyisi. Vuodet vierivät ohi, mutta Lestatiin kyllästyneet Louis ja Claudia päättävät karata New Orleansista ja etsiä toisia heidän kaltaisiaan. Vuodet vierivät ja muita vampyyrejä ei tunnu löytyvän, kunnes eräänä iltana vampyyri löytää heidät. Vanhimman elossa olevan vampyyrin, Armandin (Antonio Banderas) avulla Louis ja Claudia yrittävät oppia elämänsä tarkoitusta.

Tarina kerrotaan Louisin näkökulmasta, takaumien avulla. Elokuva alkaa nykyajasta, jossa Louis löytää radiossa työskentelevän miehen, joka on kiinnostunut kuulemaan hänen elämänkertansa. Hyytävän mahtava tunnelma ja loistava musiikki sekä uskomattomat roolisuoritukset ovat omiaan nostamaan Veren Vangit -elokuvan yhdeksi parhaaksi vampyyrielokuvaksi kautta aikojen. Veren vangit kykenee esittämään tarinan vampyyreistä aivan omalta näkökulmaltaan tarjoten aivan uuden näkemyksen genreen. Vaikka loppu onkin vähän “erilainen” joidenkin mielestä, mutta pitänee silti mainita vielä, että kokonaisuudessaan Veren Vangit on mahtava elokuva, joka todistaa kahden mahtavan näyttelijän osaamisen, kuin myös Kirsten Dunstin taidot niin sanottuna “keltanokkana”, ja tietenkin myös pienessä roolissa oleva Antonio Banderas antaa parastaan. Kulttielokuva ja ehdoton must-see.

  • 80%
    Veren vangit - 80%
80%

Tiedot

Genret: draama,fantasia,kauhu
Kesto: 123 min
Ohjaaja: Neil Jordan
Pääosissa: Brad Pitt,Tom Cruise,Kirsten Dunst,Antonio Banderas
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1994

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments