elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Tuntuu, että Colin Farrelia yritetään tunkea joka paikkaan Hollywoodissa. Mikä pahinta, Phone Boothin hieman erilaisen konseptin ja hyvän tarinan jälkeen, hänelle on vain syötetty...

Tuntuu, että Colin Farrelia yritetään tunkea joka paikkaan Hollywoodissa. Mikä pahinta, Phone Boothin hieman erilaisen konseptin ja hyvän tarinan jälkeen, hänelle on vain syötetty toimintapaskaa. On hienoa, että IMDB:n mukaan häneltä on tulossa pääosa mm. Oliver Stonen ohjaamassa, Aleksanteri Suuresta kertovassa Alexanderissa, joka toivottavasti antaisi hänelle haastavan roolin näytellä.

Ohjaaja Donaldsonin tuotannosta muistan Costnerin laivastoupseerina No way outissa, Alec Baldwinnin karkurina The Getawayn mielestäni ihan hyvässä uusversiossa ja Brosnanin Dante’s Peakissa. Mikään näistä ei ollut erinomainen, mutta jokainen viilettää Recruitin ohitse.

The Recruitin pääosat ovat puoleensavetäviä, minkä takia itsekkin katsoin tämän elokuvan. Minulle Pacino ja Farrel kuulostaa pelottavan hyvältä yhdistelmältä.

James Clayton (Farrel) on fiksu nuori mies, joka sattuu CIA:n rekrytoija Walter Burken (Pacino) silmään. Hän vetää Claytonin mukaan “farmille”, CIA:n koulutuskeskukseen koulutettavaksi. Godlike Clayton on kaikista paras ja Burke tekee hänestä NOC:n (joku “olet yksin linjojen takana” -juttu) ja antaa Claytonille tehtävän valvoa myyrää osastossa.

Valitettavasti tarina tippuu heti alun koulutuksien jälkeen ja yrittää mennä liian hienoksi. Juoni niin sanotusti heittää häränpyllyä vähän (aika paljonkin) joka suuntaan, eikä siitä meinaa saada mitään tolkkua. Aivan lopuksi en sitten tajunnutkaan mikä tässä leffassa oli se idea.

Näyttelijätyö on suuriltaosin häiritsevää kun tietää, mitä Al Pacino tarkoittaa (se siis tarkoittaa konkaria, joka osaa näytellä). Miehen roolista huomaa selvästi, että nyt mennään rahankiilto silmissä. Pacinon suoritusta voisi verrata Sir Hopkinssin yritykseen Bad Companyssä. Farrelin Phone Boothinn jälkeistä minun näkemääni tuotantoa ei voi mitenkään verrata kyseiseen elokuvaan, sillä minusta se oli todella hyvä suoritus Farrelilta.

Tähdet elokuvalle lupaavasta alusta, perusmusiikeista, jotka tukevat kohtalaisesti elokuvaa ja Bridget Moynahanista yläosattomissa takaapäin (auttoi jaksamaan leffan loppuun asti).
Petyin vaikken mitään odottanutkaan.

1.5

Poiminta

Genret: jännitys
Kesto: 115 min
Ohjaaja: Roger Donaldson
Pääosissa: Al Pacino,Colin Farrel,Bridget Moynahan
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2003

Sending
User Review
0 (0 votes)

Jori Jäntti

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments