Tyttösi sun ja mun

Rakkauskomediat ovat aina olleet vaikea lajinsa, sillä niiden pitäisi kyetä tasapainoilemaan niin sanottujen kreisikomedioiden ja hyväntuulisten komedioiden välimaastossa. Tämä ei ole tunnetusti ollut kovinkaan helppoa, mutta onhan se tavallaan mukavaa, että neljän vuoden tauon ohjaamisesta pitäneen Howard Deutchin elokuva, Tyttösi sun ja mun (My Best Friend’s Girl), edes yrittää. Hyvästä alusta huolimatta yrittämiseksi se sitten jääkin, sillä My Best Friend’s Girl on loppujen lopuksi ylipitkä hassuttelu, jossa machoileva mies kesytetään jälleen kerran sylikissaksi. Hohhoijaa…

Elokuva alkaa tosin kuumottavasti: Dane Cookin näyttelemän hahmon, Tankin, treffit menevät tosissaan pieleen, kun Tank paljastuu treffitoverilleen olevansa täydellinen ääliö. Kun kaikki on mennyt täydellisesti pieleen, alkaa elokuvan hämmentävin osuus: alfa-uros Tankin tullessa baariin ja kerätessä kaikkien naisten huomion, paljastuukin, että Tank pilaa treffejä rahasta ex-poikaystävien toimeksiannosta. Katsojakin herää: "hei, tässähän on jotain erikoista ja tuntuu, että tässä on vähän munaakin.", mutta kissan viikset sentään! Kaikki muuttuu, kun Tankin kämppäkaveriksi paljastuu American Pie-elokuvan kaltaiseen rooliin ikuiseksi ajaksi jämähtänyt Jason Biggs ja itse Tank kesytetään romanttisten komedioiden veteraanin, Kate Hudsonin, toimesta. Kun leikkiin sitten liittyy lyhyin väliajoin täysin ylinäyttelevä Alec Baldwin, on katsojan hätähuuto miltei jo käsillä.

On hyvä kysyä, että miksi kohtalaisen raikas ja hyvä idea on uhrattu konventionaalisen rakkauskomedian alttarille. Luultavasti elokuvan käsikirjoittajalle on lopulta jäänyt luu käteen, sillä My Best Friend’s Girlin tarina ja varsinkin loppuratkaisu on melkoisen siirappinen ja helppo. Yritystä elokuvasta ei silti puutu, sillä Dane Cook on omassa roolissaan ainakin välillä karismaattinen ja Kate Hudson onnistuu irroittelemaan sopivissa kohdissa. Biggs on puolestaan "Biggs", kuten katsoja voi odottaakin. American Pie-leiman saanut näyttelijä on sivuroolissaan ärsyttävä, yllätyksetön ja tylsä.

My Best Friend’s Girl onkin siis tyypillinen rakkauskomedia, jossa erittäin epätodennäköinen pari löytää lopulta toisensa rakkauden, kaipuun ja tunteen polulta. Kun tyypillinen "ihastuminen-rakastuminen-vihastuminen-sovinto"-vaiheet on käyty läpi, jää katsojan käteen aavistuksen ylipitkä elokuva, joka kaatuu täysin omaa syytään tavanomaisuuteensa. Olisikin mukavaa, että joku lähtisi oikeasti kokeilemaan jotain uutta tähänkin genreen, mutta kun ei, niin ei.

2

Summary

Genret: komedia,rakkaus
Kesto: 101 min
Ohjaaja: Howard Deutch
Pääosissa: Diona Baird,Riki Lindhome,Alec Baldwin,Dane Cook,Jason Biggs,Kate Hudson,Lizzy Caplan
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2008

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments